Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το «τρένο στο Ρουφ»: Το μοναδικό τρένο στον κόσμο που είναι εστιατόριο και θέατρο, βρίσκεται στην Αθήνα

Κάθε βαγόνι έχει και ένα θέμα!

16 Ιανουαρίου 2019 12:13
Το «τρένο στο Ρουφ»: Το μοναδικό τρένο στον κόσμο που είναι εστιατόριο και θέατρο, βρίσκεται στην Αθήνα

Αν έχεις περάσει από τον σταθμό του προαστιακού στο Ρουφ, ίσως έχει παρατηρήσει κάτι αξιοπερίεργο: Είναι το «τρένο στο Ρουφ». Και που είναι το περίεργο, θα πει κάποιος;

Πρόκειται για το μοναδικό τρένο στον κόσμο που λειτουργεί ως εστιατόριο, θέατρο και μουσική σκηνή. Κάθε βαγόνι έχει και ένα θέμα.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό Wagon Restaurant του Orient Express κατασκευής 1924 και μια μουσειακή ατμομηχανή του 1947. Αλλά τι ακριβώς μπορεί να δει ένας επισκέπτης πηγαίνοντας εκεί; Για παράδειγμα, διαβάζουμε στο επίσημο site του project:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Κρήτη τα κυλικεία σερβίρουν σε μαθητές σαλάτες και χυμούς!

Μουσικό Βαγόνι

Το κόσμημα της Αμαξοστοιχίας, με αξία ιστορική και αισθητική, κατασκευής 1924, γνωστό και ως «το Ελληνικό Βαγόνι», ήταν τμήμα του μυθικού τρένου Orient Express. Στο σπάνιο, μουσειακό αυτό wagon restaurant, που έχει ανακαινιστεί, διατηρώντας όλα τα παλαιά στοιχεία του, που ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα και το ύφος της θρυλικής αυτής εποχής, λειτουργεί η μουσική σκηνή του Τρένου.

Στο μαγικό ντεκόρ του ιστορικού αυτού οχήματος, 33 μόνο θεατές έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία: πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις με ποτό και φαγητό, εικαστικές performances και θεματικά δείπνα.

Wagon Restaurant

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη! Ποιοι την αποκαλούσαν κακιά μάγισσα! Γιατί την κατηγόρησαν;

Tο Wagon-Restaurant είναι μία αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, που λειτουργεί ως εστιατόριο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο στην αυθεντική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής ή και να παρακολουθήσουν στον ίδιο χώρο, ανάλογα με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της κάθε περιόδου, εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωντανή μουσική, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλα πρωτότυπα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Θεατρικό Βαγόνι

Το Θεατρικό Βαγόνι είναι μία ανακατασκευασμένη ιταλική επιβατάμαξα του 1950 διαμορφωμένη σε μία κομψή, πλήρως εξοπλισμένη, θεατρική σκηνή, όπου παρουσιάζονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις κ.α. Διαθέτει μηχανισμό προσομοίωσης κίνησης του τρένου, κάτι που προσδίδει ακόμη πιο ρεαλιστική αίσθηση στα «θεατρικά σας ταξίδια».

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share