Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θανάσης Πολυκανδριώτης "Λαϊκή αρμονία"

Μην τη χάσετε!

18 Ιουνίου 2018 15:34
Θανάσης Πολυκανδριώτης

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στις 8.30 μμ, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μαζί με καθηγητές και σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα δώσουν μια συναυλία στο Ωδείο Αθηνών.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, επικεφαλής του τμήματος λαϊκής μουσικής, μπουζουκιού και συγγενών λαϊκών οργάνων του Ωδείου Αθηνών θα συνοδεύσει τους σπουδαστές του στην ετήσια συναυλία εξετάσεων. Μαζί με τους συνεργάτες του και καθηγητές του Ωδείου:
Νίκο Στρατηγό, πιάνο
Νίκο Καινούργιο, κιθάρα
Σπύρο Γλένη, κρουστά

Η Λένα Αλκαίου, η Κατερίνα Ντίνου, ο Φώτης Θεοδωρίδης η Χριστίνα Μιχαλάκη, ο Αλέξανδρος Ψωμόπουλος και ο συνθέτης, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που είναι απόφοιτος του ωδείου Αθηνών τιμώντας έτσι το γνήσιο καλό ελληνικό τραγούδι.

Τη συναυλία θα προλογίσει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας του Παντείου πανεπιστημίου, Διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής – μουσικολόγος

Στο πρώτο μέρος οι σπουδαστές και ο δάσκαλος τους θα επιδείξουν στο κοινό τη φιλοσοφία της Λαϊκής αρμονίας πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η λαϊκή μας μουσική παράδοση. Είναι αποσπάσματα από το βιβλίο του Θανάση Πολυκανδριώτη Λαϊκή Αρμονία.

Αμέσως μετά οι Μεθ` Επόμενοι μαθητές, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν τέσσερα ελληνικά κομμάτια.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share