Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι πλατείες που έχουν γίνει στέκι στην Αθήνα (Photo)

26 Ιουλίου 2017 12:45
Αυτές είναι οι πλατείες που έχουν γίνει στέκι στην Αθήνα (Photo)

Σε ποια πλατεία πίνει καφέ όλη η Αθήνα και σε ποια θεραπεύει τις υπογλυκαιμίες; Ποια απολαμβάνει την καλύτερη θέα και ποια έχει το καλύτερο θερινό σινεμαδάκι;

Ξετρυπώνουμε τα… SOS στις αθηναϊκές πλατείες για να ζήσετε τις καλύτερες εμπειρίες που προσφέρουν.

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης για καφέ

Δεν εκπλαγήκατε ιδιαίτερα ε; Έχει και η προβλεψιμότητα την χάρη της όμως: Εδώ ξέρετε ότι θα βρείτε τη μισή Αθήνα να καταναλώνει καφεΐνη, να φλερτάρει, να ποστάρει, να κάνει πασαρέλα, να λιάζεται στα δεκάδες τραπεζάκια των café τώρα που ο καιρός «ανοίγει». Αγαπημένο μας σημείο, τα τραπεζάκια του Tailor Made, το οποίο σερβίρει τον καλύτερο καφέ από ψαγμένες ποικιλίες που καβουρδίζονται μπροστά στα μάτια μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο τροχαίο στην Θεσσαλονίκη: Έβλεπαν το Παρτιζάν - Ολυμπιακός και αυτοκίνητο προσγειώθηκε πάνω τους! (video)

Στην Πλατεία Ιερού Λόχου για brunch

Η Αγία Ειρήνη γέμισε μαγαζιά, και σιγά-σιγά η κίνηση επεκτάθηκε στους γύρω δρόμους. Έτσι, τα στέκια έκαναν απόβαση σε όλο το ύψος της Αιόλου και έφτασαν στην Αγίου Μάρκου, εκεί που ο πεζόδρομος συναντά το πλατειάκι του Ιερού Λόχου. Στην πιο ήσυχη αυτή γειτονιά, αγαπημένη μας συνήθεια είναι το brunch του Harvest (Αιόλου 64), που κατά γενική ομολογία ετοιμάζει τα πιο λαχταριστά pancakes του κέντρου. Δοκιμάστε τα pancakes κανέλας και θα μας θυμηθείτε.

Στην πλατεία Αυδή για μεζέδες και ωραίες μουσικές

Το Μεταξουργείο έχει βρει εδώ την αγαπημένη του γωνιά, την δροσερή πλατεία Αυδή με τα μπαράκια, τα καφενεδάκια και τα εναλλακτικά μεζεδοπωλεία γύρω της. Την παράσταση κλέβει ο Μπλε Παπαγάλος, που δίδαξε στην γειτονιά τι θα πει τζαζ, σπιτική ατμόσφαιρα και swing χορός, ενώ δυο βήματα πιο μακριά, οι Σεϋχέλλες έμαθαν στους θαμώνες τους τι θα πει δημιουργική κουζίνα με ελληνικές πρώτες ύλες και καλές τιμές (περί τα 15-20€ για ένα χορταστικό γεύμα).

Στην πλατεία Πλαστήρα για ελληνικά κοκτέιλ

Το Chelsea Hotel έκανε μόδα αυτή την παγκρατιώτικη πλατεία, με τα τραπεζάκια που απλώνει στα πεζοδρόμιά του και την hip κοινότητα του κέντρου που έκανε εδώ απόβαση, αλλά η γειτονική Αρbarόριζα, με την ατμόσφαιρα νεανικού καφενείου και τα σούπερ οικονομικά κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα (ξεκινούν κάτω από τα 5€) είναι αυτή που μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά για να αράξουμε στην πλατεία Πλαστήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το γνωστό μοντέλο που συνελήφθη ως "βαποράκι" ναρκωτικών! (photos)

Στην πλατεία Βαρνάβα για ατμόσφαιρα γειτονιάς

Δεν θα πάμε πολύ μακριά: Θα ανηφορίσουμε απλώς ένα παγκρατιώτικο δρομάκι για να φτάσουμε στην αγαπημένη πλατεία της συνοικίας: Η Βαρνάβα έχει ανανεωθεί, αλλά διατηρεί ακόμα την αίσθηση της μποέμ χαλαρότητας που την έχρισε hot spot της πόλης. Το Café Βαρνάβα είναι το πιο sui generis παρεΐστικο καφενείο, το Colibri ψήνει τα καλύτερα burgers του Παγκρατίου, ενώ το Superfly μας τηλεμεταφέρει στην παιδική μας ηλικία με την απολαυστικά ρετρό διακόσμησή του.

Στην πλατεία Αβησσυνίας για βόλτες στο γιουσουρούμ

Τα Σαββατοκύριακα, η ιστορική αυτή πλατεία του Μοναστηρακίου γεμίζει μικροαντικείμενα, αντίκες και συλλεκτικά ευρήματα από τους παλαιοπώλες που δημιουργούν ατμόσφαιρα νοσταλγικού αστικού παζαριού. Οι γύρω δρόμοι είναι ιδανικοί για παρόμοιας θεματικής βόλτες κάθε μέρα, ενώ το Λουκούμι, πάνω στην πλατεία, είναι ο πολυχώρος στον οποίο κάνουμε στάση με οποιαδήποτε αφορμή: Καφέ, ποτό, μουσική, αγορές και τέχνη.

Στην πλατεία Δεξαμενής για ελληνικό καφεδάκι και θερινό σινεμά
Ανηφορίζουμε τον Λυκαβηττό, στο «παλιό» Κολωνάκι, εκεί όπου η δροσιά κρατά όλο το καλοκαίρι. Στο πλακόστρωτο σερβίρει καφεδάκια το ιστορικό καφενεδάκι της Δεξαμενής, ενώ δίπλα του, αρχίζει και φέτος σιγά-σιγά τις προβολές του (σινεφίλ αλλά και νέες κυκλοφορίες) ένα από τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά της πόλης, το Σινέ Δεξαμενή.

Στην πλατεία Ηρώων για γλυκά

Στην κεντρική πλατεία του Ψυρρή, η σοκολάτα ρέει άφθονη: Πρώτα τα Σερμπέτια κι ύστερα το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς, τα δύο πιο γλυκά στέκια της γειτονιάς προσγειώνουν στα τραπέζια μας ποικιλίες σοκολατογλυκών, σιροπιαστών, ανατολίτικων και άλλων λιχουδιών, χρίζοντας την πλατεία Ηρώων την πλέον θεραπευτική για τους πάσχοντες από υπογλυκαιμία Αθηναίους.

Στην πλατεία Συντάγματος για ψώνια και burgers

Κάθε βόλτα για ψώνια στην Ερμού ξεκινά και τελειώνει στην πλατεία Συντάγματος, το σημείο μηδέν της πόλης. Σε μία από τις πιο καίριες γωνιές της, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων, άνοιξε εδώ και μερικούς μήνες η ναυαρχίδα των Goody’s, ένα burger house που όχι μόνο μας χορταίνει με τα λαχταριστά πιάτα του, αλλά και μας βάζει… στο παιχνίδι, με θεματικές γωνιές για ατελείωτο gaming.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια!

Στην πλατεία Μοναστηρακίου για ποτό στην ταράτσα

Πρώτα με το A For Athens κι έπειτα με το 360, η πλατεία όπου πάντα επικρατεί το αδιαχώρητο έχει εξελιχθεί στο απόλυτο σημείο για ποτό με θέα στην πόλη. Μάλιστα, από τις ταράτσες των παραπάνω μαγαζιών, είδαμε την πλατεία με άλλο μάτι, ανακαλύψαμε την φωτογένειά της και απολαύσαμε (και θα απολαμβάνουμε) τη θέα προς την Πλάκα, την Ακρόπολη και το Θησείο, συνοδεία υπέροχων κοκτεϊλοδημιουργιών (περί τα 8-10€).

Πηγή: travelstyle.gr

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share