Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το νέο, δροσιστικό και… υγιεινό cocktail που θα μας ξετρελάνει φέτος το καλοκαίρι! Μάθαμε τη μυστική συνταγή του και σε ποιο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας θα το απολαύσουμε…

23 Μαρτίου 2018 16:00
Αυτό είναι το νέο, δροσιστικό και… υγιεινό cocktail που θα μας ξετρελάνει φέτος το καλοκαίρι! Μάθαμε τη μυστική συνταγή του και σε ποιο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας θα το απολαύσουμε…

Κείμενο-φωτό: Τίτη Βελοπούλου ([email protected])

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας κρύβει πάντα εκπλήξεις, πόσο μάλλον όταν απολαμβάνεις μικρές στιγμές χαλάρωσης σε αγαπημένα στέκια μαθαίνοντας τα νέα της πόλης.

Έτσι κάπως βρέθηκα χθες το πρωί για έναν δυναμωτικό ρόφημα στην Ψύρρα στου Ψυρρή μαζί με την ιδιοκτήτρια Αγάπη.

Εκτός από την ανακαίνιση που έκανε, επηρεασμένη από το πρόσφατο ταξίδι της στην Κούβα, έφερε αρκετές ιδέες και πολλά ιδιαίτερα ροφήματα από το εξωτερικό που θα μπορούμε πλέον να απολαύσουμε και στην Αθήνα!

Αυτό είναι το περίφημο Νερό της Τζαμάικα

Εκτός από τα Batidos με γάλα καρύδας σε διάφορες εκδοχές, αυτό που με ξετρέλανε είναι το «Νερό της Τζαμάικα», ένα ιδιαίτερο ποτό που λατρεύουν οι Μεξικανοί με ρόφημα από ιβίσκο, φυσικό χυμό πορτοκάλι, στέβια και μοσχολέμονο! Γευστικότατο, υγιεινό, δροσιστικό για τις ζεστές μέρες, αλλά και ένα υπέροχο cocktail για όσους επιθυμούν μια non alcohol επιλογή!

Δείτε το ντισκοκαφενείο Ψύρρα πριν την ανακαίνιση εδώ

Κατηγορία από μόνο του αυτό το µικροσκοπικό ντισκοκαφενείο, ένα από τα πρώτα της Μιαούλη (κεντρικός δρόµος στου Ψυρρή), ξεχωρίζει για την απροσδιόριστη μουσική του (από retro jazz μέχρι minimal house) και τον cult χώρο του, µε τα δεκάδες vintage διακοσµητικά, που φέτος μάλιστα βρίσκουμε ανανεωμένο.

Aνανεωμένη είναι και η λίστα με τα προϊόντα του.

Δίπλα στο χειροποίητο ρακόµελο –µε ρακή δικής τους παραγωγής και βιολογικό µέλι–, σταθερή αξία και τα 17 χρόνια, έρχονται να προστεθούν ρακή ποτισμένη με σαφράν, η ψημένη με την αυθεντική αμοργιανή συνταγή, αλλά και τοπικά cocktails με βάση το κρητικό… ουίσκι (παλαιωμένη ρακή)! Ιδανικά τα συνοδεύουμε με κρητικούς μεζέδες, όπως ντάκο, μυτηλινιό μαριναρισμένο λαδοτύρι και µαραθοπιτάκια ακούγοντας πιθανόν Richie Hawtin. Όσο για τις πρωινές ώρες, η Ψύρρα κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθµούς σερβίροντας ελληνικό καφέ, σπιτική λεµονάδα (συνταγή µε µέλι και τζίντζερ), καθώς και μια πλούσια γκάμα σε ιδιαίτερα ροφήματα που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα! Καθηµερινά από τις 11:00.

Μιαούλη 19, Τ. 210 3244046 ψυρρα ντισκοκαφενείο

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share