Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα σας εντυπωσιάσουν!

Μία από τις πιο top επιλογές!

23 Σεπτεμβρίου 2018 08:00
4+1 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που θα σας εντυπωσιάσουν!

O άλλοτε σκοτεινός δρόμος που προσπερνούσαμε από το Σύνταγμα πηγαίνοντας στου Ψυρρή, μια ανάσα από το Μοναστηράκι, πάνω στην Αιόλου, είναι πλέον από τα χαρακτηριστικά meeting points της πόλης.

Αρχικά, η πλατεία Αγίας Ειρήνης έδειξε ένα εναλλακτικό πρόσωπο συγκεντρώνοντας κυρίως νεολαία-αλλά και gay κοινό-, για να κερδίσει στην πορεία την προτίμηση όλων των ηλικιών.

Πάνω και γύρω από από την κεντρική πλατεία συναντάμε από προχωρημένα cafes και bars, alternative και παρεΐστικα, μέχρι χώρους με θεατρικά events,εστιατόρια, καινοτόμες προτάσεις στο φαγητό,αλλά και street food.

Όσο για τον πασίγνωστο πεζόδρομο της Αιόλου, κατάφερε να γίνει τα τελευταία χρόνια το απόλυτο trend street food. Μαζί με άλλους γύρω της μικρούς δρόμους είναι το ιδανικό σημείο για ένα after shopping, ένα take away στο διάλειμμα της δουλειάς και βέβαια για μια στάση πριν από τα ξενύχτια μας στα πέριξ!

Lukumades

Οι LUKUMAΔΕΣ αναγέννησαν το πιο παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα!Με αγάπη για τα αυθεντικά προϊόντα, δεν αλλοιώνουν την κλασική μορφή παρασκευής και τους σερβίρουν πάντα ζεστούς και ολόφρεσκους με κάποια από τα πιο υγιεινά υλικά, τα περισσότερα ελληνικά. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Μanas κουζίνα κουζίνα

Εστιατόριο που σερβίρει ελληνικές μαγειρευτές γεύσεις, νόστιμες και οικονομικές! Μεγάλη σημασία στη μεσογειακή διατροφή και σε παραδοσιακές συνταγές ελληνικής κουζίνας απ'όλη τη χώρα με τα αντίστοιχα τοπικά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Αιόλου 27

Η Κρήτη

Με πατροπαράδοτες συνταγές από την Σητεία, ο κ. Χρήστος και η κ. Κατερίνα σας υποδέχονται στην Κρήτη, το αγαπημένο ρακάδικο-οινομαγειρείο με την παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας για τους εντός και εκτός συνόρων λάτρεις της αυθεντικής κρητικής κουζίνας. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Μέσα στην κίνηση και στον θόρυβο του κέντρου, αυτή η γωνιά μοιάζει με "όαση"... και δεν είναι άλλη από την πλατεία Καρύστη, μια από τις πιο σοφιστικέ πιάτσες του κέντρου της πόλης. Ελκυστικό το σκηνικό! Μια μικρή πλατεία, τα παλιά γραφεία των εφημερίδων του συγκροτήματος Λαμπράκη, το θέατρο Μουσούρη, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση και λίγο πιο πέρα η Παλιά Βουλή.

Pairidaeza Cafe Bar

Σε ένα κτήριο του 1862,που χαρακτηρίζεται από vintage αισθητική και "ψαγμένες" ταξιδιάρικες μουσικές,μας υποδέχεται από το πρωί για καφέ και ροφήματα και το βράδυ για ποτό αλλά και cocktails από την απίθανη λίστα σε χαλαρή και παρείστικη ατμόσφαιρα, ενώ μας αρέσει πολύ και η μικρή αλλά εκλεκτή του κάρτα με γευστικές προτάσεις κυρίως Asian style.

Παρνασσού 3

The 7 jokers

.

To 7 Jockers είναι ένα κλασικό cocktail bar που από την αρχή του, 13 χρόνια πριν... μέχρι σήμερα πιστό στο ύφος του, σταδιακά εξέλισσε τις λίστες των house cocktails του, "μεγάλωσε" την ούτως ή άλλως ενημερωμένη κάβα του για να φτάσει πλέον να είναι η all time µπαρίστικη αξία της Αθήνας με ατμόσφαιρα οικεία και χαλαρή που παραπέμπει το κοινό να διασκεδάσει, να χορέψει, να πιει, να περάσει καλά και να επιστρέφει... Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share