Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μοναδικό και ολοκαίνουριο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που πουλάει προϊόντα κάνναβης! (νόμιμα...)

2 Απριλίου 2018 11:09
Το μοναδικό και ολοκαίνουριο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που πουλάει προϊόντα κάνναβης! (νόμιμα...)
Από Κατερίνα Ρίγκου

Το "Kannavis" βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα πάνω στην Μπενάκη και εδώ θα βρείτε προϊόντα από καλλιεργημένη ελληνική κάνναβη.

Τα ομώνυμα προϊόντα "Kannavis" έχουν χαρακτηριστικό τους τις επιλεγμένες πρώτες ύλες και τους ιδιαίτερους γευστικούς και διατροφικούς συνδυασμούς, που διαμορφώνουν μια νέα εντελώς διαφορετική πρόταση στο χώρο των τροφίμων. Η σειρά ενημερώνεται συνεχώς με καινοτόμα προϊόντα ενώ στόχος είναι να χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους, μόνο κάνναβη που έχει καλλιεργηθεί στην Ελλάδα. Σε κάποια από τα πρώτα αυτά προϊόντα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί η συγκομιδή του 2017, ενώ συνεργάζονται και με άλλους παραγωγούς για την προμήθεια εγχώριων προϊόντων και πρώτων υλών.

Προϊόντα που θα βρείτε στο κατάστημα:

Άνθη κάνναβης για ροφήματα σε διάφορες γεύσεις
Τετράσπορο αλλά και επτάσπορο παξιμάδι με σπόρους κάνναβης
Μείγμα αλεύρων για ψωμί (αλεύρι δίκοκκο και αλεύρι κάνναβης) και
Σπόροι κάνναβης καβουρδισμένοι σε διάφορες γεύσεις!
Που καλλιεργείται όμως και από που φτάνει αυτή η πρώτη ύλη;

Τα άνθη και οι σπόροι που έχουν χρησιμοποιηθεί στα προϊόντα "Kannavis" προέρχονται από την καλλιέργεια της ομάδας "Καννάβι" στην Μαντινεία της Αρκαδίας το καλοκαίρι του 2017. Η καλλιέργεια έγινε χωρίς τη χρήση χημικών και η συγκομιδή - επεξεργασία έγινε με το χέρι!

Το "Κάνναβι" ξεκίνησε το 2016 όταν το ομώνυμο συνεργατικό σχήμα ατομικών και μικρών επιχειρήσεων πραγματοποίησε μετά από δεκαετίας απαγόρευσης, την πρώτη νόμιμη σπορά ήρεμης κάνναβης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βοιωτία. Το 2017 συνεχίζει τις πιλοτικές καλλιέργειες στην Μαντινεία και κάνει το επόμενο βήμα δημιουργώντας στο κέντρο της Αθήνας έναν χώρο αφιερωμένο στην ήρεμη κάνναβη και όχι μόνο.

Στο "Κάνναβι" επίσης μπορείτε να μάθετε για τις ιδιότητες, την ιστορία, την καλλιέργεια, τις προοπτικές και τις δυνατότητες αυτού του παρεξηγημένου αλλά πολύ χρήσιμου φυτού. Εκτός αυτού, μια μεγάλη γκάμα προϊόντων ήρεμης κάνναβης από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό αλλά και ακόμα πολλά φυσικά και βιολογικά προϊόντα συνεταιρισμών και ανεξάρτητων παραγωγών από όλη την χώρα, είναι στη διάθεση σας!

Σημ. Στο "Καννάβι" συμμετέχουν, χρησιμοποιώντας προϊόντα του, οι παρακάτω:

Mystic Pizza & pasta
Kannabishop
Apipharm
Πράσινος Πλανήτης

Info: Εμ. Μπενάκη 76, Εξάρχεια, Τ. 210 8547500)

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share