Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρίτη στην Αθήνα: Ατζέντα εκδηλώσεων για σήμερα (09/10) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

9 Οκτωβρίου 2018 14:48
Τρίτη στην Αθήνα: Ατζέντα εκδηλώσεων για σήμερα (09/10) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Τόλης Βοσκόπουλος για μια συναυλία στο Ηρώδειο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018. 60 χρόνια επιτυχημένης μουσικής διαδρομής, ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.

O Τόλης Βοσκόπουλος θα φέρει στο Ηρώδειο όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, τα τραγούδια της ζωής του που έγιναν τραγούδια και της δικής μας ζωής.

Μαζί του στη σκηνή του Ηρωδείου δύο σολίστες: ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι και ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο.

Στη συναυλία συμμετέχουν η πολυμελής ιστορική φιλαρμονική του Γαστουρίου της Κέρκυρας "ΟΜΟΝΟΙΑ" με διευθυντή ορχήστρας τον Σπύρο Ράλλη και οι μικτές χορωδίες "ΑΧΑΡΑΒΗΣ" και "ΚΑΝΑΛΙΩΝ" της Κέρκυρας, υπό τη διδασκαλία της Αγάθης Κοσκινά, τρία σύνολα τα οποία συνόδευσαν τον Τόλη Βοσκόπουλο σε μια συναυλία στην Κέρκυρα ενθουσιάζοντας το κοινό.

Τη σκηνοθεσία της συναυλίας έχει αναλάβει η Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)
Διονυσίου Αρεοπαγίτου

9 Οκτωβρίου 2018
21:00
Εισιτήρια
Διακεκριμένη Ζώνη: 95€
Α Ζώνη: 80€
Β Ζώνη: 65€
Γ Ζώνη: 45€
Άνω διάζωμα: 20€ κανονικό, 15€ μειωμένο (Φοιτητικό/παιδικό, άνεργοι, άνω των 65 με την επίδειξη των αντίστοιχων δικαιολογητικών)
ΑΜΕΑ: 10€

Έλλη Παπακωνσταντίνου - ODC Ensemble «Το σπήλαιο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια καταιγιστική εικαστική-μουσική παράσταση, με χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, μέσα από το φιλοσοφικό πρίσμα της ασφυκτικής, σκοτεινής εποχής. Από το αλληγορικό Σπήλαιο του Πλάτωνα ως τη fake life των social media.

Η καινοτόμος και ανατρεπτική ομάδα ODC (α΄ βραβείο στο BE Festival 2017 της Μεγάλης Βρετανίας) που ιδρύθηκε από την Έλλη Παπακωνσταντίνου (Fulbright Artist’s Award 2018-2019) φέρνει στο σήμερα το κλασικό κείμενο της πλατωνικής αλληγορίας, μέσα από μια σύγχρονη όπερα-περφόρμανς με κυβερνο-πανκ αισθητική.

Σύλληψη-Λιμπρέτο-Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας
Βίντεο-Σκηνικά-Κοστούμια: Παντελής Μάκκας
Φιγούρες θεάτρου σκιών (κατασκευή): Τάσος Κώνστας
Περφόρμερ-Μουσικοί: Blaine L. Reininger, Αναστασία Κατσιναβάκη, Βιβή Πέτση, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Creative Lenses), του Danish Arts Council και του Airanassis Foundation

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

9 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
10 Οκτωβρίου 2018 Τετάρτη 21:00

Εισιτήρια

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ: 7€
Ζώνη Β: 10€
Ζώνη Α: 15€

«Η Αφροδίτη με τη γούνα» του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ

Σ’ ένα αριστοκρατικό περιβάλλον χλιδής, αισθησιασμού και ηδυπάθειας, εκτυλίσσεται μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστές, ο Σεβερίν Φον Κουζίμσκι –το alter ego του συγγραφέα Μαζόχ– και η Βάντα Φον Ντουνάγιεφ, η γυναίκα που ο Σεβερίν λάτρεψε με πάθος και που της εκχώρησε τα πάντα, την ψυχή του, την ελευθερία του, την ίδια του την ύπαρξη.

Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας του 19ου αιώνα το έργο του Μαζόχ, όπου οι απόψεις του για την ηδονή και τη σεξουαλικότητα συγκρούονται μετωπικά με τον πουριτανισμό και τη χριστιανική ηθική του. Το περί ου ο λόγος έργο, «Η Αφροδίτη με τη γούνα», ήταν ο λόγος που ο ψυχίατρος Κραφτ Έμπινγκ καθιέρωσε τον όρο «μαζοχισμός», αναφερόμενος σε συμπεριφορές όμοιες με αυτές που περιέγραφε ο συγγραφέας.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Θεατρική απόδοση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Σπύρος Κυριαζόπουλος
Σκηνοθεσία: Σπύρος Κυριαζόπουλος
Μουσική: Αλέξανδρος Κασαρτζής
Σκηνικά - Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Βερυκίου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Σπύρος Κυριαζόπουλος

Τσέλο: Αλέξανδρος Κασαρτζής

Διάρκεια: 70 λεπτά
Θέατρο του Νέου Κόσμου
Δευτέρα 21:15
Τρίτη 21:15

8 Οκτωβρίου 2018 - 15 Ιανουαρίου 2019

Εισιτήρια

Κανονικό 13€
Μειωμένο 10€

«Ένα φεγγάρι για τους καταραμένους» του Ευγένιου Ο' Νηλ στο Θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία συμπράττει με την ομάδα θεάτρου Zero Gravity και την εταιρεία θεάτρου Ακτίς-Μοντέρνοι Καιροί, και ανεβάζουν το κλασικό έργο του Ευγένιου Ο' Νηλ Ένα Φεγγάρι Για Τους Καταραμένους.

Με πυρήνα τις σπαρακτικές σχέσεις των προσώπων, η παράσταση επιχειρεί να διανοίξει έναν νέο φαντασιακό χώρο στον ρεαλισμό του Ο' Νηλ, που θα επικοινωνεί με τις αλήθειες του καθενός μας. Στο Ένα Φεγγάρι για τους Καταραμένους, μια μέρα κωμωδίας και μια νύχτα τραγωδίας συνθέτουν ένα ευδιάθετο purgatorium και ένα πικρό paradiso. Σε έναν ξεχασμένο τόπο, τρία πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με την επιθυμία τους και την ανεπάρκειά τους. Καταστρώνουν σχέδια προκειμένου να ξεφύγουν από τη δύσκολη πραγματικότητα, αλλά ένα καθοριστικό μερόνυχτο διαλύει τις ψευδαισθήσεις τους και τους οδηγεί σε μια απρόσμενη κάθαρση. Τα όνειρα πραγματοποιούνται; Ή είναι καταδικασμένα να αποτύχουν στην πραγματική ζωή; Υπάρχει χώρος για το θαύμα; Ένα έργο για την εξάρτηση, το ψέμα, την ενοχή.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Θοδωρής Τσαπακίδης
Μετάφραση: Ισμήνη Φραγκιουδάκη
Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Κώστας Γάκης, Κώστας Λώλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Ντούμη
Φωτογραφίες-trailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Διανομή:

Τζόσι Χόγκαν: Ιωάννα Παππά
Φιλ Χόγκαν, ο πατέρας της: Γιάννης Νταλιάνης
Τζιμ Ταϊρόν: Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Στέντμαν Χάρντερ: Ιωάννης Κοτίδης
Μάικ Χόγκαν: Ντίνος Γκελαμέρης

Διάρκεια: 120 λεπτά, χωρίς διάλειμμα
Θέατρο Πορεία

Δευτέρα 21:00

Τρίτη 21:00

Εισιτήρια

VIP ζώνη: 18€
A’ ζώνη: 16€
Β’ ζώνη: 14€
Γ’ ζώνη: 12€
Senior (άνω των 65): 14€
Φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12€ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

«Αρίστος» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου»

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του "Αρίστου".

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα μάνα του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια - οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς (Ελένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου).

Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, στον οποίο όλοι αναφέρονται. Πρόκειται για τον Αριστείδη Παγκρατίδη, τον φερόμενο ως "Δράκο του Σέϊχ Σου", τον οποίο ο Τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε "νεαρό ανώμαλο". Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν: "Μανούλα μου, είμαι αθώος".

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Διασκευή / Δραματουργική επεξεργασία: Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική: Γιώργος Δούσος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Αριανούτσου
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Έλενη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Μουσικός: Γιώργος Δούσος

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή

Δευτέρα 21:15

Τρίτη 21:15

8 Οκτωβρίου 2018 - 8 Ιανουαρίου 2019

Εισιτήρια

Κανονικό 15€

Μειωμένο 12€

«Ζιλ και η Νύχτα» του Ούγκο Κλάους στο Θέατρο Σημείο

Η Καλλιτεχνική Εταιρεία Labillusions και η Helix Theatre παρουσιάζουν το έργο του Hugo Claus «Ζιλ και η Νύχτα» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νίκου Χατζηπαπά.

Το έργο «Ζιλ και η Νύχτα» αναφέρεται στο φαινόμενο Ζιλ Ντε Ραι (1404-1440), Στρατάρχη της Γαλλίας και συντρόφου της Ζαν ντ' Αρκ. Η μοναδικότητα και κυρίως το μυστήριο της προσωπικότητάς του Ζιλ Ντε Ραι είναι φυσικό να ερεθίσουν την περιέργεια και να εξάψουν την φαντασία πάσης φύσεως καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων και του Ούγκο Κλάους. Το τέρας που ονομάζεται Ζιλ ντε Ραι αντίθετα με τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, που εύκολα θα υποστήριζε κανείς ότι ωχριά μπροστά του, είναι ένα πρόσωπο εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα. Πρόκειται για την απολογία του Ζιλ ντε Ραι στο εκκλησιαστικό δικαστήριο της Νάντης που τον καταδίκασε σε θάνατο με αγχόνη και πυρά το 1440. Στην υπόθεση αυτή, το Καλό και το Κακό συνυπάρχουν μέχρι συγχύσεως. Η συγκλονιστική απολογία του Ζιλ Ντε Ραι, ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης και η δημόσια εξομολόγηση του, αποτελεί ένα ανελέητο κατηγορώ, που τον οδηγεί στην έσχατη ταπείνωση και τον βίαιο εκμηδενισμό.

Στο κείμενο του Ούγκο Κλάους που γράφτηκε το 1989, εκτός ίσως από τις επαναλαμβανόμενες αναφορές στη Ζαν ντ’ Αρκ και στους εσωτερικούς μονολόγους, τα όσα εξωφρενικά λέγονται, δεν προέρχονται από την αχαλίνωτη φαντασία του συγγραφέα, χωρίς αυτό να μειώνει με οποιονδήποτε τρόπο τη λογοτεχνική αξία του κειμένου, αλλά είναι πιστή μεταφορά των πρακτικών της εκκλησιαστικής δίκης.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Νίκος Χατζηπαπάς
Συμμετοχή: Πάνος Λαμπρίδης
Γλυπτό: Κωστής Παπαδόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Ελίζα Χατζηπαπά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νέλη Αλκάδη
Φωτογραφήσεις: Κλεοπάτρα Σάρλη
Εκτέλεση Κοστουμιών: Λίτσα Κυρίτση
Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη
Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Βαρδακαστάνη
Βοηθός Παραγωγής - Βοηθός PR: Ράνια Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Helix Theatre - Labillusions

Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλειμμα

Θέατρο Σημείο

Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00

8 Οκτωβρίου 2018 - 4 Δεκεμβρίου 2018

Εισιτήρια

12€
10€ μειωμένο / Ομαδικά
8€ ανέργων, Φοιτητικό, Άνω των 65, ΑΜΕΑ.
5€ ατέλειες
Προπώληση από 7€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share