Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι καλύτερες αφίξεις της χρονιάς που φεύγει: Τα ωραιότερα εστιατόρια και bars που άνοιξαν στην Αθήνα το 2015!

17 Δεκεμβρίου 2015
Οι καλύτερες αφίξεις της χρονιάς που φεύγει: Τα ωραιότερα εστιατόρια και bars που άνοιξαν στην Αθήνα το 2015!

Σε πόσα από αυτά δεν τσουγκρίσαμε cocktails ή δεν δοκιμάσαμε την κουζίνα τους; Όλα έφεραν κάτι καινούριο στον χάρτη της διασκέδασης και της γαστρονομίας της πόλης. Από bar restaurants που μας συστήνουν νέες γαστρονομικές τάσεις μέχρι cocktailάδικα, funky spots ακόμη και pop up bar!

Το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει τα στέκια εκείνα που... προσγειώθηκαν μέσα στο 2015 στην Αθήνα και ξεχώρισαν!

Noel

Ένας από τους πιο γνωστούς bartenders της πόλης, ο Γιάννης Κοροβέσης, μας υποδέχεται μαζί με την ομάδα του εδώ και λίγους μήνες στην στοά Κουρτάκη, σε ένα bar όπου κάθε μέρα είναι... γιορτή και συγκεκριμένα Χριστούγεννα. Signature cocktails και πολύ φιλική ατμόσφαιρα είναι σίγουρα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Noel.

Κολοκοτρώνη 59, τηλ. 211 2159534

CTC

Πρόκειται για το νέο εστιατόριο του τρεις φορές βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο στο "Calypso" του "Elounda Peninsula"(αλλά και με μαθητεία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου όπως το ‘Noma', το ‘Arpege' και το ‘L'Astrance') Σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Παίζοντας δημιουργικά με την παρήχηση της λέξης "σίτιση", το CTC έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα την οποία επικοινωνεί με ξεκάθαρο τρόπο. Eίναι αριστοτεχνικά στημένο ώστε να αναδεικνύει το βασικό του ατού που δεν είναι άλλο από το φαγητό, την πανδαισία γεύσεων, υφών, αρωμάτων και χρωμάτων που ετοίμασε για το πρώτο εστιατόριο στο οποίο λειτουργεί ως επιχειρηματίας ο Σεφ Αλεξάνδρος Τσιοτίνης.

Oυμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, τηλ. 210 7228812

Charlie

Είναι ολοκαίνουριο και πολλά υποσχόμενο από μια ομάδα που μας συστήνεται τώρα αλλά τα μέλη της τα γνωρίζουμε καλά, καθώς ο καθένας έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία σε γνωστά στέκια της πόλης. Σε περιμένει από νωρίς το πρωί για καφέ και σνακ, αργότερα για να δοκιμάσεις τις εκλεκτές γεύσεις της κουζίνας του και όταν πια έρθει η νύχτα τη σκυτάλη παραλαμβάνει το bar. Ανέστης Ζαμανόπουλος (7 Jokers) και Άγγελος Κιάμος (Gin Joint, 360) σου προσφέρουν υπέροχα cocktails μαζί με τα πιο ζεστά χαμόγελα. Cosy χώρος με industrial πινελιές και το ξύλο να πρωταγωνιστεί.

Κολοκοτρώνη 8, τηλ. 210 3245308

Νikkei

To δίδυμο Γιάννης Μωράκης και Γιώργος Μελισσάρης φαίνεται πως κατάφερε γι ακόμη μια φορά να κάνει… αισθητή την παρουσία του. Αυτή τη φορά με το νέο του «χτύπημα» που ακούει στο όνομα Nikkei. Λιτές ως επί το πλείστον γραμμές, έθνικ πινελιές διάσπαρτες παντού, ευχάριστη μπάρα, ζεστό περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα και όσο… κολωνακιώτικο πρέπει. Γενικά πάρα πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά από τον Γιώργο Παντελούκα (GJP design & construction), σε ένα εσωτερικό όπου όλα τα… κομμάτια του παζλ επικοινωνούν μεταξύ τους. Εδώ, ο chef Θάνος Στασινός - με θητεία στο περίφημο Pakta της Βαρκελώνης πλάι στα αδέρφια Adria – έχει δημιουργήσει μαζί με την ομάδα του ένα μενού που μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τον κάθε… foodie της πόλης, ταξιδεύοντας γευστικά στο Περού με… ολίγη από Ιαπωνία. Άλλωστε αυτό ακριβώς σημαίνει και το όνομα του εστιατορίου. Όσο για τα ποτά, φέρουν την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας του.

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366

Underdog

Πολυεπίπεδο, προσιτό και ευχάριστο, σε περιμένει σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό στην Ηρακλειδών. Πρόκειται για ένα all day project στο οποίο θα δοκιμάσεις πέρα από τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ και τα ιδιαίτερα cocktails των Χρήστου Χουσέα και Αλέξανδρου Γκικόπουλου! Στα plus του σίγουρα το έξοχο brunch που προσφάτως προστέθηκε, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως... κάνει ξανά της μόδας το Θησείο!

Ηρακλειδών 8, Θησείο τηλ: 213 0365393

Zonar's

Δίχως αμφιβολία αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά cafe της Αθήνας. Πλέον μας υποδέχεται -εδώ και λίγες εβδομάδες- με ανανεωμένο πρόσωπο, γι αυτό και το συμπεριλάβαμε στη λίστα με τις αφίξεις του έτους.

Βουκουρεστίου 9 και Πανεπιστημίου, Αθήνα, τηλ. 210 3251430

Palmitas

To The Clumsies έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την τάση των pop up bars (θεματικά bars να εμφανίζονται απρόσμενα μέσα στην πόλη για μικρό χρονικό διάστημα). Το Palmitas λοιπόν σε υποδέχεται στο κτίριο που στεγάζεται μεταξύ άλλων και το ACRO από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο που έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design και θυμίζει σε κάθε του... τετραγωνικό Μεξικό! Όμορφη εντύπωση κάνει το bar, με φόντο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν ακόμη δύο θεματικά δωμάτια που επιμελούνται τo Dark Side Tattoo Society και το Barber Rules. Μescal και tequila έχουν την τιμητική τους στην ιδανική για το concept cocktail list ενώ η μουσική φυσικά και είναι προσαρμοσμένη στο πνεύμα! Και το πιο ωραίο είναι πως -επιτέλους- βλέπεις ωραίο κόσμο σε ένα bar να διασκεδάζει με την ψυχή του και να χορεύει. Α, έχει και αντίστοιχη κουζίνα που επιμελείται η Madame Ginger. Επισκέψου το όσο προλαβαίνεις γιατί θα την... κάνει σε λίγο καιρό.

Ιερά Οδός 7-13, 4ος όροφος, τηλ. 698 030 3935

Budoo Urban Thai

Κομψό και φιλόξενο σε υποδέχεται στη στοά της Λέκκα και σου συστήνει κλασικές αλλά και πιο εξωτικές γεύσεις από την Ταϊλάνδη. Στα σίγουρα plus του τα ευφάνταστα cocktails

Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 210 3313845

HOPS beer n burger

Μια από τις πιο λαχταριστές νέες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας είναι σίγουρα το HOPS. Η γνωστή μπυραρία Βύνη στην οδό Δράκου στο Κουκάκι έδωσε τη σκυτάλη στο ολοκαίνουριο στέκι, που ενδείκνυται για ζουμερά και πεντανόστιμα burger συνοδευόμενα από κάποια μπύρα της αρκετά ενημερωμένης λίστας ή κάποιο cocktail από τον πολύ αξιόλογο liquid chef. Με την υπογραφή του Γιώργου Γεράρδου.

Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ. 211 013 6500

Mr Peacock

Σε ένα κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου συναντάμε εδώ και λίγους μήνες ένα από τα πιο φρέσκα και σίγουρα πιο στυλάτα στέκια όλων των βορείων προαστίων. Για το Mr Peacock ο λόγος, το νέο all day bar που θυμίζει αρκετά το εξαιρετικό Dalliance House στην Κηφισιά (πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για το... μικρό του αδερφάκι). Εδώ κεντρικό ρόλο έχει το bar και τα θαυμάσια cocktails του Χάρη Δάρρα -νικητής του ελληνικού τελικού του Bacardi Legacy- αλλά σίγουρα δεν είανι μόνο αυτά. Η υπέροχη διακόσμηση και ο όμορφος κήπος (ιδανικός για πρωινό και καφέ) συμπληρώνουν το όλο concept μαζί με τις χαρούμενες μουσικές.

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800390

Ακάκιος

Αν νοσταλγήσατε την κλασική μαμαδίστικη μακαρονάδα ο "Ακάκιος" άνοιξε και μας τη θυμίζει. Η ομάδα του "Κυρ - Αρίστου" στη γνωστή γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου μας υποδέχεται σε ένα μαγαζί που θυμίζει έντονα μοναστηριακό σκηνικό. Μανουάλια, κεριά, παγκάρια, ατελείωτοι ξύλινοι πάγκοι ιδανικοί για μεγάλες παρέες και αξέχαστες οικογενειακές συνάξεις δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Μακαρόνια με κοτόπουλο, με κόκορα, με μοσχαρίσιο κιμά, με πεκορίνο και πολλά ακόμα εκλεκτά πιάτα με έμφαση στην παραδοσιακή κουζίνα και στη γευστική φινέτσα συνθέτουν την πληθωρική κουζίνα του "Ακάκιου".

Αγίας Τριάδας 1, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 980 3100

7 Food Sins gastro-pub

Ποιος είπε ότι gastropub υπάρχουν μόνο στο Λονδίνο; Η “δική” μας έφτασε πρόσφατα στην Πλάκα με executive chef Τάσο Στεφάτο (που γνωρίσαμε στο πλευρό του Εκτορα Μποτρίνι). Με φόντο τον προσεγμένο χώρο με τις μοντέρνου ύφους διακοσμητικές πινελιές απολαμβάνουμε προτάσεις στη φιλοσοφία του street food αλλά σε δημιουργική διάσταση.... με must taste τι άλλο από τον crunchie μουσακά με τραγανή κρούστα που κρύβει στην καρδιά του τα υλικά του δημοφιλέστατου μουσακά..., αλλά και το inside out σουβλάκι , δηλαδή κάτι σαν αναποδογυρισμένο σουβλάκι φανταστείτε... που συνοδεύουμε με μια υποδειγματική γκάμα από “ψαγμένες” μπύρες μικρών ζυθοποιείων αλλά και μερικές καλοδιαλεγμένες ετικέτες κρασιών!

Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα τηλ. 210 7011108

Hard Rock Café Athens

To γνωστό brand του Hard Rock Cafe επέστρεψε στην Αθήνα αλλά σε νέο σημείο καθώς πλέον το συναντάμε στο Μοναστηράκι. Θα βρείτε την εκτενή λίστα των βραβευμένων cocktails που συμπεριλαμβάνει Hurricanes, Margaritas, Hard Rock cocktails και μη αλκοολούχες προτάσεις (AlternativeRock), όλα σερβιρισμένα στα συλλεκτικά – αναμνηστικά ποτήρια του Hard Rock. Προσφέρει πλήρεις προτάσεις για απολαυστικά γεύματα που δεν θα αφήσουν ανικανοποίητο κανένα ουρανίσκο!

Αδριανού 52, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3245170

Barrett

Aπό τον Ιούλιο που διαβήκαμε για πρώτη φορά την μεγάλη, γυάλινη πόρτα του και πατήσαμε στα ασπρόμαυρα πλακάκια του το Barrett έκανε ένα κλικ στην party animal ψυχή μας και μας γύρισε πίσω στα 90s, όταν το να έχεις ένα bar-στέκι ήταν προσδιοριστικό του ποιος είσαι, του τι μουσική ακούς, με ποιους φλερτάρεις και του τι πίνεις. Με straight καθαρά ποτά και homemade γλυκά, το Barrett είναι το στέκι που όλοι καταβάθως ψάχναμε γυρνώντας στα downtown στέκια της πρωτεύουσας. Οι djs εναλλάσσονται καθημερινά και σε ταξιδεύουν σε soul, funky, disco, jazz και indie rock ατμοσφαιρικά μονοπάτια ενώ ο κόσμος που συγκεντρώνεται για να τους ακούσει δεν έχει στο μυαλό του το «φαίνεσθε». Θέλει μόνο να περάσει καλά, και να πιει ακόμα καλύτερα. Και στο Barrett το καταφέρνει. Απλά και ταπεινά!

Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ. 210 3218373

Dos agaves (Χαλάνδρι)

Το Dos Agaves το γνωρίσαμε και το λατρέψαμε στο Μοναστηράκι. Η τεκιλαρία λοιπόν απέκτησε εδώ και λίγους μήνες μικρό αδερφάκι στο πάντοτε updated τα τελευταία χρόνια Χαλάνδρι. Το concept παραμένει ακριβώς το ίδιο ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή της Αβραμιώτου: Τεκίλες, μεσκάλ, χαρακτήρας street bar και χαλαρή ατμόσφαιρα που εύκολα όμως μπορεί να μετατραπεί σε ένα ξέφρενο πάρτυ!

Aνδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6837398

Miyabi

Το νέο γευστικό στέκι των νοτίων προαστίων είναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης και της εμπειρίας του Ελληνο-Ιάπωνα Kazuaki Shitamori, που για αρκετά χρόνια συνεργαζόταν με πολλά και γνωστά Ιαπωνικά & Ασιατικά εστιατόρια σε όλη τη χώρα, όσον αφορά την προμήθεια πρώτων υλών. Οι άψογες πρώτες ύλες λοιπόν εδώ είναι δεδομένες και ο γνωστός Ιάπωνας sushi-chef, Masahide Isomoto (με προϋπηρεσία σε Nobu London και Matsuhisa Athens μεταξύ άλλων) φροντίζει να τις μετατρέψει σε εξαιρετικά πιάτα, που πιστέψτε μας, συγκινούν οποιονδήποτε ακόμη κι αν δεν είναι ο μεγαλύτερος fan της εν λόγω κουζίνας.

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944845

Νοβαλίς

Αυτό το πανέμορφο ντελι-μεζεδοπωλείο με τις βεραμάν αποχρώσεις και τις classic πινελιές, διείσδυσε... στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Shoppingland τον Οκτώβριο και έκτοτε ξελογιάζει τον ουρανίσο μας! Στο delicatessen corner Νοβαλίς προμηθευόμαστε δυσεύρετα τυριά, αλλαντικά και “¨γκουρμεδιές” από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ στον ίδιο χώρο δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε από τις προτάσεις ψαρικών, κρεατικών, αλοιφές, ποικιλίες, σαλάτες που συνοδεύουμε ιδανικά με μπύρες μικρών ζυθοποιοίων ή λίγα και καλοδιαλεγμένα κρασιά!

Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά, (Εμπορικό κέντρο Shoppingland), τηλ. 210 8010070

Mama Roux South

Το Μama Roux, αγαπημένο στέκι στο κέντρο, “ταξιδεύει” νότια και γίνεται... Μama Roux South. Την περιοχή της Γλυφάδας επέλεξε ο John Higgins για να ανοίξει φέτος το δεύτερο εστιατόριό του προκειμένου να μυήσει περισσότερους Αθηναίους –και μη– στη multiethnic κουλτούρα του. Στο “τιμόνι” βρίσκεται ο chef Βασίλης Σπόρος, ως Southern BBQ expert, ο οποίος φέρνει νέα δεδομένα στο χώρο της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 216 7004459

Hama (Κηφισιά)

Ένα νέο... αδερφάκι απέκτησε ο περίφημος... ναός του σούσι στη Γλυφάδα, αυτή τη φορά όμως στην... αντίθετη κατεύθυνση και την Κηφισιά! Από τα τέλη Οκτωβρίου λοιπόν το Hama σε καλωσορίζει στην απόλυτη εμπειρία του ιαπωνικού και περουβιανού fusion restaurant στα ΒΠ. Η νέα άφιξη στο βόρειο γαστρονομικό χάρτη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς το Hama είναι συνώνυμο του fine dining για τους λάτρεις της ιαπωνικής και όχι μόνο κουζίνας.

Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά, τηλ. 210 6230330

Madama Bar

Μοιάζει να περίμενε για δεκαετίες στην πιο θρυλική συνοικία του Πειραιά, για να εμφανιστεί τώρα μπροστά μας γοητευτική όσο ποτέ. Η Madama φοράει τα ακριβά της υφάσματα και τα πιο αστραφτερά κοσμήματα και ανοίγει τις πόρτες της σε έναν κόσμο βγαλμένο από την Τρούμπα της δεκαετίας του 60. Λίγα βήματα από το λιμάνι, εκεί που η νύχτα μεθούσε γενιές ναυτικών, η Madama μας υποδέχεται από τις 18:00 το απόγευμα σε ένα κατακόκκινο σκηνικό που εξάπτει τη φαντασία. Με έντονες σκούρες πινελιές, γεωμετρικά φωτιστικά οροφής, πάγκους που ενώνονται με τη μπάρα και το βλέμμα στραμμένο προς το εξωτερικό του μαγαζιού, μας μαθαίνει πώς να είμαστε του σαλονιού αλλά και του δρόμου. Κι ώσπου οι μυημένοι θαμώνες να τελειώσουν μια παρτίδα αυθεντικού μπαρ μπουτ, η Madama σερβίρειαπολαυστικές ποικιλίες με ισπανικό χαμόν, σαλάτα caprese, πενταλογία κροστίνι ήφρούτα και ποικιλία τυριών.

Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101, Πειραιάς

Zampano

Aπό τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη ένα ιδιαίτερο γευστικό σποτ έχει κάνει την εμφάνισή του στο ισόγειο του City Circus. Ονομάζεται Zampanó και... βαφτίστηκε από τον ρόλο του Άντονι Κουίν στην ταινία «La Strada» του Φελίνι. Ο χώρος ζεστός και ιδιαίτερος, με αρκετές vintage πινελιές. Εδώ η κουζίνα ακολουθεί ελληνικές- μεσογειακές κατευθύνσεις, σε ένα μικρό μενού που ποντάρει -και καλά κάνει- σε ολόφρεσκα εποχιακά προϊόντα! Έτσι, θα δοκιμάσεις φάβα Σαντορίνης με σαρδέλες στη σχάρα, λιγκουίνι με πέστο από μάραθο, ξηρό ανθότυρο και καβουρδισμένα αμύγδαλα, ρολό μπούτι κοτόπουλο γεμιστό με σουτζούκι Καππαδοκίας και μερικές ακόμη θαυμάσιες προτάσεις. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κρασί, ενώ ιδιαίτερης μνείας αξίζει από τα γλυκά το cheesecake.

Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ. 213 0237244

Tier

New spot και meeting point του Νέου Ψυχικού, με υψηλή αισθητική. Δεν κρύβει την αδυναμία στο καλό φαγητό, που φέρει μεταξύ άλλων την υπογραφή του Δημήτρη Σταμούδη.

Λ. Βασιλείου 10, Ψυχικό, τηλ. 210 6776731

Bella Vespa

Bella Vespa! Μια... όμορφη βέσπα που κόβει βόλτες στη Γλυφάδα με σταθερό όμως σημείο την οδό Κύπρου. Εκεί, στον χώρο του "Pepe Nero", όπως μάθαμε να τον λέμε, η επιτυχημένη ομάδα του Αλέξη Βλαβιανού έστησε ένα Italian Comfort Bar Restaurant και έρχεται με φόρα για μια γευστική, γεμάτη cocktails και all day και night διάθεση σεζόν.

Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ. 210 8982880

Τhe Sowl

Ένας ολοκαίνουριος ζεστός χώρος σας υποδέχεται από τις αρχές Δεκεμβρίου στο μέρος όπου μέχρι πριν λίγο καιρό φιλοξενούταν το Root Artspace. Αυτή τη φορά έρχεται να μας συστηθεί το The Sowl, με τάσεις ethnic urban, αφιερωμένο στους λάτρεις νέων εμπειριών στη γεύση, την τέχνη, την μόδα και τη μουσική. Το "The Sowl" αφιερώνει τον εαυτό του στο να συνδυάσει νέες τάσεις με αγαπημένες συνήθειες. Εδώ θα βρείτε ελληνική κουζίνα διαμορφωμένη σε ελληνικό bistrot, από τα χέρια του σεφ Μάνου Ευσταθίου, καθώς και Mexican urban street food με συνταγές διά χειρός FERRAN ADRIA απο το πασίγνωστο PAKTA, το Nino viejo και το Hoja Santa της Βαρκελώνης. Όσον αφορά το ποτό φέρει την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας Bar Solutions, που επιμελείται τόσο το κελάρι του The Sowl, όσο φυσικά και τα cocktails!

Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 345003, 6979 112335

Oozora the House

"We are growing, We are moving!" Με αυτό το σύνθημα, το εστιατόριο Oozora δίνει το στίγμα της νέας εποχής του, καθώς μεγαλώνει, ωριμάζει και μετακομίζει στη νέα μόνιμη κατοικία του. Το εμβληματικό νεοκλασικό της οδού Δηληγιάννη 54 στο Κεφαλάρι (που φιλοξενούσε τα τελευταία χρόνια το Cash και παλαιότερα το Far East) – σημείο αναφοράς της διασκέδασης στα βόρεια προάστια- γίνεται πλέον το «σπίτι» του Oozora.

Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 210 8018515

New York Sandwiches (Σύνταγμα)

Αποτελώντας ουσιαστικά ένα από τα... νόστιμα εκείνα στέκια που καθιέρωσαν το brunch στην Αθήνα, το New York Sandwiches προχωρά στο... επόμενο βήμα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το νέο κατάστημα στο Σύνταγμα που δεν μετρά παρά μόνο λίγα 24ωρα ζωής! Στην οδό Νίκης λοιπόν και τον αριθμό 23, σε περιμένουν όλα εκείνα που το καθιέρωσαν σαν hot spot της γεύσης στους Αμπελόκηπους δηλαδή το Fast Casual Food, τα ζουμερά burgers και όλα τα υπόλοιπα λαχταριστά σνακ!

Νίκης 23, Σύνταγμα

Barbarossa

Από το γραφικό λιμανάκι της κοσμοπολίτικης Πάρου στην καρδιά του Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, το εστιατόριο Barbarossa ταξιδεύει και στην Αθήνα για να κάνει τους πιστούς οπαδούς του να αναφωνήσουν: "Επιτέλους!!". Ο Ευγένιος και το πειρατικό του πλήρωμα απογειώνουν το γευστικό πήχη και υπογραμμίζουν την ήδη αναγνωρισμένη ποιότητα, άψογη εξυπηρέτηση και τις μοναδικές γεύσεις, όπως άλλωστε κάνουν εδώ και χρόνια!

Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6841156

Microu Lee

Ένα... ολόφρεσκο κινέζικο μαγειρείο που ακούει στο όνομα Microu Lee έχει κάνει από τον προηγούμενο Μάρτιο την εμφάνισή του λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων, στη Στουρνάρη, και κυριολεκτικά τα... σπάει. Αρχικά σε προδιαθέτει θετικά το παιχνιδιάρικο όνομα. Πού να δεις και μενού του δηλαδή: Noodles με κοτόπουλο, μοσχάρι, λαχανικά και γαρίδες, ρύζια, σούπες, spring rolls και won ton, αλλά και παραδοσιακό κινέζικο burger και σούπερ κινέζικη ομελέτα είναι μόνο μερικά αό αυτά που θα σε κάνουν τακτικό επισκέπτη!

Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, τηλ. 210 3800672

Θα σε κάνω Βασίλισσα

Άνοιξε μόλις πριν ελάχιστες εβδομάδες και ήδη συζητιέται αρκετά. Το -με σίγουρα πιασάρικο όνομα- «Θα σε κάνω Βασίλισσα» λοιπόν είναι ένα κλασικό wine & whisky bar. Η παλιά αποθήκη του ’30 έχει μεταμορφωθεί σε ένα ζεστό χώρο με προσωπικότητα όπου κυριαρχεί το ξύλο.

Βεροίας 13 και Ιερά Οδός 64, Βοτανικός, τηλ. 210 3459299

Beluga

Πρόκειται για έναν αρτιστίκ πολυχώρο όπου το vintage συναντά το σύγχρονο, και που με μπόλικο μεράκι δημιούργησαν οι Σπύρος Μητρόπουλος και Σάββας Παντελίδης, με all day concept και design άρρηκτα συνδεδεμένο με το... αμαρτωλό παρελθόν της κακόφημης συνοικίας του Πειραιά. Ένα μοδάτο σκηνικό με εξαιρετικά γλυπτά και 75 έργα τέχνης κοσμούν κάθε διάσταση αυτού του διαδραστικού χώρου, θα μπορούσαμε να πούμε εν ολίγοις. Ασφαλώς και δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα live αλλά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα events. Στο Βeluga επιπλέον θα δοκιμάσεις ελληνικές αλλά και διεθνείς γεύσεις, θα τα συνοδεύσεις με κάποιο κρασί από την αρκετά ενημερωμένη λίστα ή κάποιο από τα ευφάνταστα cocktails.

2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς

Ramino

Ramino στα ιταλικά σημαίνει μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος. Επίσης είναι το γνωστό ράμι, παιχνίδι τράπουλας για παρέα. Έτσι και το νέο ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας είναι cosy, χάλκινο και παρεΐστικο. Το Ramino βρίσκεται στην οδό Α. Μεταξά 34 στη Γλυφάδα ακριβώς δίπλα στο Mezze και είναι το δεύτερο δημιούργημα (με πρώτο το Mezze Glyfada) της Καστελόριζο και Κ. Παπαθεοδώρου ΑΕ, η οποία εντάσσεται στο δυναμικό του Ομίλου Καστελόριζο.

Α. Μεταξά 34, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944430

MOMO

Το περίφημο ΜΟΜΟ Γλυφάδας, το αγαπημένο ασιατικό street food στέκι των Νοτίων Προαστίων, έρχεται να συστήσει τις μοναδικές γεύσεις του και στο κέντρο της Αθήνας, αποκτώντας... μικρό αδερφάκι στην Κολοκοτρώνη! Σε έναν ζεστό χώρο urban casual αισθητικής που συνδέει τους πολύβουους δρόμους της Αθήνας με τις υπαίθριες ασιατικές αγορές αποτελεί την ιδανική γευστική στάση πριν ή μετά τις Χριστουγεννιάτικες αγορές στο κέντρο της Αθήνας και θα ξετρελάνει ακόμα και τους πιο πολυταξιδεμένους θαυμαστές της Ασιατικής κουζίνας.

Κολοκοτρώνη 59 & Λιμπονά – τηλ. 210 3232222

Clap Restaurant

Τι γεύση είχε η περίφημη μακαρονάδα στον «Νονό»; Πως έτρωγε το burger της η Aretha Franklin; Και ποιο ήταν το αγαπημένο γλυκό του Jack Kerouac; Αυτά και άλλα πολλά πιάτα, εμπνευσμένα από τον χώρο του Κινηματογράφου και των Τεχνών είναι τα πιάτα του νέου εστιατορίου, Clap the Restaurant. Στον φυσικό χώρο της Τέχνης και του Κινηματογράφου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου αναπαράγει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αγαπημένες γεύσεις καλλιτεχνών αλλά και πιάτα που έχουν παρελάσει από σημαντικές ταινίες, σε μια comfort και μοναδική εκδοχή.

Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3411908

Barouge

Φαίνεται πως η πάλαι ποτέ περιοχή της Τρούμπας έχει για τα καλά επιστρέψει στο προσκήνιο και αυτή τη φορά για όλους τους σωστούς λόγους. Δεν είναι λίγα τα νέα στέκια που έχουν ανοίξει τελευταια στην περιοχή και σίγουρα ένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Barouge. Με όνομα που... συνδέεται με το πονηρό παρελθόν της περιοχής το ολόφρεσκο all day cocktail bar (έκανε "ντεμπούτο" εδώ και περίπου 3 μήνες) φιλοδοξεί να σε... ξελογιάσει κάθε στιγμή της ημέρας, από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στο vintage-industrial εσωτερικό του.

Φίλωνος 91, Πειραιάς, τηλ. 213 0375221

Simul

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL δημιουργούν τις γεύσεις τους βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούν την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737

KINONÓ

All day με υπέροχη μπάρα και εξαιρετικές γεύσεις, που ήρθε να προστεθεί στο όλο και πιο ενδιαφέρον Κουκάκι.

Φαλήρου 48 και Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι, τηλ. 211 4086826

Almyra

Aκροβατεί μεταξύ μοντέρνας ταβέρνας και εστιατορίου, αποτελεί την... αθηναϊκή βερσιόν του γνωστού μαγαζιού στη Μύκονο και το συναντάμε στο μέρος που μέχρι πρότινος υπήρχε ο «Ψαράς». Τα πιάτα, διά χειρός Γιάννη Λιάκου, φυσικά... μυρίζουν θάλασσα!

Ελαιών 54, Νέα Κηφισιά, τηλ. 210 6205925

Κ8 point

Eνας προορισμός στον οποίο οι Αθηναίοι μπορούν να δραπετεύουν ανά πάσα στιγμή, το Κ8 Point παραμένει σημείο συνάντησης, χαλάρωσης και διασκέδασης είκοσι τέσσερεις ώρες το εικοσιτετράωρο, εφτά μέρες την εβδομάδα, συντονίζοντας τους ρυθμούς του στους παλμούς μιας πόλης γεμάτης ενέργεια.

Ερμού 119 & Αστιγγος, Mοναστηράκι, τηλ. 210 3315407

Έρχεται προσεχώς: Σε λίγες ημέρες το Abovo κάνει την εμφάνισή του, όχι όμως στα Βόρεια Προάστια, αλλά στο Κολωνάκι!

Από τον Μπάμπη Δούκα ([email protected])

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share