Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δεν θες να μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα: 6+1 προτάσεις για να επιλέξεις τα καλύτερα!

19 Μαρτίου 2018 12:59
Δεν θες να μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα: 6+1 προτάσεις για να επιλέξεις τα καλύτερα!

Από θέατρο και μουσική μέχρι φαγητό και ενδιαφέρουσες εκθέσεις, υπάρχουν λόγοι εκεί έξω να μη μείνεις μέσα. Μην τους αγνοείς

Το εναλλακτικό είναι η το νέο mainstream. Έτσι τουλάχιστον, θέλουν να λένε εκείνοι που επιμένουν στις επιλογές που έκαναν τα τελευταία 100 χρόνια που θυμούνται τον εαυτό τους. Από την άλλη, μία διαφορετική σκέψη για το 'εναλλακτικό' είναι το κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε ή με το οποίο να διασκεδάζουμε και αυτό ως γεγονός μας βγάζει από τα νερά μας.

Για παράδειγμα, ας δούμε αυτήν την εβδομάδα που μόλις μπήκε και που εκεί στο τέλος της, έχει και μία επανάσταση να αχνοφαίνεται. Τι διαφορετικό σκέφτεσαι να κάνεις αυτήν την εβδομάδα; Όχι για να μην θεωρείσαι mainstream (σιγά, σκασίλα σου) αλλά για να δεις τι άλλο μπορεί να σε κάνει να περάσεις καλά.

Θέλεις βοήθεια; Ιδού:

Τανγκοδευτέρα, 19 Μαρτίου


Η τσαγκαροδευτέρα είναι για αυτούς που θέλουν να γκρινιάζουν και να μιζεριάζουν. Εμείς, χάρη στο half Note Jazz Club έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ολόκληρη την ιστορία του tango σε μία παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του μυθικού Luis Stazo. Το Trio Stazo Mayor και οι Pilar Alvarez με τον Claudio Hoffmann τιμούν τη μνήμη ενός θρύλου και περιμένουν τη δική μας φιγούρα για να κλείσουν το τετραήμερο αφιέρωμα του Half Note Jazz Club.

Στο Half Note Jazz Club, στις 21.30

Τρίτη 20 Μαρτίου ο Σταμάτης Κραουνάκης μελοποιεί Λόρκα στο Θέατρο Τέχνης



Το εμβληματικό κείμενο του Λόρκα, παίρνει νότες και οστά στο Θέατρο Τέχνης από το αγαπημένο παιδί της Φρυνίχου, Σταμάτη Κραουνάκη. Το ‘Duende- Το πνεύμα της Γης’ υπόσχεται στο κοινό του ένα ταξίδι μουσικό, μαγικό, άξιο χειροκροτήματος.

Στην οδό Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, στις 21.30

Τετάρτη 21 Μαρτίου με Βάκχες στη Στέγη

Ο Άρης Μπινιάρης σκηνοθετεί μία από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις του 2018 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και αυτήν την Τετάρτη, έχει -επιτέλους- πρεμιέρα. Ο Άρης Μπινιάρης ‘παίζει’ με την αρχαία τραγωδία και ανακαλύπτει την πιο ροκ εκδοχή των αιμοδιψών Βακχών. Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη και ένα δυνατό καστ ανεβαίνουν στη Στέγη και διεκδικούν το χειροκρότημά μας.

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 20.30

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου η Παυλίνα Βουλγαράκη θα είναι στο Σταυρό του Νότου



Για δύο Πέμπτες (22 και 29 Μαρτίου) η Παυλίνα Βουλγαράκη ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου και παίρνει μαζί και τις ‘Μωβ Καληνύχτες’, τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά. Εσύ, μπορείς να πάρεις μαζί σου την παρέα ή το κορίτσι ή το αγόρι σου ή και όλους αυτούς μαζί.

Στο Σταυρό του Νότου, στις 22.00

Καλτ Παρασκευή 23 Μαρτίου με Κώστα Τουρνά στο Κύτταρο



Ο ένας και μοναδικός Κώστας Τουρνάς με special guests την Ελπίδα και το Λάκη Παπαδόπουλο αυτήν την Παρασκευή θα είναι στο Κύτταρο με άγριες διαθέσεις. Χορού, τραγουδιού και μικρής νοσταλγίας. Πολύ μικρής. Εμείς; Πού θα είμαστε; Και με τι διάθεση;

Στο Κύτταρο. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00

Σάββατο 24 Μαρτίου οι Why She Sleeps θα είναι στο Gagarin205


Το συγκρότημα κλείνει δέκα χρόνια και το γιορτάζει στο Gagarin205. Παράλληλα, εγκαινιάζει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο ‘You are we’ το οποίο και χρηματοδότησε μόνο του, εντελώς επαναστατικά απέναντι στα τωρινά δισκογραφικά δεδομένα.

Στο Gagarin205. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

Κυριακή 25 Μαρτίου με Laibach στο Fuzz

Κυριακή με εορτασμούς εναλλακτικά επαναστατικούς ετοιμάζουν στο Fuzz οι Laibach παρουσιάζοντας το δίσκο τους ‘Also Sprach Zarathustra’. Μικρή Παρένθεση: Πρόκειται για τη μουσική που συντέθηκε με αφορμή το μυθιστόρημα του Φρίντριχ Νίτσε, ‘Τάδε έφη Ζαρατούστρα’ το οποίο ανέβηκε στο Θέατρο Anton Podbevšek (APT) στο Novo Mesto της Σλοβενίας.

Πηγή: news247.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share