Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Αυλή του Κούβελου: Σε έναν πανέμορφο κήπο στο Κουκάκι σου σερβίρουν την παράδοση πασπαλισμένη με μπόλικη φαντασία!

22 Μαΐου 2015
Αυλή του Κούβελου: Σε έναν πανέμορφο κήπο στο Κουκάκι σου σερβίρουν την παράδοση πασπαλισμένη με μπόλικη φαντασία!

Tο σπίτι της ψαγμένης ελληνικής κουζίνας βρίσκεται στον αριθμό 66 της οδού Γενναίου Κολοκοτρώνη, στο Κουκάκι. Σε μια από τις πιο γραφικές αθηναϊκές συνοικίες, ο Κούβελος σερβίρει την παράδοση πασπαλισμένη με μπόλικη φαντασία και ολίγη νεωτερικότητα τα τελευταία επτά χρόνια. Πάλλευκοι άγρια σοβατισμένοι τοίχοι, κλασικές καρέκλες, τραπέζια με κοραλλί όψη για ένταση, ένα παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα και μικρές οινοθήκες είναι κομμάτια του λιτού διακοσμητικού παζλ της ταβέρνας.

Ο ανάλαφρος, κλασικός και ξεκάθαρος χαρακτήρας του ντεκόρ έχει περάσει και στο μενού που επιμελείται ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης.

O chef έχει δημιουργήσει μία κάρτα με σπιτική νοστιμάδα, κατεξοχήν ελληνική... Το τραπέζι είναι στρωμένο για κοκορετσάκι ρουμελιώτικο, μαρουλοντολμάδες αυγολέμονο, κολοκυθοκεφτέδες με πεκορίνο Αμφιλοχίας, τα οποία εξαφανίζονται σε χρόνο dt.Λίγο αργότερα εμφανίζεται το ριγανάτο κατσικάκι στη γάστρα και το μπιφτέκι τριών κιμάδων με ψητή πατάτα, ενώ τελευταία κλείνει τη γευστική παράσταση η σοκολατόπιτα με παγωτό, άξια ανταγωνίστρια της μυρωδάτης πορτοκαλόπιτας.

Ο ερχομός καλοκαιριού «απαιτεί» τη μεταφορά του ζεστού σκηνικού στη χαλικόστρωτη αυλή για open air γεύμα ή δείπνο.

Info

Γενναίου Κολοκοτρώνη 86, Κουκάκι, τηλ. 211 4052418

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΥΛΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ