Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

4+1 μαγαζιά σε Πλάκα και Μοναστηράκι που θα λατρέψετε!

Γειτονιές που ταυτίζονται με την ιστορία και συνυφαίνουν τη μαγεία της παλιάς Αθήνας!

15 Ιουνίου 2020 14:55
4+1 μαγαζιά σε Πλάκα και Μοναστηράκι που θα λατρέψετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντικριστές γειτονιές που ταυτίζονται άρρηκτα με την ιστορία και συνυφαίνουν τη μαγεία της παλιάς Αθήνας,προσφέροντας έναν αξέχαστο περίπατο! Μεσημέρια Κυριακής στην Πλάκα συνοδεία με ένα απολαυστικό καφέ, ενώ τα βράδια μπορείς να απολαύσεις τη θέα ολόκληρης της πόλης καθώς δεν είναι λίγα τα μαγαζιά που διαθέτουν ταράτσες για ένα ειδυλλιακό ποτό. Μην ξεχνάμε φυσικά τα μαγαζιά που βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας και θα σου προσφέρουν τις ωραιότερες γαστρονομικές εμπειρίες!

Πάμε να δούμε κάποια από τα στέκια της Πλάκας και του Μοναστηρακίου!

Mono Restaurant

Στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία της Μητρόπολης, συναντάμε έναν ήσυχο γραφικό πεζόδρομο,την Μπενιζέλου Παλαιολόγου.To Athensmagazine.gr βρήκε το wine restaurant Mono σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο με λιτή διακόσμηση, minimal αισθητική, ένα εξαιρετικό αίθριο στο πίσω μέρος και τραπεζάκια πάνω στον πεζόδρομο, που όταν ο καιρός είναι καλός γίνονται ανάρπαστα!

Στο Μono wine restaurant απολαμβάνουμε πιάτα ανώτερης ποιότητας και γεύσης, με προτάσεις από ένα ευφάνταστο εποχικό μενού έντονων αρωμάτων όπως και προσεγμένης παρουσίασης με έμφαση στο ψάρι.

Τρίτη - Κυριακή: 13:00 - 01:00

Δευτέρα: Κλειστά

Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα, T. 210 3226711

Site: monorestaurant.gr

Facebook: Mono Restaurant

Instragram: monorestaurant

7 food sins

Η εν λόγω gastro pub ήρθε να μας κάνει να υποκύψουμε στα επτά γευστικά αμαρτήματα! Σε ένα ιστορικό,διατηρητέο νεοκλασικό του 1890 στην καρδιά της γραφικής Πλάκας,με τραπεζάκια έξω στην πλακόστρωτη πλατεία, "υπηρετεί" την υψηλή γαστρονομία μέσα από μια casual και πιο προσιτή οπτική, "παίζοντας" με οικείες γεύσεις ιδωμένες μέσα από τη δημιουργική φαντασία.

Τρίτη - Κυριακή: 19:00 - 00:30

Δευτέρα: Κλειστά

Πλ. Φιλομούσου Εταιρείας, Αθήνα, 210 7011108

Site: 7foodsins.com

Facebook: 7 Food Sins Gastro Pub

Instagram: 7foodsins

Γιασεμί

Από τα popular και πιο γραφικά στέκια της Πλάκας ιδανικά για καφέ ή μια δροσερή μπύρα ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες ή τα βράδια του καλοκαιριού με φόντο την περαντζάδα αλλά και αρώματα από σπιτικά κέικ και πίτες! Ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά του κέντρο που όποια ώρα της ημέρας κι αν το επισκεφθείς θα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί!

Καθημερινά: 08:00 - 02:00

Μνησικλέους 23, Πλάκα, 213 0417937

Site: www.yiasemi.gr

Facebook: Γιασεμί - Yiasemi

Instagram: yiasemi_bistrot

Διόσκουροι

Από το 1934 το παραδοσιακό αυτό μεζεδοπωλείο ξεκίνησε ως καπηλειό, για να εξελιχθεί τελικά από το 1975 σε ένα πρωτοπόρο για την εποχή του καφενείο! Στα τραπεζάκια του, έχουν καθίσει πολιτικοί,καλλιτέχνες και ξένοι celebrities. Η τοποθεσία, ο επαγγελματισμός αλλά και η ποιότητα το καθιστούν κλασική αξία καφέ,ποτό αλλά και φαγητό!

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή: 08:30 - 01:00

Τετάρτη & Σάββατο: 09:00 - 01:00

Ανδριανού 39, Θησείο, Τ. 210 3253333

Facebook: Διοσκουροι καφέ μεζεδοπωλειο

Zuccherino

Η ιστορία πάει πίσω 30 χρόνια με το πρώτο μαγαζί - γλυκοπωλείο στο Παλιό Φάληρο.

Από τότε η συνεχής εξέλιξη και το εκλεκτό προϊόν έκανε το όνομα του Zuccherino συνώνυμο του παγωτού αλλά και γενικότερα του γλυκού με αποτέλεσμα την επέκταση των καταστημάτων (τελευταία άφιξη αυτή, στο Μοναστηράκι) και την αναγνώριση.

Στο Zuccherino θα απολαύσετε χειροποίητο παγωτό που παρασκευάζεται καθημερινά στο κατάστημα (όλα τα καταστήματα διαθέτουν εργαστήρια) από οικείες μέχρι πολύ ιδιαίτερες γεύσεις που ξεπερνούν τις 40 ενώ θα βρείτε και πολλές χωρίς γλουτένη!

Κυριακή - Πέμπτη: 08:00 - 01:00

Παρασκευή & Σάββατο: 08:00 - 02:00

Μητροπόλεως 80, Αθήνα, Τ. 210 3213015

Site: www.zuccherino.gr

Facebook: Zuccherino Ζαχαροπλαστείο

Instagram:zuccherino.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share