Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δώστε βάση: Γιατί δεν πρέπει να μαγειρεύετε ποτέ τα αυγά με αυτόν τον τρόπο!

22 Οκτωβρίου 2017 12:58
Δώστε βάση: Γιατί δεν πρέπει να μαγειρεύετε ποτέ τα αυγά με αυτόν τον τρόπο!

Ο διάσημος Αυστραλός διατροφολόγος Τζόελ Φέρεν υποστηρίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε στη διατροφή μας είναι να μαγειρεύουμε τα αυγά με μη υγιεινό τρόπο.

«Το να τα κάνετε ποσέ ή βραστά είναι προφανώς ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος λόγω του ότι δεν προσθέτετε σε αυτά έξτρα λιπαρά. Απλά τα μαγειρεύετε σε νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Δείτε για πρώτη φορά το πρόσωπο της 17χρονης Μαρίνας!

Η ομελέτα από την άλλη είναι η λιγότερη υγιεινή εκδοχή των μαγειρεμένων αυγών λόγω των πολλών συνταγών που κυκλοφορούν. Τέλος, τα τηγανιτά αυγά βρίσκονται κάπου στη μέση σε ότι αφορά τη θρεπτική τους αξία ανάλογα και με το σε τι λάδι μαγειρεύονται», λέει ο Τζόελ και συνεχίζει:

«Προσωπικά τα μαγειρεύω με λάδι σε σπρέι έτσι ώστε να μειώνω στο ελάχιστο την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιώ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι και πάρα πολύ λίγο λάδι για το μαγείρεμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία 32χρονης: Στην Γαδά αυτή την στιγμή ο πατέρας - Τι δήλωσε μπροστά στις κάμερες; (Photos+video)

Με λίγα λόγια, μαγειρεύοντάς τα αυγά με τον πιο απλό τρόπο παίρνουμε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.

Πηγή: faysbook.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share