Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ: Δυνητικά θανατηφόρο προϊόν!

7 Σεπτεμβρίου 2017 15:45
Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ: Δυνητικά θανατηφόρο προϊόν!

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο Σώμα Επιθεωρητών του Καναδά, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος Fluffy Unicorn. Πρόκειται για μη εγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής κατά την προπόνηση. Το προϊόν κατασχέθηκε από τις καναδικές αρχές σε επίπεδο λιανικής πώλησης, ενώ δεν έχουν αναφερθεί εξαγωγές. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται η διακίνησή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου/μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε το σπάνιο ταλέντο της Ελλάδας! Έφυγε από την ζωή σπουδαία τραγουδίστρια

Σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο που διενήργησαν οι καναδικές αρχές, το προϊόν περιέχει τη μη δηλωθείσα φαρμακευτική ουσία συνεφρίνη και υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης από τα αναγραφόμενα στην επισήμανση. Ο συνδυασμός συνεφρίνης και καφεΐνης μπορεί να συνοδεύεται από σοβαρές έως και δυνητικά θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες, που κυμαίνονται από ζάλη, τρόμο, κεφαλαλγία, καρδιακές αρρυθμίες έως σπασμούς, ψύχωση, καρδιακή ανακοπή και εγκεφαλικό.

Κατά συνέπεια, η χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχασαν τους συζύγους τους στον φονικό σεισμό της Αθήνας και σήμερα είναι ζευγάρι! Η συγκλονιστική ιστορία του Γιάννη και της Μαρίας που καθηλώνει

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share