Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μετά την "Μέδουσα" έρχεται νέος καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο!

19 Ιουλίου 2017 14:07
Μετά την

Μετά την ανεπανάληπτη για τα δεδομένα της εποχής κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ο καιρός σιγά σιγά βελτιώνεται με αποτέλεσμα, σταδιακά, να ανεβαίνει η θερμοκρασία μέρα με την ημέρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου, παρόλο που ακόμη επικρατεί μια σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες που θα σημειώνονται θα είναι αυτές που ορίζει η μέση τιμή για την εποχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Twitter: Δύο βδομάδες μετά το τέλος οι χρήστες αναπολούν το ριάλιτι! Απόλυτη αποθέωση για Ντάνο

Οι βοριάδες στο Αιγαίο (Μελτέμι) θα πνέουν ισχυροί μέχρι και το Σάββατο. Αυτός θα είναι και ο βασικός λόγος που οι θερμοκρασίες μέχρι τότε θα κυμανθούν σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την εποχή που βρισκόμαστε.

Από την Κυριακή όμως το μελτέμι θα έχει την τάση να εξασθενήσει με αποτέλεσμα να χάσει την "μάχη" από τις θερμές αέριες μάζες που παραμονεύουν από τη βόρεια Αφρική που θα φέρουν ξανά μίνι καύσωνες...

Το Σάββατο στους 36 με 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Εκτός από κάποιες μπόρες ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αύριο Πέμπτη στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός. Και όταν λέω καλός, εννοώ σχεδόν αίθριος με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Έτσι, το Σάββατο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και ενδεχομένως τους 36-37°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή: Αν κάνει αυτό η σύντροφό σας κατά την διάρκεια της... πράξης τότε σας απατάει σίγουρα!

Κυριακή, η πιο ζεστή μέρα μετά από καιρό - Στους 38 με 39 βαθμούς ο υδράργυρος

Λόγω της εξασθένησης των βοριάδων στο Αιγαίο, η Κυριακή θα είναι ακόμα πιο ζεστή ημέρα. Φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C στις ευαίσθητες (ευπαθείς) στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δευτέρα και ιδιαιτέρως Τρίτη (ίσως και Τετάρτη),θα έχουμε καύσωνες με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου να προσεγγίζουν τους 40-41°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανώς τους 42°C σε αυτές που είναι ευπαθείς στη ζέστη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share