Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τετάρτη στην Αθήνα: Ατζέντα εκδηλώσεων για σήμερα (03/10) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

3 Οκτωβρίου 2018 15:40
Τετάρτη στην Αθήνα: Ατζέντα εκδηλώσεων για σήμερα (03/10) στην πρωτεύουσα!

Τετάρτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας προτείνει που να βγείτε στην πόλη!

«Η Ήπειρος ταξιδεύει» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Η διαχρονική διαδρομή του τόπου μέσα από την πνευματική και καλλιτεχνική του δημιουργία. Μουσικοθεατρική και χορευτική παράσταση, που διοργανώνει η Πανηπειρωτική συνομοσπονδία Ελλάδος σε σκηνοθεσία Αντώνης Τσάβαλου.

Ένα ταξίδι στο μύθο, στην πραγματικότητα και στην ιστορία της Ηπείρου, από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας, που μας αποκαλύπτει τις διαστάσεις του αρχαίου, του βυζαντινού, του νεότερου και του σύγχρονου πολιτισμού της.

Από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και το ιερό μαντείο, την αρχαία Νικόπολη και τον μυθικό Αχέροντα, μέχρι τα θαυμαστά τοξωτά ηπειρώτικα γεφύρια, την "λίμνη των θρύλων" με την καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, και την ξακουστή μουσική παράδοση του Πωγωνίου, του Ζαγορίου, των Τζουμέρκων, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας. Η διαχρονική διαδρομή της Ηπείρου στα άκρα της οικουμένης, όπου οι Ηπειρώτες ξεχύθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της. Η ζωή και τα πάθη τους στο συνεχές ταξίδι τους. Οι ευεργέτες Ηπειρώτες και η μεγάλη προσφορά τους στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στον κόσμο.

Συμμετέχουν:

-Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Ναπολέων Δάμος, Σταύρος Καψάλης, Γιώργος Κωτσίνης, Ηλίας Πλαστήρας, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Σάββας Σιάτρας, Αντώνης Κυρίτσης, Γιάννης Παπακώστας, Κώστας Τζίμας, Μάκης Κιάμος, Παγώνα Αθανασίου, Δημήτρης Υφαντής, κ.ά.

-πολυφωνικά σχήματα «Κυράδες της Άνω Δερόπολης», «Χαονία» και εργαστήρι πολυφωνικού Π.Σ.Ε., και με μία πανδαισία ηπειρώτικων χορευτικών ομίλων επί σκηνής,

-ένα μεγάλο σύνολο από εκπροσώπους όλων των τεχνών (Γιώργος Αρμένης, Παντελής Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Σιάρκου, Ρηνιώ Κυριαζή, Βασίλης Σιάφης, Γιώργος Νάκος, Τάσσος Νούσιας, Χρήστος Νίνης, Ρηνιώ Μπάλκου – Παπαδοπούλου, Λάμπρος Γραμματικός, Στέλιος Θεοδώρου, κ.α.) και με οδηγό τη λογοτεχνική δημιουργία των σπουδαίων συγγραφέων της Ηπείρου (Κ. Κρυστάλλης, Χ. Χριστοβασίλης, Μ. Γκανάς, Τ. Πορφύρης, Γ. Χουλιαράς, Δ. Χατζής, Χ. Μηλιώνης, Δ. Τζιόβας, Σ. Δημητρίου, Β. Γκουρογιάννης κ.α.) θα αναδειχθεί η υπέρλαμπρη ηπειρώτικη δημιουργία, ο ζηλευτός υλικός και άυλος πολιτισμός της, στους αιώνες της ιστορίας της.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσάβαλος
Έρευνα κειμένων: Συντονιστής: Ευάγγελος Αυδίκος (Καθηγητής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), με συνεργάτες τους Γεώργιο Κίτσιο (Λέκτορας Εθνομουσικολογίας Α.Π.Θ.), Δρ. Θανάση Κούγκουλο (Ε.ΔΙ.Π. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), Γιάννη Παππά (Φιλόλογο - Συγγραφέα) και Ανδρομάχη Μπούνα (Διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας).

Έρευνα και σύνθεση κειμένων: Φεβρωνία Ρεβύνθη, Αντώνης Τσάβαλος

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

3 Οκτωβρίου 2018
20:30

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 25€, 35€, 45€, 60€

«Η κουζίνα» του Arnold Wesker

Πρόκειται για ένα έργο άγρια ωμό, που διαθέτει αρκετές δόσεις χιούμορ και καταπιάνεται με θέματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ όπως, η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες, αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ' τη ζωή μας. Η δράση πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα στην κουζίνα ενός εστιατορίου που λειτουργεί παραβολικά και δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Συντελεστές:

Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Κοστούμια: Λάζαρος Τζοβάρας
Σκηνικό-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Κινησιολογία και Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης και Θίασος
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Παίζουν:

Μαρία Αθητάκη, Μοσχούλα Ατσιδαύτη, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Απόστολος Καμιτσάκης, Φίλιους-Μιχαήλ Κανάκης, Χρήστος Καρνάκης, Τάσος Κορκός, Γρηγορία Μεθενίτη, Μάριος Ράμμος, Σταύρος Τσουμάνης.

Διάρκεια: 95 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Αποθήκη

Κυριακή 20:00
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00

Εισιτήρια

Προπώληση 15€.

«Χοηφόροι» του Αισχύλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά τραγωδία του Αισχύλου στην τριλογία Ορέστεια. Ο τίτλος του έργου αφορά το Χορό και πάνω σ’ αυτή τη δυναμική του συνόλου στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης, αντιμετωπίζοντάς την ως ένα από τα βασικά στοιχεία της πολιτείας. Η συλλογικότητα και όλα αυτά για τα οποία είμαστε ικανοί όταν είμαστε μαζί. Η θέση του έργου στην τριλογία, στο μέσον: έπεται ενός σπουδαίου συμβάντος, της δολοφονίας του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και προηγείται της καταδίωξης του Ορέστη από τις Ερινύες. Είναι ένα έργο με παρελθόν και μέλλον. Στοιχεία που συνάδουν με την ίδια τη φύση του ανθρώπου/πολίτη, που προηγείται και έπεται άλλων, αναρωτώμενος ποια είναι τελικά η δική του θέση στην Ιστορία. Προσδοκά την ανατροπή της τάξης της ανομίας και θρηνεί για τη γενιά που χάθηκε και χάνεται.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Νίκος Ζιώγας
Διασκευή: Ειρήνη Φαναριώτη, Ομάδα Terre de Semis
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Σκηνικά - Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Βίντεο προβολή: Βασίλης Αντωνόπουλος, Angelica Aufrais
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος
Κίνηση ηθοποιών: Μαργαρίτα Τρίκκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Άρης Λάσκος, Δήμητρα Μητροπούλου, Ειρήνη Φαναριώτη

Στο βίντεο εμφανίζεται η Αμαλία Μουτούση.

Διάρκεια: 70 λεπτά
Θέατρο του Νέου Κόσμου - Δώμα

Κυριακή 19:00
Τετάρτη 21:15
Πέμπτη 21:15
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15

3 Οκτωβρίου 2018 - 2 Δεκεμβρίου 2018

«Φεγγίτης» του David Hare στο Θέατρο Εμπορικόν

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο Λονδίνο, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, Τομ Σάρτζεντ (Δημήτρης Καταλειφός) εμφανίζεται απρόσμενα στο διαμέρισμα της Κίρα Χόλις (Λουκία Μιχαλοπούλου), τρία χρόνια μετά το τέλος της ερωτικής σχέσης τους.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Mουσική Σύνθεση: Μίνως Μάτσας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά
Βοηθός Σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου

Πρωταγωνιστούν:

Δημήτρη Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Πανάδης

Διάρκεια: 130 λεπτά

Θέατρο Εμπορικόν

Κυριακή 20:00
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00
Σάββατο 21:00

Εισιτήρια
Από 17€

«Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου εκ νέου στο Θέατρο Τέχνης

Στους μονολόγους του Ρίτσου το πάθος δεν εκτίθεται ως άμεσο βίωμα, αλλά ως αναδρομή. Όχημα αυτής της αναδρομής είναι η γλώσσα. Κάτι περισσότερο: η γλώσσα και το παιχνίδι της είναι η μόνη ταυτότητα των ηρώων του. Οι κατά συνθήκη ονομασίες Αίας, Ορέστης, Ελένη κτλ. δεν σηματοδοτούν ατομικές οντότητες αλλά κόμπους του Μύθου, ή μ’ άλλα λόγια της ακατάλυτης δύναμης του Απρόσωπου που εξυφαίνει, που πλέκει τη μικρή ζωή του καθενός μας. Τι άλλο έκανε η αρχαία τραγωδία;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνογραφία: Μαρί-Νοέλ Σεμέ
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Καλλιτεχνική συνεργάτις- Εκτέλεση παραγωγής: Νικολέτα Φιλόσογλου

Παίζουν:

Βασίλης Παπαβασιλείου και Νίκος Σακαλίδης.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου

Τετάρτη 18:00

3 Οκτωβρίου 2018 - 30 Ιανουαρίου 2019

Εισιτήρια

15€ / 10€ (μειωμένο) / 8€ (άνεργοι), 8€/άτομο για γκρουπ και ομαδικό εισιτήριο (12 άτομα και πάνω)

Συναυλία με τους Γιώργο Κατσαρό, Λένα Αλκαίου, Τάνια Τρύπη στη Γλυφάδα

Ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός και οι ερμηνεύτριες, Λένα Αλκαίου και Τάνια Τρύπη, συντροφεύουν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο με λαϊκά και κλασικά ελληνικά τραγούδια.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018.

3η Μαρίνα Γλυφάδας

3 Οκτωβρίου 2018
20:30

Είσοδος ελεύθερη.

«Hommage» στο Θέατρο οδού Κυκλάδων

Το Hommage είναι μια site-specific παράσταση, στην οποία εικόνες, ντοκουμέντα, ήχοι, βιντεο-προβολές, αρχειακό υλικό του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, αποσπάσματα από τις παραστάσεις του, αναμνήσεις και συνεντεύξεις, όλα εμπλέκονται σε μία σύνθεση. Ο χώρος του Θεάτρου γίνεται ένας ζωντανός χάρτης αναμνήσεων, φαντασίας και ερμηνείας, μέσα από ένα multimedia θέαμα.

Πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία όπου οι θεατές θα ανακαλύπτουν την παρουσία του Λευτέρη Βογιατζή μέσα στον χώρο του Θεάτρου, μέσα από ένα θέαμα που θα συνδυάζει θέατρο, κινηματογράφο και πολυμέσα, με τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του. Ένα παλίμψηστο μνήμης και πολλαπλών αναφορών στον Λευτέρη Βογιατζή, ακολουθώντας τα ίχνη του και ανασύροντας τον ζωντανό τους απόηχο μέσα στο θέατρό του, με πολλαπλή χρήση της νέας τεχνολογίας.

Στην παράσταση συμμετέχουν ζωντανά ή κινηματογραφημένοι καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές, παλιοί και νέοι συνεργάτες του Θεάτρου.

Συντελεστές:

Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης
Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη
Κίνηση | Χορογραφία: Φώτης Νικολάου
Μουσική | Επιμέλεια Ήχου | Ηχητικές εγκαταστάσεις: Γιάννης Λούκος
Σκηνικά | Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Σχεδιασμός Βίντεο | Μοντάζ: Σπύρος Αλιδάκης
Κινηματογραφικοί Φωτισμοί | Κάμερα: Γιώργος Ταμπακάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη
Ειδικές Κατασκευές: Βασίλης Αντωνάκος, Κατερίνα Μπισαρίνα
Οργάνωση Παραγωγής: Στέλλα Μαυροειδή

Παίζουν: Νέστορας Κοψιδάς, Βάλια Παπαχρήστου, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Γιάννης Σαβουιδάκης, Δημήτρης Ραφαήλος, Κατερίνα Λιακοπούλου, Κωνσταντίνα Χαρμαλιά, Αποστόλης Συκιώτης.

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται ανά ημέρα ένας παλιός ή νέος συνεργάτης του Λευτέρη Βογιατζή όπως: Αμαλία Μουτούση, Αργύρης Πανταζάρας, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Αγγελική Παπαθεμελή και άλλοι που θα ανακοινώνονται.

Συμμετέχουν κινηματογραφικά:

Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γεράσιμος Μιχελής, Αμαλία Μουτούση, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

Θέατρο Οδού Κυκλάδων

2 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
3 Οκτωβρίου 2018 Τετάρτη 21:00
4 Οκτωβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
5 Οκτωβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
6 Οκτωβρίου 2018 Σάββατο 21:00
7 Οκτωβρίου 2018 Κυριακή 21:00
1 Οκτωβρίου 2018 - 7 Οκτωβρίου 2018

Εισιτήρια
12€

«Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη στο Θέατρο Καρέζη

Το πρώτο έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε αποκλειστικά για το θέατρο ο κινηματογραφιστής Γιάννης Οικονομίδης κέρδισε το κοινό και επιστρέφει για έναν νέο κύκλο παραστάσεων.

Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις. Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με "μαφιόζικες" μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Επιμέλεια κειμένου: Βαγγέλης Μουρίκης
Σκηνικά: Ιουλία Σταυρίδου
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Βοηθός σκηνοθέτη - Επιμέλεια Κίνησης: Αντώνης Ιορδάνου

Διανομή:

Αντώνης Ιορδάνου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Μάγια Κώνστα, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιάννης Νιάρρος, Στάθης Σταμουλακάτος, Έλλη Τρίγγου.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών.

Θέατρο Τζένη Καρέζη

3 Οκτωβρίου 2018 Τετάρτη 21:00
4 Οκτωβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
5 Οκτωβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
8 Οκτωβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
9 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
10 Οκτωβρίου 2018 Τετάρτη 21:00
11 Οκτωβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
12 Οκτωβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
15 Οκτωβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
16 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
22 Οκτωβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
23 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
29 Οκτωβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
30 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
5 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
6 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
12 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
13 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 18€
Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, πολυτέκνων, παιδιά έως 18 ετών: 15€
Ανέργων, ΑΜΕΑ: 12€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share