Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το καλύτερο μαγειρείο στο κέντρο της Αθήνας για μαμαδίστικο φαγητό και οικονομικές τιμές!

21 Μαρτίου 2018 10:47
Το καλύτερο μαγειρείο στο κέντρο της Αθήνας για μαμαδίστικο φαγητό και οικονομικές τιμές!

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]) Photo: @lens8Photograply

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, πάνω στην πεζοδρομημένη Αιόλου εδώ και περισσότερο από 4 χρόνια συναντάμε το Μάνας Κουζίνα Κουζίνα. Η επανάληψη της λέξης κουζίνα στο όνομά του δεν είναι τυχαία καθώς όταν άνοιξε οι ελληνικές μαγειρευτές γεύσεις ήταν είδος προς... εξαφάνιση και η ιδέα καινοτόμα! Ξεκίνησε με συγκεκριμένο concept το οποίο όχι μόνο εφάρμοσε με επιτυχία αλλά κατάφερε να το

κάνει brand! Η ιδέα είναι σαφής και υλοποιήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον εμπνευστή και ιδιοκτήτη κύριο Στέφανο Σπάθα και αφορά στηναξία της μεσογειακής διατροφής και σε αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές ελληνικής κουζίνας απ’ όλη τη χώρα με τα αντίστοιχα τοπικά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και σε έθιμα που συνδέονται με τη γαστρονομία με αποτέλεσμα πιάτα της μαμάς. To εποχικό μενού του chef Δημήτρη Αϊβαλιώτη προτείνει λαχταριστά μαγειρευτά, που επιλέγουμε από τη βιτρίνα και αλλάζουν καθημερινά (περίπου 10 με 12), για self service μεσημεριανό και a la carte βραδινό (19:00 - 23:00) επίσης συνταγών ελληνικής κουζίνας, περισσότερο όμως "πειραγμένες",καθώς παντρεύει την παράδοση με τις νέες γαστρονομικές τάσεις ενώ ελληνικό είναι και το πρωινό.

Μάλιστα το βραδινό μενού ανανεώθηκε για τη σεζόν 2017 -2018 και παρουσιάζει 30 ξεχωριστά πιάτα με επιρροές από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και με πρώτες ύλες

αγνά προϊόντα, πολλά από αυτά ΠΟΠ και με υγιεινό τρόπο μαγειρέματος.

To Know: Καθημερινά θα βρείτε προτάσεις σε λαδερά, κρέας, ψάρι, όσπρια,

πίτες και σούπες (ανάλογα, φυσικά, με την εποχή).

Καθημερινά 8:00-11:00(πρωινό), 12:00-18:00 (μεσημεριανό), 19:00-00:00 (βραδινό).

Must taste

Τον χοιρινό λαιμό στη γάστρα, τις πίτες και τον μουσακά με 7 διαφορετικά ψητά

λαχανικά! Τις φρέσκες Γκόγκες Αργολίδας με αρωματισμένο βούτυρο και γραβιέρα Κρήτης, τον Θρακιώτικο καβουρμά με φρέσκο κρεμμυδάκι, τις μελιτζάνες με τόνο Αλοννήσου στο γαστράκι, το συκωτάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια και πετιμέζι, το πρόβατο εξοχικό στη λαδόκολλα ψημένο σε γαστράκι, πολίτικο μαντί με σάλτσα γιαουρτιού και κόκκινης πιπεριάς γεμιστό με μοσχαράκι, τραχανώτο μανιταριών με φέτα είναι κάποια παό τα ορεκτικά και τα κυρίως που θα απολαύσετε!



Highlight

Η προσπάθεια και το αξιόλογο αποτέλεσμα του Μάνας Κουζίνα Κουζίνα έχει ήδη αναγνωριστεί και βραβευτεί με σήμα ποιότητας «Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας» από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού ενώ αξιοσημείωτες είναι και οι υπόλοιπες βραβεύσεις και διακρίσεις του.

Info Αιόλου 27, Τ. 210 3252335, www.manaskouzinakouzina.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share