Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τέλος οι δωρεάν μετακινήσεις: Κλείνουν όλες οι μπάρες σε σταθμούς των ΜΜΜ της Αθήνας!

Πότε κλείνουν οριστικά!

9 Μαΐου 2018 09:14
Τέλος οι δωρεάν μετακινήσεις: Κλείνουν όλες οι μπάρες σε σταθμούς των ΜΜΜ της Αθήνας!

Μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχουν κλείσει όλες οι πύλες στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής διότι δεν είχαν εκδοθεί όλες οι κάρτες για άτομα με αναπηρία και ανέργους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «τα έσοδα από το ηλεκτρονικό εισιτήριο δείχνουν αν άξιζε να το κάνουμε αυτό και άξιζε τον κόπο, καθώς από τις 250.000 κάρτες που εκδίδαμε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τώρα έχουμε φτάσει τις 700.000 κάρτες».

Σημειώνεται ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πολλοί είναι οι... λαθρεπιβάτες, καθώς με το πρόσχημα ότι όλες οι πύλες ήταν ανοιχτές, δεν εξέδιδαν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ή τη μηνιαία κάρτα διαδρομών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - σοκ για τον οδηγό της νταλίκας που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο στον Κηφισό!

Συμβουλές από τον ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο:

•Πώς επικυρώνουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και την ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card)

•Επικυρώνουμε μία (1) φορά κατά την είσοδό μας σε λεωφορεία – τρόλεϊ – τραμ.

•Επικυρώνουμε δύο (2) φορές σε μετρό και ηλεκτρικό, μία κατά την είσοδο στις πύλες των σταθμών και μία κατά την έξοδο από αυτές.

•Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το επικυρώνουμε κάθε φορά που επιβιβαζόμαστε σε όχημα (λεωφορείο, τραμ, τρόλεϊ) και κάθε φορά που περνούμε τις πύλες του μετρό και του ηλεκτρικού, εισερχόμενοι και εξερχόμενοι.

•Σωστή επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σημαίνει ότι το τοποθετούμε στον αναγνώστη, με την ειδική σήμανση, στις πύλες των σταθμών και στα επικυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

•Επιπλέον, όταν επικυρώνουμε, στην οθόνη του επικυρωτικού/πύλης εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την λήξη ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Στάση εργασίας ΚΑΙ το Μετρό!

Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, τα επικυρωτικά μηχανήματα είναι μπλε χρώματος, με οθόνη και οπτικό αναγνώστη, του οποίου η θέση σηματοδοτείται με 4 καμπύλες γραμμές.

Αντίστοιχα, στο μετρό και τον ηλεκτρικό ο μηχανισμός επικύρωσης βρίσκεται στις πύλες εισόδου – εξόδου των σταθμών και η επικύρωση του ηλεκτρονικού κομίστρου, στον οπτικό αναγνώστη, δίνει εντολή στην πύλη να ανοίξει.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share