Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας ενδιαφέρει: Έτσι θα ξεχωρίσετε το φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα!

19 Αυγούστου 2017 16:59
Σας ενδιαφέρει: Έτσι θα ξεχωρίσετε το φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα!

Τώρα το καλοκαίρι που οι ψαροταβέρνες στα νησιά είναι στα πάνω τους, μάθε τα βασικά για να ξεχωρίζεις το φρέσκο ψάρι και να μην σου σερβίρουν ό,τι περίσσεψε.

Τι να προσέξεις όταν είναι μαγειρεμένο

Tο μαγειρεμένο φρέσκο ψάρι φαίνεται από το πόσο εύκολα αποσπάται η σάρκα από το κόκκαλό του. Επίσης το κόκκαλο του φρέσκου ψαριού είναι λευκό και όχι σκούρο γκρι ή μαύρο. Εξαιρείται η ζαργάνα που το κόκκαλό της είναι πράσινο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ραγίζει» καρδιές ο Βουτσάς με τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη! «Έμεινα ξερός, παραλίγο να…»

Τι να προσέξεις όταν το διαλέγεις στη βιτρίνα

Τα μάτια του φρέσκου ψαριού γυαλίζουν και είναι λαμπερά.

Τα βράχγιά του έχουν σκούρο κόκκινο ή ροζ χρώμα. Eίναι επίσης υγρά και όχι στεγνά, θαμπά ή σκουρόχρωμα.

Το φρέσκο ψάρι είναι εντελώς άοσμο ή μυρίζει θάλασσα. Αν όμως μυρίζει «ψαρίλα» και η μυρωδιά του είναι βαριά και ανυπόφορη, τότε έχει μείνει πολλές μέρες στο ψυγείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζωή Λάσκαρη: Το δημόσιο «κράξιμο» σε Τζένη Μπαλατσινού και Πέτρο Κωστόπουλο! «Είστε ανώμαλοι…»!

Τέλος, όταν το ψάρι είναι φρέσκο, είναι σκληρό και άκαμπτο και αν το ακουμπήσουμε στην παλάμη μας, σχηματίζει ένα τόξο προς τα πάνω. Ένα καλό τεστ για να διαπιστώσεις τη φρεσκάδα του είναι να το πιέσεις με το δάχτυλό σου στο σώμα. Αν δεν μείνει βαθούλωμα και το κρέας του είναι ελαστικό και επανέλθει γρήγορα, τότε είναι ολόφρεσκο.

Βεβαίως λάβε υπόψην, ότι ο πάγος, στον οποίο διατηρούν τα ψάρια οι ιχθυοπώλες και οι μαγαζάτορες, βοηθάει στο να παραμένει η σάρκα τους κρουστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H selfie της συντρόφου του Γιώργου Τσούλη με την Ελένη Μενεγάκη που "γκρέμισε" το διαδίκτυο!

Τι να προσέξεις αν το καθαρίσεις μόνος σου στο σπίτι

Tο φρέσκο ψάρι, αν και έχει λέπια που κολλάνε στο δέρμα του, καθαρίζεται πιο εύκολα και τα εντόσθιά του βγαίνουν ολόκληρα χωρίς να διαλύονται. Σημείωσε, όμως, ότι το φρέσκο ψάρι μπορεί να ψηθεί και με τα λέπια του στη σχάρα.

Oι ναυτικοί το ψήνουν έτσι στα κάρβουνα, γιατί λένε ότι “τα λέπια τα τρώει η φωτιά”.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share