Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Μια... χώρα των Κυκλάδων στην καρδιά της Αθήνας: Η πιο όμορφη γειτονιά της πρωτεύουσας από ψηλά! (video & photos)

18 Ιουλίου 2017 11:12
Μια... χώρα των Κυκλάδων στην καρδιά της Αθήνας: Η πιο όμορφη γειτονιά της πρωτεύουσας από ψηλά! (video & photos)

Ίσως η πιο γραφική γωνιά της Αθήνας, τα Αναφιώτικα. Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες βόλτες της Αθήνας και ειδικά τώρα το καλοκαίρι όλο και περισσότεροι την απολαμβάνουν.

Η γειτονιά ξεκίνησε να φτιάχνεται στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή εργάτες από την Ανάφη, που είχαν έρθει στην Αθήνα για να εργαστούν ως χτίστες, στην ανοικοδόμηση της πόλης και στην ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα.

Ως πρώτοι οικιστές αναφέρονται ένας ξυλουργός (Γ. Δαμίγος) και ένας κτίστης (Μ. Σιγάλας) από την Ανάφη, ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησαν αργότερα κι άλλοι συμπατριώτες τους, οικοδομώντας με τη σειρά τους τα σπίτια τους εκεί, λαθραία μεν αλλά με την ανοχή προφανώς των αρχών, κυρίως κατά την περίοδο της έξωσης του Όθωνα και της μεσοβασιλείας.

Η συνοικία χτίστηκε ακολουθώντας την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Οι Αναφιώτες αναστήλωσαν παράλληλα με την εγκατάστασή τους, τους δύο ναούς που βρίσκονταν στην περιοχή από τον 17ο αιώνα, τον ναό του Αγίου Συμεών και του Αγίου Γεωργίου των Βράχων.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τα Αναφιώτικα από ψηλά, ενώ μεταξύ άλλων μπορεί να διακρίνει κανείς και το σπίτι που γυρίστηκε η περίφημη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Δείτε το βίντεο από το κανάλι του Youtube UP DRONES στο AthensMagazine.gr.

ΔΕΙΤΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Ροή ειδήσεων

Share