Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ποσό - μαμούθ έκανε ως δωρεά ο Μπιλ Γκέιτς!

16 Αυγούστου 2017 18:52
Ποσό - μαμούθ έκανε ως δωρεά ο Μπιλ Γκέιτς!

Ο πλούτος σαν λέξη έχει πολλές διαφορετικές σημασίες. Στην εποχή μας που έχουμε μάθει να μετράμε τα πάντα με την δύναμη του χρήματος είναι ο οικονομικός πλούτος που μετράει. Ο Μπιλ Γκέιτς όμως έρχεται να δείξει πως πολλές φορές η φιλανθρωπία μπορεί να ξεπεράσει τα όρια.

Έτσι και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, που έχει αφοσιωθεί πλήρως στο φιλανθρωπικό του έργο, πραγματοποίησε την μεγαλύτερη δωρεά του από την αρχή του αιώνα, παραχωρώντας μετοχές της Microsoft Corp. που αντιστοιχούν στο 5% της συνολικής αμύθητης περιουσίας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντίνος Καρύδης: "Μακάρι να συναντηθούμε στη σκηνή κάποια στιγμή..." - Σε ποιον απευθύνει μήνυμα - πρόσκληση ο γνωστός ηθοποιός;

Ο δισεκατομμυριούχος έδωσε 64 εκατομμύρια μετοχές της εταιρίας στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με δελτίο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα και το ρεπορτάζ του Bloomberg. Οι μετοχές αποτιμήθηκαν στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 1999 είχε παραχωρήσει μετοχές αξίας 16 δισεκ. δολαρίων και ένα χρόνο αργότερα είχε κάνει μια ακόμη δωρεά 5,1 δισεκ. δολαρίων.

«Είναι μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διανέμει αυτό το περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Ben Silverman, διευθυντής έρευνας στο InsiderScore, σημειώνοντας ότι ο Γκέιτς μείωσε σταδιακά το μερίδιό του με πωλήσεις για να χρηματοδοτήσει το ίδρυμά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμάστε τον Σαρμπέλ; Δείτε τι κάνει και πόσο έχει αλλάξει!

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν εκχωρήσει περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και μετρητά από το 1994, με βάση την αξία των μετοχών κατά τη στιγμή των δώρων, σύμφωνα με μια επισκόπηση των φορολογικών δηλώσεων του ιδρύματος Gates.

Ο Γκέιτς έχει παραχωρήσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft στο ίδρυμα και υπολογίζεται πως θα ήταν περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος σήμερα αν τις είχε κρατήσει. Ακόμη και μετά από αυτή τη δωρεά παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη με μια περιουσία που ο Δείκτης Bloomberg Billionaires ορίζει στα 86 δισεκ. δολάρια. Ωστόσο η δωρεά αυτή τοποθετεί τον ιδρυτή της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος πιο κοντά στην πρώτη θέση, με καθαρή αξία 84,5 δισ. δολάρια.

Πηγή Pressroom

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share