Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τρίτη στην Αθήνα: Ατζέντα εκδηλώσεων για σήμερα (02/10) στην πρωτεύουσα!

To Athensmagazine.gr σας προτείνει!

2 Οκτωβρίου 2018 15:44
Τρίτη στην Αθήνα: Ατζέντα εκδηλώσεων για σήμερα (02/10) στην πρωτεύουσα!

Τρίτη σήμερα και το Athensmagazine.gr σας προτείνει τι να κάνετε απόψε στην πόλη!

«Άγριος σπόρος» του Γιάννη Τσίρου στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους Γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσιό του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Οι υποψίες που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες θα μείνουν μετέωρες όταν οι έρευνες θα στραφούν αλλού. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως πριν. Μόνο η ακλόνητη πεποίθηση του Σταύρου, που θα παλεύει αενάως με νύχια και με δόντια, πως οι άλλοι ευθύνονται για όλα.

Συντελεστές:

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα
Κείμενο: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά, Κοστούμια, Δ/νση Παραγ.: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική & Επιμέλεια ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Περίκλεια Χονδροπούλου
Κωνσταντίνος Κεσσίδης
Δημόσιες σχέσεις, Βοηθός παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Διανομή

Σταύρος: Τάκης Σπυριδάκης
Χαρούλα: Χριστίνα Μαριάνου
Αστυνομικός: Ηλίας Βαλάσης

Διάρκεια: 100 λεπτά
Θέατρο Επί Κολωνώ - Κεντρική Σκηνή

Κυριακή 21:15
Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00
Σάββατο 18:00
Εισιτήρια
Δευτέρα & Τρίτη: Κανονικό: 15€
Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12€
Σάββατο/Κυριακή/αργίες: Κανονικό: 17€
Φοιτητικό & Ανέργων: 14€
Άνω των 65: 15€

Ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των κύκνων» από το Μπαλέτο της ΕΛΣ

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχει για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, με μια ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των Κύκνων» σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου, στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η «Λίμνη των Κύκνων» θα παρουσιαστεί από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για οκτώ παραστάσεις, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2018.

Οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αφήνουν τις αίθουσες δοκιμών και βγαίνουν στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Αγορά, για να πραγματοποιήσουν μια μοναδική πρόβα μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος και χορογράφος της "Λίμνης των Κύκνων" θα έχει τον συντονισμό της πρόβας και θα παρουσιάσει τη χορογραφική του προσέγγιση.

Στην ανοιχτή πρόβα της Λίμνης των κύκνων θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από όλες τις πράξεις του έργου και το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει την διαδικασία της εκμάθησης και της τελειοποίησης της χορογραφίας, αλλά και τον κόπο, την δημιουργική αγωνία και την ένταση των προβών.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

2 Οκτωβρίου 2018
18:00

Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στον Κορυδαλλό

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να "εκθέσει" και να εκθειάσει τη δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό... οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Πολύβιος Δημητρακόπουλος
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Φωτισμοί: Θέμης Μερτύρης
Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Έβελιν Σιούπη
Μουσική Διδασκαλία: Λία Βίσση
Χορογραφίες: Ιβάν Σβιτάιλο
Ενορχήστρωση Τραγουδιών: Αποστόλης Στίκας
Κομμώσεις: Τρύφωνας Σαμάρας by Bergmann Kord
Κοσμήματα: Viki ‘s Workshop by Viki Dasouki
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη
Φωτογραφίες παράστασης: Τζοάννα Βρακά
Βοηθός χορογράφου: Παλούκη Αρετή

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα στην ελληνική δημοτική μουσική παράδοση.

Διανομή:

Πραξαγόρα: Αντώνης Λουδάρος
Βλέπυρος: Μελέτης Ηλίας
Ευφροσύνη: Δημήτρης Σταρόβας
Μελπομένη: Σοφία Μουτίδου
Κέφαλος: Ησαΐας Ματιάμπα
Χρέμης: Χάρης Γρηγορόπουλος
Φιλόδωρος: Ιβάν Σβιτάιλο
Πασιφάη: Γιάννης Κρητικός
Μοσκόρφω: Τάκης Βαμβακίδης
Αγλαΐα: Κωνσταντίνος Ζαμπάρας
Νεοκλής: Θανάσης Πατριαρχέας
Στον ρόλο του "Έλληνα" ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):

Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.
Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»
Πλαταιών και Χειμάρας

2 Οκτωβρίου 2018
21:00

Εισιτήρια

Προπώληση 15€
Μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι: 15€
Κανονικό: 18€
ΑμεΑ: Δωρεάν

Ο Παύλος Παυλίδης και οι Β - Movies στον Άγιο Δημήτριο

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies ανεβαίνουν στη σκηνή του Ασύρματου.
Θα μας παρουσιάσουν ένα συναυλιακό πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα μουσική διαδρομή του Παύλου Πα-υλίδη, καθώς και καινούργια ακυκλοφόρητα κομμάτια από τη νέα δουλειά που ετοιμάζουν.

Οι B-movies είναι:

Τόλης Δεληγιάννης - μπάσο
Ορέστης Μπενέκας - πλήκτρα
Δημήτρης Οικονόμου - τύμπανα
Αλέκος Βουλγαράκης - ηλ. κιθάρα

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Small Chanter (Γρηγόρης Ψαλτάκος).

Στο πλαίσιο των «Φθινοπωρινών Γιορτών στην πόλη 2018» του Αγίου Δημητρίου.
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου)
Ελευθερίου Βενιζέλου

2 Οκτωβρίου 2018
21:00
Είσοδος ελεύθερη

«Hommage» στο Θέατρο οδού Κυκλάδων

Το Hommage είναι μια site-specific παράσταση, στην οποία εικόνες, ντοκουμέντα, ήχοι, βιντεο-προβολές, αρχειακό υλικό του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, αποσπάσματα από τις παραστάσεις του, αναμνήσεις και συνεντεύξεις, όλα εμπλέκονται σε μία σύνθεση. Ο χώρος του Θεάτρου γίνεται ένας ζωντανός χάρτης αναμνήσεων, φαντασίας και ερμηνείας, μέσα από ένα multimedia θέαμα.

Πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία όπου οι θεατές θα ανακαλύπτουν την παρουσία του Λευτέρη Βογιατζή μέσα στον χώρο του Θεάτρου, μέσα από ένα θέαμα που θα συνδυάζει θέατρο, κινηματογράφο και πολυμέσα, με τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του. Ένα παλίμψηστο μνήμης και πολλαπλών αναφορών στον Λευτέρη Βογιατζή, ακολουθώντας τα ίχνη του και ανασύροντας τον ζωντανό τους απόηχο μέσα στο θέατρό του, με πολλαπλή χρήση της νέας τεχνολογίας.

Στην παράσταση συμμετέχουν ζωντανά ή κινηματογραφημένοι καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές, παλιοί και νέοι συνεργάτες του Θεάτρου.

Συντελεστές:

Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης
Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη
Κίνηση | Χορογραφία: Φώτης Νικολάου
Μουσική | Επιμέλεια Ήχου | Ηχητικές εγκαταστάσεις: Γιάννης Λούκος
Σκηνικά | Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Σχεδιασμός Βίντεο | Μοντάζ: Σπύρος Αλιδάκης
Κινηματογραφικοί Φωτισμοί | Κάμερα: Γιώργος Ταμπακάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη
Ειδικές Κατασκευές: Βασίλης Αντωνάκος, Κατερίνα Μπισαρίνα
Οργάνωση Παραγωγής: Στέλλα Μαυροειδή

Παίζουν: Νέστορας Κοψιδάς, Βάλια Παπαχρήστου, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Γιάννης Σαβουιδάκης, Δημήτρης Ραφαήλος, Κατερίνα Λιακοπούλου, Κωνσταντίνα Χαρμαλιά, Αποστόλης Συκιώτης.

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται ανά ημέρα ένας παλιός ή νέος συνεργάτης του Λευτέρη Βογιατζή όπως: Αμαλία Μουτούση, Αργύρης Πανταζάρας, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Αγγελική Παπαθεμελή και άλλοι που θα ανακοινώνονται.

Συμμετέχουν κινηματογραφικά:

Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γεράσιμος Μιχελής, Αμαλία Μουτούση, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

Θέατρο Οδού Κυκλάδων

2 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
3 Οκτωβρίου 2018 Τετάρτη 21:00
4 Οκτωβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
5 Οκτωβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
6 Οκτωβρίου 2018 Σάββατο 21:00
7 Οκτωβρίου 2018 Κυριακή 21:00
1 Οκτωβρίου 2018 - 7 Οκτωβρίου 2018

Εισιτήρια
12€

«Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη στο Θέατρο Καρέζη

Το πρώτο έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε αποκλειστικά για το θέατρο ο κινηματογραφιστής Γιάννης Οικονομίδης κέρδισε το κοινό και επιστρέφει για έναν νέο κύκλο παραστάσεων.

Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις. Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με "μαφιόζικες" μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Επιμέλεια κειμένου: Βαγγέλης Μουρίκης
Σκηνικά: Ιουλία Σταυρίδου
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Βοηθός σκηνοθέτη - Επιμέλεια Κίνησης: Αντώνης Ιορδάνου

Διανομή:

Αντώνης Ιορδάνου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Μάγια Κώνστα, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιάννης Νιάρρος, Στάθης Σταμουλακάτος, Έλλη Τρίγγου.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών.

Θέατρο Τζένη Καρέζη

2 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00

3 Οκτωβρίου 2018 Τετάρτη 21:00
4 Οκτωβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
5 Οκτωβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
8 Οκτωβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
9 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
10 Οκτωβρίου 2018 Τετάρτη 21:00
11 Οκτωβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
12 Οκτωβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
15 Οκτωβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
16 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
22 Οκτωβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
23 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
29 Οκτωβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
30 Οκτωβρίου 2018 Τρίτη 21:00
5 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
6 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
12 Νοεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
13 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 18€
Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, πολυτέκνων, παιδιά έως 18 ετών: 15€
Ανέργων, ΑΜΕΑ: 12€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share