Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Λόγος του Βασιλιά θα... ακουστεί και στα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου!

19 Ιανουαρίου 2011
Ο Λόγος του Βασιλιά θα... ακουστεί και στα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου!

Η ταινία του Τομ Χούπερ για το Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' είναι υποψήφια στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α' ανδρικού για το ρόλο του Κόλιν Φερθ.

Η βασισμένη στην ιστορία του Facebook, ταινία The Social Network, που βραβεύθηκε ως η καλύτερη ταινία στις Χρυσές Σφαίρες την Κυριακή, έλαβε έξι υποψηφιότητες.

Ο Πιτ Ποστλεθγουέιτ, που πέθανε στις αρχές του μήνα από καρκίνο, κέρδισε υποψηφιότητα β' ανδρικού ρόλου στην ταινία The Town.

Τις υποψηφιότητες καλύτερης ταινίας κέρδισαν τα έργα The Social Network, The King's Speech, Black Swan, Inception και το True Grit των αδερφών Κοέν.

Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας διεκδικούν οι Ντάρεν Αρονόφσκι για το Black Swan, Ντέιβιντ Φίντσερ για το The Social Network, Τομ Χούπερ για το The King's Speech, Κρίστοφερ Νόλαν για το Inception και Ντάνι Μόιλ για το 127 Hours.

Βραβείο α' ανδρικού ρόλου διεκδικούν, εκτός από τον περσινό νικητή, Κόλιν Φερθ και ο Τζέσε Αισενμπεργκ για το ρόλο του στην ταινία The Social Network, ο Τζεφ Μπρίτζες για το ρόλο του στην ταινία True Grit, ο Χαβιέ Μπαρδέμ για το Biutiful και ο Τζέιμς Φράνκο για το 127 Hours.

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι υποψήφια για το βραβείο α' γυναικείου ρόλου για το ρόλο της στην ταινία Black Swan μαζί με τη Χέιλι Στάινφελντ για το True Grit, τη Νούμι Ραπάςγια το The Girl with the Dragon Tattoo καθώς και οι δύο πρωταγωνίστριες της ταινίας, The Kids Are All Right, Ανέτ Μπένινγκ και Τζουλιάν Μουρ.

Πηγή: www.enet.gr

 

Best of

Ροή ειδήσεων

Share