Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κι όμως η μουσική αποκαλύπτει πολλά για την ψυχολογία μας! - Τι αναφέρει νέα έρευνα

8 Οκτωβρίου 2017 17:30
Κι όμως η μουσική αποκαλύπτει πολλά για την ψυχολογία μας! - Τι αναφέρει νέα έρευνα

Οι ψυχοπαθείς έχουν μια προτίμηση στη hip hop και την R&B μουσική, αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα.

Το είδος της μουσικής που ακούμε αποκαλύπτει πολλά για την ψυχολογική μας κατάσταση, υποστηρίζει μια νέα αμερικανική έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό τέλος στην υπόθεση Παντελή Παντελίδη! Ο εισαγγελέας αποκάλυψε πως οδηγός ήταν....

Οι ερευνητές, μάλιστα, διαπίστωσαν ότι οι ψυχοπαθείς έχουν μια προτίμηση στη hip hop και την R&B μουσική και δεν προτιμούν την κλασική μουσική περισσότερο από τους υπόλοιπους, όπως ίσως πιστεύουν πολλοί.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν μάλιστα ότι το Lose Yourself του Eminen και το No Diggity των Backstreet είναι από τα αγαπημένα εκείνων που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς στα τεστ ψυχοπάθειας, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Οι ερευνητές εξέτασαν μια ομάδα 200 ατόμων που είχαν ακούσει 260 τραγούδια και διαπίστωσαν ότι η μουσική που άκουγαν μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να προβλέψουν τη διαταραχή από την οποία έπασχαν.

Συνδυάζοντας τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες σε μια σειρά από ερωτηματολόγια με θέμα τη μουσική και ψυχολογικά τεστ, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τα είδη των τραγουδιών που προτιμούν οι ψυχοπαθείς και οι μη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δίας στον Σκορπιό περνάει από τις 10 Οκτωβρίου: Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις για τα 12 ζώδια!

Μεταξύ άλλων, διέκριναν μια προτίμηση της πρώτης κατηγορίας στο hip hop ή την R&B μουσική. Σε ό,τι αφορά δε τους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται «ψυχοπαθείς», ο βασικός συντάκτης της έρευνας, Pascal Wallisch, διευκρινίζει ότι δεν είναι ούτε ο δολοφόνος με το τσεκούρι ούτε serial killer, αλλά άνθρωποι που ζουν δίπλα μας. «Είναι σαν ψυχολογική σκοτεινή ύλη», λέει χαρακτηριστικά.

Αντιθέτως, χαρούμενα ποπ τραγούδια, όπως το My Sharona των The Knack και το Titanium της Sia αποδείχθηκαν από τα αγαπημένα των ανθρώπων με τη μικρότερη ψυχοπαθολογία.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share