Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δώστε βάση: 24 πράγματα στα οποία πετάτε άσκοπα τα χρήματά σας!

24 Απριλίου 2017 10:08
Δώστε βάση: 24 πράγματα στα οποία πετάτε άσκοπα τα χρήματά σας!

Μήπως έχετε οικονομικές δυσκολίες; Κερδίστε χρήματα αλλάζοντας συνήθειες.

Δείτε τα αναλυτικά:

ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

Το νερό της βρύσης ελέγχεται και είναι απόλυτα ασφαλές. Εάν σκεφτούμε ότι το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να είναι μέχρι και 1000 φορές ακριβότερο από το νερό της βρύσης προκαλεί πραγματικά κατάπληξη που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που το αγοράζουν.

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Έχετε συνειδητοποιήσει πόσα χρεώνουν οι τράπεζες για την παραμικρή συναλλαγή; Βρείτε εναλλακτικές λύσεις ή ελέγξτε τις χρεώσεις ανά τράπεζα. Σας συμφέρει.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ


Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να γεμίζουν τους τοίχους του σπιτιού τους βιβλία. Για όλους τους άλλους, υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις όπως η ανταλλαγή, οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες καθώς και τα δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία. Κι εάν όλα αυτά δεν σας αρέσουν μπορείτε πάντα αγοράζετε μεταχειρισμένα που είναι πλέον της μόδας.

ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Στατιστικά, το πιο πιθανό να συμβεί σε κάποιον παίζοντας τζόκερ ή αγοράζοντας λαχείο είναι να χάσει τα λεφτά του τη μέρα της κλήρωσης. Εάν σας αρέσει να ποντάρετε και να ρισκάρετε δεν έχετε παρά να αναζητήσετε δωρέαν τρόπους όπως βάζοντας στοίχημα με τη γυναίκα σας ή λαμβάνοντας μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς όπως αυτούς που οργανώνουν τα σούπερ μάρκετ.

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Κατά μέσο όρο κάθε νοικοκυριό πετά στα σκουπίδια τρόφιμα αξίας 500 ευρώ και οι οικογένειες με παιδιά πολύ περισσότερα. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να αποφύγετε τη σπατάλη. Πρώτος τρόπος είναι να κάνετε μια λίστα με τα γεύματα της εβδομάδας πριν πάτε για ψώνια. Δεύτερος τρόπος είναι να είστε ρεαλιστές. Μην γεμίζετε το καρότσι σας με λαχανικά επειδή ελπίζετε ότι αυτή τη φορά θα τα φάτε. Και τέλος, στα μέσα της εβδομάδας ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο σας. Εάν υπάρχει φαγητό που δεν καταναλώθηκε είναι καιρός να το βάλετε στην κατάψυξη.

Ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ


Καλό είναι βέβαια να έχετε έλεγχο του τραπεζικού σας λογαριασμού αλλά από τη στιγμή που μπορείτε να τον ελέγξετε ηλεκτρονικά και δωρεάν δεν υπάρχει λόγος να λαμβάνετε με το ταχυδρομείο την αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού σας.

ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΡΑΤΣΑΣ


Το σκυλί ράτσας μπορεί να είναι όμορφο και χαριτωμένο αλλά είναι και ακριβό. Πριν αποφασίσετε να πάρετε σκύλο σκεφτείτε τη λύση των αδέσποτων στα καταφύγια. Τα σκυλιά αυτά μπορεί να είναι πιο δύσκολα στην εκπαίδευση κάποιες φορές ή να είναι μεγαλύτερα σε ηλικία αλλά μόλις βρείτε εκείνο που ταιριάζει στην οικογένειά σας, με λίγη προσπάθεια θα καταφέρετε να αποκτήσετε το σκύλο που ονειρεύεστε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναικάρα: Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε πως είναι σήμερα η ξανθιά Τερέζα των Mazoo and the Zoo;

ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΡΤΑΣ


Σε μια εποχή όπου τα επιτόκια έχουν αγγίξει πάτο δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει κάποιος επιτόκιο για την πιστωτική του κάρτα. Μπορεί να μην χρειάζεται καν να πληρώσετε κάποια χρέωση για να μεταφέρετε το υπόλοιπό σας σε κάποια κάρτα με μικρότερο επιτόκιο. Προσέξτε μόνο μην αρχίσετε πάλι να τη φορτώνετε επειδή πληρώνετε λιγότερα.

ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ξεχνούν κάτι σημαντικό και αναγκάζονται να το αγοράσουν από το αεροδρόμιο. Υπάρχουν κι άλλοι που απλώς χαζεύουν. Μια έρευνα της Mintel που πραγματοποιήθηκε πριν τρία χρόνια αποκάλυψε ότι το ένα τρίτο από αυτούς καταλήγει να αγοράσει τελικά κάτι χωρίς να το χρειάζεται. Εάν λοιπόν βαριέστε όταν βρίσκεστε στο αεροδρόμιο καλύτερα θα είναι να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ


Υπάρχουν κάποια καταστήματα με ηλεκτρικά είδη τα οποία προσφέρουν πέρα από την εγγύηση του κατασκευαστή και μια επιπλέον εγγύηση δικιά τους. Η κίνηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα καθώς πολλές φορές το να αντικαταστήσετε κάτι είναι οικονομικότερο από την ασφάλεια αυτή, ενώ πλέον οι ηλεκτρικές συσκευές είναι πιο αξιόπιστες απο το παρελθόν.

Η ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ


Οι περισσότεροι έχουν πλέον μια δωρεάν εφαρμογή πλοήγησης η οποία είναι απολύτως ικανοποιητική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oι πιο αδίστακτοι ηγέτες όλων των εποχών! Το Athensmagazine.gr σας θυμίζει

ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Μπορεί να σας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τα λεγόμενα γενόσημα δεν είναι τόσο καλά και αποτελεσματικά όσο εκείνα από γνωστές εταιρείες. Η μόνη διαφορά είναι ότι πληρώνετε για τα έξοδα για την έρευνα των φαρμακευτικών εταιρειών καθώς και τα έξοδα διαφήμισης. Κατ' άλλα τα φάρμακα είναι ακριβώς τα ίδια.

ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ


Όλοι το ξέρουμε ότι εκεί θα βρούμε τα πάντα ακριβότερα κι όμως ψωνίζουμε όταν μας χαλάσουν για κάποιο λόγο τα σχέδια. Φροντίστε να έχετε προμήθειες στο αυτοκίνητο ώστε να μην έχετε κανένα λόγο να σταματήσετε για να προμηθευτείτε το οτιδήποτε.

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ


Σας έπεισαν και πήρατε κάποιο συνδρομητικό κανάλι με πολλές επιλογές. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν τα παρακολουθείτε όλα αυτά. Κάντε μια αξιόλογηση δύο φορές το χρόνο και ανακαλύψτε ποια είναι εκείνα που πραγματικά σας ενδιαφέρουν και ίσως δείτε πως σας έρχεται οικονομικότερα να κατεβάσετε την ταινία που θέλετε παρά να πληρώνετε κάθε μήνα για κάτι που δεν χρησιμοποιείτε τελικά.

ΑΓΟΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ


Πολλά παιχνίδια σας δίνουν το δικαίωμα να παίξετε μέχρι ένα επίπεδο δωρεάν και μόλις εθιστείτε στο παιχνίδι σας ζητούν να αναβαθμίσετε με ένα κάποιο κόστος. Μην πέφτετε στην παγίδα. Μην δέχεστε καν οτιδήποτε σας προσφέρεται δωρεάν με μελλοντικές πιθανές χρεώσεις.

ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ


Είναι σημαντικό να έχετε τα μάτια σας ανοικτά για εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές για είδη τα οποία πραγματικά χρειάζεστε. Είναι κουτό όμως να αγοράζετε κάτι που δεν θα αγοράζατε σε άλλη περίπτωση επειδή είναι σε προσφορά.

ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ


Πριν βγείτε για ψώνια θα πρέπει να αναρωτηθείτε: μήπως μπορώ να τα βρω online πιο οικονομικά; Μήπως εάν τα αγοράσω με κάποια συγκεκριμένη κάρτα πάρω πίσω κάποια μετρητά ή πόντους; Μήπως μπορώ να περιμένω μέχρι τις εκπτώσεις και να βρω αυτό που θέλω σε πολύ καλύτερη τιμή;

ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Υπάρχουν αρκετοί παραδοσιακοί αναγνώστες που δεν αλλάζουν με τίποτα την έντυπη μορφή της εφημερίδας τους αλλά εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα δεν έχετε παρά να διαβάζετε την ηλεκτρονική της έκδοση.

ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ


Μια μελέτη που έγινε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη αποκάλυψε ότι τα γυναικεία ξυραφάκια κοστίζουν 11% περισσότερο από τα ανδρικά. Εκτός λοιπόν κι εάν θέλετε οπωσδήποτε το ξυραφάκι σας να είναι ροζ, προτιμήστε τα ανδρικά.

ΤΗΝ ΚΑΦΕΙΝΗ


Κάθε χρόνο ξοδεύονται εκατομμύρια σε καφέδες και κουλουράκια από ανθρώπους που απλώς χρειάζονται μια τόνωση μέσα στη μέρα. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που δεν έχουν την πολυτέλεια να κοιμηθούν ένα πλήρες ωράριο αλλά εάν δεν είστε από αυτούς, καλύτερα να κοιμάστε περισσότερες ώρες γλυτώνοντας χρήματα και βελτιώνοντας την υγεία σας.

ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗ


Υπάρχουν και κάποιες δηλώσεις πραγματικές σπαζοκεφαλιές αλλά οι περισσότερες είναι ιδιαίτερα απλές ειδικά εάν είστε ένας απλός μισθωτός υπάλληλος ή συνταξιούχος. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε στο λογιστή σας, μπορείτε να την συμπληρώσετε και μόνοι σας με μερικά κλικ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα! Το ρατσιστικό μήνυμα του Μάριου που σοκάρει το πανελλήνιο! (Photo)

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Υπάρχουν κάποια γραφεία ταξιδίων ή ιστοσελίδες που προσφέρονται να σας βγάλουν την κάρτα ασφάλισης με κάποιο κόστος. Πηγαίνοντας μόνοι σας στο ταμείο που είστε ασφαλισμένοι μπορείτε να την προμηθευτείτε δωρεάν και αυθημερόν.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ


Εκτός κι εάν έχετε όντως πρόβλημα με τα μαχαίρια και τους τρίφτες κάθε είδους δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε το τυρί κομμένο ή τριμμένο το οποίο είναι ακριβότερο. Αναρωτηθείτε, σας κάνει τόσο κόπο να το κόψετε μόνοι σας;

ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ


Εάν πετάτε τα λεφτά σας σε συμπληρώματα διατροφής που καίνε το λίπος, κρέμες αδυνατίσματος και άλλα όργανα γυμναστικής ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις εάν ξεκινήσετε περπάτημα και μειώσετε την ποσότητα του φαγητού θα χάσετε σίγουρα βάρος ανέξοδα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share