Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Black Duck: Το artistic all day bistrot που έχει κερδίσει το Αθηναϊκό κοινό!

15 Μαρτίου 2018 16:10
Black Duck: Το artistic all day bistrot που έχει κερδίσει το Αθηναϊκό κοινό!

Το BD είναι ένα all day bistrot που ξεκινάει τη λειτουργία του καθημερινά στις 10.00 το πρωί για το Αθηναϊκό κοινό.

Από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες λειτουργίας του, οι μυρωδιές της σοκολάτας, του φρέσκου καφέ και της προετοιμασίας που γίνεται στην κουζίνα «ξυπνάει» και τον πιο απαιτητικό πελάτη, ενώ η κλασσική μουσική υπόκρουση που συντροφεύει την διασκέδαση σας χωρίς να ενοχλεί σε ένταση μέχρι αργά το μεσημέρι και το ζεστό χαμόγελο των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο θα σας μείνουν αξέχαστα. Η γεύση του φρέσκου σολομού σε μια φοκάτσια ή σε μια ομελέτα θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας.

Το περιβάλλον είναι τόσο οικείο, που δημιουργεί την αίσθηση του πολύ κοντινού, του σπιτικού. Ένα βασικό χαρακτηριστικό οικειότητας είναι οπωσδήποτε ο τρόπος προσέγγισης και συμπεριφοράς των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με τους θαμώνες. Δεν υπάρχει τίποτα στημένο, δεν υπάρχει η φιλοσοφία του φαίνεσθαι, δεν υπάρχουν διακρίσεις σε ακριβούς και φτηνούς πελάτες. Ένα ειλικρινές χαμόγελο είναι αρκετό για να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας, να διώξει την όποια αμηχανία. Από την άλλη, ο αυθορμητισμός και ο ρομαντισμός της ομάδας που εργάζεται στη μαύρη πάπια συμβάλλουν εξίσου στο αίσθημα της οικειότητας. Ίσως για παράδειγμα μια αυθόρμητη επιλογή του dj που μας θυμίζει Κυριακάτικο πρωινό ή ρομαντική βόλτα κάτω από τα Αθηναϊκά αστέρια, ίσως πάλι η μυρωδιά της νεραντζιάς και του νυχτολούλουδου στη Χρήστου Λαδά που θυμίζουν την πίσω αυλή της γιαγιάς μας είναι λίγες λεπτομέρειες που κάνουν το Black Duck μια φιλόξενη «φωλια»…άρα και οικεία.

Οι συνταγές τους ακολουθούν τις τάσεις της γαστρονομίας διατηρώντας πολλά στοιχεία μεσογειακής κουζίνας. Δίνουν έμφαση στην εναλλαγή των πιάτων ημέρας ώστε όντως ο θαμώνας μας να βρίσκει κάτι διαφορετικό πέραν του κλασσικού καταλόγου. Σίγουρα ο κατάλογος θα έχει ένα ψάρι, ένα πουλερικό, δύο ζυμαρικά, δύο καλά κρέατα, επιλογές ζεστών και κρύων ορεκτικών και πλούσιες σαλάτες. Μπορείς να έχεις δημιουργική κουζίνα με παραδοσιακές πρώτες ύλες όπως ο γαύρος ή οι σαρδέλες. Να έχεις ευφάνταστες συνταγές που να μυρίζουν και λίγο σπίτι!

Το Black Duck σίγουρα έχει το πιο πολυδιάστατο, πολύμορφο και αντιφατικό κοινό στην Αθήνα!!! Θα συναντήσεις 20χρονους φοιτητές που κάνουν την εργασία τους, , ερωτευμένα ζευγάρια, κοριτσοπαρέες από νεαρές κοπέλες που λένε τα νέα τους, κοστουμάτους εργαζόμενους κοντά στα 40 από τις γύρω τράπεζες και τις εταιρίες, καλλιτέχνες όλων των ηλικιών, συνταξιούχους που έρχονται για τον καθημερινό τους καφέ και γλυκύτατους 70άρηδες που έρχονται κάθε εβδομάδα για να φάνε και να πιούνε ένα καλό κρασί. Χωρίς πλάκα όμως νομίζω ότι όλοι τους μπαίνοντας στο Black Duck βρίσκουν λίγο παιδικότητα, λίγο αυθορμητισμό και ρομάντσο, μια ατμόσφαιρα που ταιριάζει στο γούστο τους! Είτε 20 είτε 80 ετών, θεωρώ πως το κοινό μας το έλκει ένα κοινό στοιχείο: ο κλασσικός αστικός χαρακτήρας.

Το BD γεννήθηκε με όραμα ένα σημείο συνάθροισης, ανοιχτό όλες τις ώρες και για όλον τον κόσμο, ζεστό και φιλικό. Το BD είναι εδώ από την αγάπη του ιδιοκτήτη για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για τις τέχνες και τις παρέες. Έτσι δημιουργήθηκε ένας πολυχώρος – bistrot με σεβασμό στην τέχνη, με μια εξευγενισμένη και αστική αισθητική. Κάπου αλλού μπορεί να μην είχε κρατήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, τους τοίχους κοσμούν πρωτότυπα έργα τέχνης και δίνει βήμα σε καλλιτέχνες (καταξιωμένους αλλά και νεότερους) να εκθέσουν στην gallery του. Με το χρόνο η ζήτηση για την gallery αυξήθηκε. Επομένως στην περίπτωση του Black Duck η πάπια έκανε το αυγό και όχι το αυγό την πάπια!

Στο Black Duck θα βρούμε κυρίως χαμόγελα! Σε δεύτερο χρόνο πολλές ετικέτες ποτών, προσεγμένη κάβα, cocktails με επώνυμα συστατικά βάσης και μια εκτενή λίστα από κρασιά σε φιάλη αλλά κυρίως σε ποτήρι από Ελληνικό αμπελώνα. Τέλος ο πιο απαιτητικός μπαρόβιος θα βρει αρκετές premium ετικέτες από όλα τα είδη αλκοόλ.

Ο Χατζιδάκις παίζει πιάνο, η Nina Simone ερμηνεύει. Ο Λουκιανός γράφει στίχους και ο Ray Charles βάζει τη μελωδία. O Elvis κουρδίζει την κιθάρα τουKeith Richards, οι Beatles υπογράφουν αυτόγραφα, Η Aretha Franklin χορεύει με τη Μαίρη Λίντα και τη Ρένα Βλαχοπούλου. η Edith Piaf γλυκοκοιτάζει τον Leonard Cohen. Οι Beirut, οι Calexico, η Lana del Ray κρατάνε σημειώσεις και ο Frankie κοιτάει υπεροπτικά την ομήγυρη με ένα bourbon στο χέρι!

Η μαύρη πάπια περιμένει με ανοιχτές φτερούγες στη φωλιά της, να φιλοξενήσει με συνέπεια τους περαστικούς, τους θαμώνες, τις παρέες, τα ζευγάρια, τους ρομαντικούς και τους τεχνοκράτες που κάνουν διάλειμμά από τη δουλειά τους. Ταϊζει τα αδέσποτα, σκουπίζει τα πεζοδρόμια. Επιμένει στην αισθητική της, στην συμβολή της για να ομορφύνει έστω και αυτή η γωνιά του ιστορικού κέντρου. Υπομένει τις πορείες, τα επεισόδια, τις πυρκαγιές. Και το σούρουπο προσκαλεί εκλεκτούς φίλους για να παίξουν μουσική, να πιούν ένα καλό κρασί και να χορέψουν μέχρι σβήσουν και τα τελευταία φώτα της σκηνής…Η μαύρη πάπια παίζει και αυτή το ρόλο της στο κέντρο της Αθήνας!


The Black Duck Multiplarte

Χρήστου Λαδά 9α, 10561, Αθήνα

Τηλ. 2103234760 / [email protected]

www.blackduck.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share