Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΦΑΙΗ ΒΕΒΗ • Αrt Exhibition • Παρασκευή 30 Μαρτίου στο PIRÉE!

21 Μαρτίου 2018 15:24
ΦΑΙΗ ΒΕΒΗ • Αrt Exhibition • Παρασκευή 30 Μαρτίου στο PIRÉE!

Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Mαρτίου στις 20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 30/3/18 - 29/4/18

Τι κι αν το μέλλον δεν είναι κοντά σε αυτό που έχουμε μάθει απ' τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Κι αν οι μηχανές δεν είναι αυτές που θα υποτάξουν τον άνθρωπο. Και η τεχνολογία συντελέσει μόνο επεμβαίνοντας στο γενετικό υλικό, ώστε η φύση να γίνει μέρος του ανθρώπου στην προσπάθεια του ίδιου να δημιουργήσει έναν υπεράνθρωπο.
Και σε βάθος χρόνου επέλθει εξέλιξη. Κι ο άνθρωπος μαχόμενος με τη φύση συνειδητοποιήσει πως το αποτέλεσμα ενός τέτοιου “πολέμου” τον καθιστά χαμένο σε κάθε εκδοχή. Και συναινέσει. Και αλλάξει.
Πόσο επώδυνη μπορεί να είναι μια τέτοια μετάβαση; Πόσο κερδοφόρα ή μη; Πώς ένα τέρας για τα μάτια του ανθρώπου του σήμερα μπορεί να είναι ο άνθρωπος του αύριο; Με χλωρίδα και πανίδα "μπλεγμένες" σε ένα νέο διακριτό είδος.
Ποια κοινωνία μπορεί να δημιουργήσει αυτή η αλλαγή των ιδιοτήτων στο σύνολο του πληθυσμού και η αφάνιση του ανθρώπου όπως τον γνωρίζουμε;
Η Φαίη Βέβη μας παρουσιάζει στην 1η της ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Pirée μια απεικόνιση του δύσβατου δρόμου μιας φαντασιακής ανθρώπινης εξέλιξης. Ή και όχι τόσο φαντασιακής.
Η Φαίη Βέβη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Το 2016 αποφοίτησε από την Αν. Δραματική Σχολή Πράξη Επτά. Έχει παίξει ως ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις όπως η “Εκκρεμότητα” του Τσιμάρα Τζανάτου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Βογιατζή, στο A Small Argo Full of Art-θέατρο Αργώ, στη διαδραστική παράσταση “Δείπνο με το Σατανά” σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη στο Noel bar και στην παράσταση “ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγκλέση στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση. Επίσης έχει συμμετάσχει στις μικρού μήκους ταινίες “Hippo” σε σκηνοθεσία Θεοφύλακτου Αργυρού και “Μικρός Πρίγκιπας” σε σκηνοθεσία Παρή Αντωνίου και στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 “Παρθένα Ζωή” σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου. Έχει πάρει μέρος σε συνολικά 7 μουσικά video clip, καθώς και στα projects “Θα σε κάνω βασίλισσα, σε 60'' / I will make you in Qween, in 60'' ” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χαλκιαδάκη και χορογραφία Γιάννη Νικολαΐδη (επίσημη συμμετοχή στο Dance Film Festival, 60 seconds dance) και “Gif and let die” σε σκηνοθεσία-χορογραφία Γιάννη Νικολαΐδη (πρώτο βραβείο κοίνου στο Dance Film Festival, 60 seconds dance Σουηδίας).
Ασχολείται παράλληλα με την ζωγραφική ως αυτοδίδακτη ζωγράφος και έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στο Open September 6 στον πολυχώρο Vault. Έχει δημιουργήσει πολλά εικαστικά έργα για projects όπως το artwork/πλαισίωση σε σκηνή της ταινίας “Βους” σε σκηνοθεσία Παρή Αντωνίου, το δημιουργικό για την παράσταση “Πίστη Αγάπη Ελπίδα” (Πράξη Επτά STUDIO), την τοιχογραφία σκηνικού χώρου στην παράσταση “Το τέλος του καλοκαιριού” (Πράξη Επτά STUDIO), το εξώφυλλο single “Μια μέρα σαν κι αυτή” και το λογότυπο της θεατρικής ομάδας “Μυοσωτίς”.
PIRÉE
Kastoros 78, Piraeus - Greece
+30 2104082700-02 // +30 6957213213
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share