Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Μια δροσερή όαση στην Αττική για όσους αναζητούν χαλάρωση, διασκέδαση και καλό φαγητό!

2 Απριλίου 2017 10:39
Μια δροσερή όαση στην Αττική για όσους αναζητούν χαλάρωση, διασκέδαση και καλό φαγητό!

Το λιμάνι της Μεσογαίας ήταν πάντα η πύλη της Αττικής προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τον Εύξεινο Πόντο.

Του Παναγιώτη Παπανικολάου (papanikolaou@dousiscom.gr)

Το πλέον διακεκριμένο μνημείο της περιοχής, είναι το ιερό του Δηλίου Απόλλωνα στην περιοχή Πρασιές, όπου γίνεται και αρχαιολογική έρευνα. Η λατρεία αρχίζει στους Μυκηναϊκούς χρόνους και διαρκεί μέχρι τους Πρωτοχριστιανικούς, 1500 χρόνια περίπου. Το σημαντικότερο εύρημα είναι το κεφάλι μαρμάρινου αγάλματος του Απόλλωνα, των αρχών του 5ου αιώνα π.Χ.

Σήμερα, ο Λιμήν Μεσογαίας ή Πάνορμος ή Πρασιές ή Πόρτο Ράφτη, είναι ένα οικισμός 3.000 μόνιμων κατοίκων και θέρετρο 80.000 καλοκαιρινών οικιστών.

Στο Πόρτο Ράφτη βρίσκεται και η γνωστή δημοτική πλαζ Αυλάκι, η οποία είναι καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες του καλοκαιριού αλλά και τους νότιους ανέμους. Γνωστές είναι και οι πλαζ του Αγίου Σπυρίδωνα, της Ερωτοσπηλιάς και της Χαμολιάς.

Ο παραλιακός οικισμός του Πόρτο Ράφτη, διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις για φαγητό, ενώ θεωρείται ιδανικός για διασκέδαση και ψυχαγωγία, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ψαροταβέρνες καφέ-μπαρ αλλά και πολλά νεανικά στέκια.

Το Πόρτο Ράφτη αποτελεί σήμερα έναν κοντινό προορισμό για μοναδικό φαγητό, έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά. Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, οι επισκέπτες μπορούν να νιώσουν την αλλαγή του τοπίου, να κολυμπήσουν, να εισπνεύσουν το αεράκι της θάλασσας και να επιστρέψουν ξεκούραστοι και ανανεωμένοι. Μπορούν ωστόσο και να παραμείνουν, αφού το Πόρτο Ράφτη προσφέρεται για μια άνετη και όμορφη διαμονή για περισσότερες μέρες.

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Top