Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δώστε βάση: Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ με χαρτί κουζίνας!

Μερικές συμβουλές που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

24 Σεπτεμβρίου 2017 16:16
Δώστε βάση: Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ με χαρτί κουζίνας!

Αποτελεί υπερχρήσιμο σύμμαχο στην κουζίνα. Τόσο που καμιά φορά απορούμε πως ζούσαν χωρίς αυτό μέχρι πριν λίγες δεκαετίες. Στο σύγχρονο σπίτι χρησιμοποιούμε το χαρτί κουζίνας για να καθαρίζουμε τα πάντα επειδή το έχουμε πρόχειρο και μας είναι πιο εύκολο.

Υπάρχουν ωστόσο τρία πράγματα τα οποία θα πρέπει να αποφεύγουμε να καθαρίζουμε με αυτό τον τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής: Ξεχάστε τα λεωφορεία της Αθήνας που ξέρατε! Δείτε πως θα είναι τα νέα εντυπωσιακά! (photos)

Γυαλιά ηλίου και οράσεως

Μπορείτε να καθαρίζετε τους βραχίονες των γυαλιών σας αλλά όχι τους φακούς. Συγκεκριμένα τα κρύσταλλα των φακών είναι επικαλυμένα με ένα πολύ ευαίσθητο υλικό που τραυματίζεται εύκολα. Αποφύγετε λοιπόν το χαρτί κουζίνας που είναι αρκετά σκληρό και προτιμήστε ένα βαμβακερό ύφασμα ή το ειδικό πανάκι σας έδωσαν μαζί με τη θήκη των γυαλιών σας.

Οθόνες κάθε είδους

Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τις οθόνες της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του τάμπλετ, ή του κινητού σας, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που καθαρίζετε όλα αυτά τα ευαίσθητα τεχνολογικά μέσα. Προτιμήστε πανάκι με μικροΐνες ή ειδικά μαντηλάκια και σπρέι για οθόνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Σκοτώθηκε Έλληνας ποδοσφαιριστής σε τροχαίο!

Ξύλινα έπιπλα

Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο αλλά δεν είναι! Το χαρτί κουζίνας μπορεί να χαράξει τα ξύλινα έπιπλά σας. Η σκόνη είναι αρκετά τραχειά και το ίδιο συμβαίνει και με το χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν βαμβακερό πανάκι ή μια παλιά φανέλα για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τυχόν γρατζουνιές.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share