Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Origami για Ρεκόρ Γκίνες στην Αθήνα! Διαβάστε για την ξεχωριστή προσπάθεια της Μυρτώς Δημητρίου!

19 Σεπτεμβρίου 2013
Origami για Ρεκόρ Γκίνες στην Αθήνα! Διαβάστε για την ξεχωριστή προσπάθεια της Μυρτώς Δημητρίου!

Τη δική της ξεχωριστή προσπάθεια για την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες και στην Αθήνα θα κάνει η Κοινωνική Ανθρωπολόγος Μυρτώ Δημητρίου, η μοναδική ελληνίδα Instructor Origami (ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής) και κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου origami του κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στις 31.05.2012!

Αφού εκπαίδευσε πάνω από 10.000 άτομα και όλοι μαζί δημιούργησαν την εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403 τ.μ, στην πλατεία Αριστοτέλους με 40.000 χάρτινα λουλούδια κατέκτησαν το Ρεκόρ Γκίνες!


Επόμενος στόχος η κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες και στην Αθήνα!!! Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Μάρτιο του 2014 θα πραγματοποιηθεί Έκθεση, Παρουσιάσεις και εργαστήρια ORIGAMI στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων! Τα εργαστήρια θα παρακολουθήσουν μαθητές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ενήλικες.

Στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο του Μετς θα δημιουργηθεί - με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ατόμων η εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας -ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας- χρησιμοποιώντας ως μονάδα χάρτινα λουλούδια, σε 500τ.μ.!!!


H Mυρτώ Δημητρίου έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό,όσο και στο εξωτερικό. Έργα της φιλοξενούνται στην Ιαπωνική Πρεσβεία των Αθηνών καθώς και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμιο του Τόκυο και στη Χιροσίμα, ενώ το έργο της "dragon boat" έχει συμπεριληφθεί στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Origami στο Τόκυο! Θέλοντας να συνδυάσει την ελληνική λαογραφία με την ιαπωνική αυτή τέχνη,αναπαρέστησε με χαρτί μοτίβα ελληνικών κεντημάτων από τη συλλογή της Αμαλίας Μεγαπάνου του Μουσείου Μπενάκη. Δημιουργησε με χαρτί ψηφιδωτά του Αρχαιολογικού Μουσείου,ενώ η τελευταία σειρά έργων της είναι εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα και την ελληνική μυθολογία .

Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν τα βιβλία της "Origami με φαντασία!" και "10 διακοσμητικά και λουλούδια origami", τα μοναδικά στα ελληνικά!

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share