Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μήπως ο δείκτης νοημοσύνης σας είναι λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο; - 8 σημάδια που το μαρτυρούν!

13 Οκτωβρίου 2017 15:20
Μήπως ο δείκτης νοημοσύνης σας είναι λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο; - 8 σημάδια που το μαρτυρούν!

Ας το παραδεχτούμε υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι από κάποιους άλλους.

Και ενώ η ανίχνευση των ευφυών ανθρώπων δεν είναι τόσο απλή, ωστόσο επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα μπορεί να συνδέονται με την υψηλή νοημοσύνη. Δείτε μερικά από αυτά που σίγουρα τα περισσότερα δεν τα περιμένατε.

Έχετε κάνει μαθήματα μουσικής. Μελέτες δείχνουν ότι η μουσική βοηθάει το μυαλό των παιδιών να αναπτυχθεί καλύτερα σε σχέση με τα παιδιά που δεν έχουν κάνει ποτέ μουσική στη ζωή τους. Συγκεκριμένα μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο SAGE Journals διαπίστωσε ότι παιδιά ηλικίας 6 ετών που έκαναν εννέα μήνες μαθήματα πιάνου ή φωνητικής είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ IQ σε σύγκριση με εκείνα που δεν έκαναν ποτέ μαθήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου!

Έχετε μια γάτα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο LiveScience χώρισε 600 φοιτητές σε δυο κατηγορίες, σε εκείνους που είχαν σκύλους και σε όσους είχαν γάτες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δυο αυτές κατηγορίες είχαν διαφορετικές προσωπικότητες. Γι παράδειγμα όσοι ήταν λάτρεις των σκύλων ήταν πιο ενεργητικοί και εξωστρεφείς και είχαν την τάση να ακολουθούν τους κανόνες. Ενώ οι λάτρεις της γάτας ήταν πιο εσωστρεφείς, πιο ευαίσθητοι και δεν ακολουθούσαν τους κανόνες. Το χαρακτηριστικό όμως που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι όσοι είχαν γάτες σημείωσαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ που μετράνε τις γνωστικές ικανότητες.

Έχετε θηλάσει. Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλαπλά και τώρα προστέθηκε ένα ακόμα, αφού σύμφωνα με κάποιες μελέτες τα μωρά που θηλάζουν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν πιο έξυπνα παιδιά. Σε δύο μελέτες, οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερα από 3.000 παιδιά στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία. Τα παιδιά που είχαν θηλάσει σημείωσαν σχεδόν επτά βαθμούς υψηλότερους στο τεστ IQ.

Μάθατε να διαβάζετε νωρίς. Το 2012, οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 2.000 ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσαν ότι ο αδελφός που είχε μάθει να διαβάζει νωρίτερα έτεινε να έχει υψηλότερα αποτελέσματα στις δοκιμές των γνωστικών ικανοτήτων. Οι συγγραφείς της μελέτης υποδεικνύουν ότι η ανάγνωση από νεαρή ηλικία αυξάνει τόσο τη λεκτική όσο και τη μη λεκτική ικανότητα, σε αντίθεση με το αντίστροφο.

Έχετε χιούμορ. Στο Elsevier δημοσιεύτηκε μια μελέτη στην οποία οι ψυχολόγοι ζήτησαν από 400 μαθητές να κάνουν τεστ νοημοσύνης και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να βρουν λεζάντες με διάφορα κινούμενα σχέδια. Και όπως γίνεται αντιληπτό οι πιο έξυπνοι μαθητές κάνουν και τις πιο αστείες πλάκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο σοκ για την Ελένη Μενεγάκη: Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στην τηλεθέαση! Δεν φαντάζεστε τι νούμερα σημείωσε

Είστε περίεργοι. Όσοι κάνουν συνέχεια ερωτήσεις, εκτός ότι μπορεί να χαρακτηριστούν περίεργοι είναι και πιο έξυπνοι, σε σχέση με εκείνους που αδιαφορούν. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου διαπίστωσε οι άνθρωποι που επενδύουν χρόνο στο να ρωτάνε και να μαθαίνουν, έχουν και καλύτερη γνωστική ικανότητα.

Δεν είχατε κάνει σεξ μέχρι και να τελειώσετε το λύκειο. Ερευνητές εξέτασαν 12000 έφηβους στη Βόρεια Καρολίνα και συμπέραναν ότι όσοι απάντησαν καλύτερα στα τεστ IQ ήταν ακόμα παρθένοι. Μπορεί να είχαν σύντροφο αλλά η σχέση τους ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Δεν προσπαθείτε πολύ σκληρά. Μπορεί να νομίζατε μέχρι τώρα ότι οι άνθρωποι που δεν προσπαθούνε σκληρά είναι τεμπέληδες, όμως κάνετε λάθος. Γιατί αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημάδι ευφυΐας. Εξάλλου οι έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη να προσπαθούν συνέχεια, ούτε νιώθουν το αίσθημα του ανταγωνισμού. Μπορεί η προσπάθεια να επικροτείται, όμως οι ευφυείς δεν την έχουν ανάγκη.

Πηγή: jenny.gr

 

Πρέπει να διαβάσετε

Ροή ειδήσεων

Share