Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας: " Αστικό τοπίο- Πρόσωπα και κτήρια στο κέντρο της Αθήνας"

10 χρόνια Black Duck!

11 Οκτωβρίου 2018 11:55
Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας:

Ο πολυχώρος Black Duck, έκλεισε αισίως τον δέκατο χρόνο λειτουργίας του. Το ίδιο και η γκαλερί του που διήνυσε δέκα χρόνια με εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής,φωτογραφίας και ευφάνταστων κατασκευών. Δέκα χρόνια ζωντανής επικοινωνίας με την τέχνη και τους καλλιτέχνες πρωτοεμφανιζόμενους ή ήδη καταξιωμένους. Η γκαλερί του Black Duck που φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια περισσότερους από 80 δημιουργούς και τα έργα τους, το γιορτάζει με μια έκθεση με τίτλο « Αστικό τοπίο- Πρόσωπα και κτήρια στο κέντρο της Αθήνας ».
Η έκθεση αυτή ταιριάζει στο Black Duck που εδρεύει εδώ και δέκα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο ιστορικό εμπορικό της τρίγωνο.

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Γιώργος Μακρής, Γιώργος Μπότσος, Θοδωρής Κανάκης, Ζάννα Αρτέμη, Νάνσυ Φλόκα και ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Γιαβής

Ζάννα Αρτέμη
Έχει σπουδάσει γραφιστική και διακόσμηση στην Σχολή Πρώην Καθηγητών Δοξιάδη. Συνέχισε τις σπουδές της στη ζωγραφική, πλάϊ στον ζωγράφο Κωνσταντίνο Ρούτη και παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, πλάι στο καθηγητή Γιώργο Καζάζη.. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, και από το Μάρτιο του 2008 που έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση, έχει σύνολο στο ενεργητικό της, δεκατέσσερεις ατομικές εκθέσεις σε Λονδίνο, Αθήνα, Σκόπελο, Κρήτη και Λαγκάδια Αρκαδίας. Είναι ενεργή στο χώρο της διαφήμισης ώς γραφίστρια, τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια.

Κωνσταντίνος Γιαβής
Γεννήθηκε το 1977, κατάγεται από την Κόρινθο, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εκ γενετής περίεργος, εκ φύσεως ανήσυχος. Η φωτογραφία, τα ταξίδια και οι λέξεις είναι το ζητούμενο, το μέσο και η αφορμή, με διαφορετική σειρά κάθε φορά.

Θοδωρής Κανάκης
Είναι ένας αρχιτέκτονας που ζωγραφίζει, αναζητώντας τον τρόπο να καταλάβει τον κόσμο, να βρει την ουσία των πραγμάτων και να την εκφράσει δημιουργώντας έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, που διηγούνται μικρές ιστορίες…

Γιώργος Μακρής
Ο κατ’ εξοχήν προσωπογράφος καλλιτέχνης, μουσικός και εικαστικός, του οποίου τα έργα με «πρόσωπα» κοσμούν εδώ και χρόνια τους πατιναρισμένους τοίχους του bistro του Black Duck. Με διαπεραστική ματιά, ειρωνική και αυτοσαρκαστική διάθεση, ζωγραφίζει πρόσωπα, σχολιάζοντάς τα με καυστικό τρόπο, τον ίδιο τρόπο με τον οποίο συνθέτει και παίζει μουσική.

Γιώργος Μπότσος
Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, αλλά ήδη από το 1987 ξεκίνησε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς στο περιοδικό “Βαβέλ”. Πέρα από τη σταθερή κι συνεχή δράση του στο χώρο της 9ης Τέχνης, παρουσίασε την εικαστική του δουλειά σε εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ έκανε εικονογραφήσεις σε περιοδικά και παιδικά βιβλία

Νάνσυ Φλόκα
Αποφοίτος της σχολής Vakalo Art & Design College στον τομέα του Graphic design , ‘’Οπτική Επικοινωνία και Διαφήμιση’’ Παράλληλα με την επαγγελματική της καριέρα ως graphic designer δεν άφησε ποτέ τη ζωγραφική ! Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος .


Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 16 Οκτωβρίου, ώρα 8.00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 16 Οκτωβρίου – 16 Νοεμβρίου 2018
Δευτέρα έως Πέμπτη 13.00 – 21.00
Παρασκευή - Σάββατο 13.00 – 18.00
Κυριακή κλειστά

Φωτογραφία αφίσας Κωνσταντίνος Γιαβής
Σχεδιασμός αφίσας, επιμέλεια έκθεσης Δήμητρα Αποστόλου

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share