Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Mαγαζιά για ποτό κοντά σε στάσεις μετρό!

1 Μαρτίου 2018 10:47
Mαγαζιά για ποτό κοντά σε στάσεις μετρό!

Αυτές είναι μερικές από τις πιο ζωντανές πιάτσες γύρω από σταθμούς μετρό, για να αποβιβαστείς για καφέ, φαγητό, ποτό και τέχνη.

Επόμενη στάση: Συγγρού-Φιξ…

…Για καφέ: Καθόμαστε στα στέκια του πεζοδρόμου της οδού Δράκου, όπως στο πανέμορφο μπιστρό Βανίλια (Βεΐκου 40). Μοιάζει με το καθιστικό της γιαγιάς, έχει αέρα παλιάς Αθήνας, φρέσκα λουλούδια στα τραπέζια και μαζί με τον καφέ, παραγγέλνουμε σπιτικά γλυκά – μη χάσετε την πορτοκαλόπιτα.
…Για ποτό: Η πιάτσα έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και μας χαρίζει πολλές επιλογές. Από τις αγαπημένες μας, το Kinono (Φαλήρου 48) με την μεγάλη τζαμαρία του και την μίνιμαλ προσωπικότητά του, το Monsieur Barbu (Φαλήρου 59) με την μεγάλη ποικιλία από μπύρες του και λίγους δρόμους πιο πέρα, στην πιάτσα της Ολυμπίου, το Μπελ Ρέι (Φαλήρου 88) για κοκτέιλ και ωραίες μουσικές.
…Για φαγητό: Τρώμε τα καλύτερα σάντουιτς της Αθήνας στο χέρι από το Γκαραντί (Βεΐκου 41), δημιουργική ελληνική κουζίνα στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Ζίννη 34) και γεύσεις που μυρίζουν νησιωτική Ελλάδα στη Μικρή Βενετία στον πεζόδρομο (Ολυμπίου 15).
…Για τέχνη: Μπαίνουμε στο ιστορικό κτίριο του Φιξ, όπου πλέον στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Αυτή την περίοδο φιλοξενείται η έκθεση «Θεωρήματα» από την Ένωση των Ελλήνων Τεχνοκριτικών (είσοδος 4€).

Επόμενη στάση: Πανόρμου…

…Για καφέ: Τον απολαμβάνουμε στο γλυκύτατο Yellow (Λ. Μπέλλου 14) όπου μπορούμε να διαβάσουμε και να δουλέψουμε με το λάπτοπ μας. Στο αρτιστίκ Metropolis (Λαρίσης 49), με την σκεπαστή αυλίτσα και την όμορφη εσωτερική σάλα που είναι ήσυχη το πρωί και παίζει ωραίες ροκ μουσικές το βράδυ. Στο Μύρτιλλο, στο πρώην πάρκο ΚΑΠΑΨ, που έχει σούπερ τιμές και απασχολεί άτομα από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
…Για ποτό: Στο Lab (Τριφυλλίας 71) με την σκεπαστή αυλή και τα σούπερ κοκτέιλ (από 8€). Στο Cube (Πανόρμου 113) , τη νέα άφιξη στον γνωστό πολύβουο πεζόδρομο της πιάτσας της Πανόρμου, με την νεοϋορκέζικη σάλα που σερβίρει ποτά, κοκτέιλ αλλά και τσιμπολογήματα.
…Για φαγητό: Στο Red Elephant (Λαρίσης 42), μια ανάσα από το μετρό, τρώμε εξαιρετικό ινδικό φαγητό, περί τα 20€ το άτομο. Στου Νικηφόρου (Λασκαρίδου 7) απολαμβάνουμε τα καλύτερα μαγειρευτά και πιάτα κλασικής οικογενειακής ταβέρνας. Και στο Street Wok (Πανόρμου 115), βρίσκουμε το καλύτερο ασιατικό to go, με ωραία πιάτα noodles και ρυζιού, περί τα 6€ η μερίδα.
…Για σινεμά: Επιλέγουμε τον Δαναό (Κηφισίας 109), που διαθέτει μία από τις πιο όμορφες αίθουσες της πόλης και προβάλλει πάντα προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες – αυτή την εβδομάδα θα πετύχετε το «Call me by your name» - εισιτήριο 8€, κάθε Τετάρτη 5€.

Επόμενη στάση: Χολαργός…

…Για καφέ: Στο μοντέρνο White Spoon (Μεσογείων 234) που ανοίγει από τις 8 το πρωί για καφεδάκι και πρωινό. Στο μπιστρό Μελιτίνι (Μεσογείων 266) με την κατάφυτη θερμαινόμενη βεράντα και τα ωραιότατα πιάτα ημέρας σε περίπτωση που πεινάσουμε.
…Για ποτό: Στο μαγαζάκι με το ευφάνταστο όνομα Τζώννυ Ντέπυ (Μεσογείων 234) για ρακόμελα και κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα. Στο Bootleg (Φανερωμένης 8) για δεκάδες επιλογές κοκτέιλ από 7€.
…Για φαγητό: Στο Φάνη Μεζέ (Ασπασίας 91) για σούπερ ελληνικούς μεζέδες κρεατικών και θαλασσινών, μαζί με λημνιό κρασί ή τσιπουράκι σε λογικές τιμές. Στο Ritzy (Μεσογείων 242) κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί, για να απολαύσουμε λαχταριστό brunch με την υπογραφή της Σεφ Κυριακής Αλεξοπούλου.

Επόμενη στάση: Περιστέρι…

…Για καφέ και ποτό: Στην all day πιάτσα της Αιμιλίου Βεάκη, με τα δεκάδες μαγαζάκια της να ανοίγουν από το πρωί και να συνεχίζουν ως το άλλο πρωί. Αγαπημένες μας γωνιές, το Mind the Cup (Βεάκη 29) με τους specialty καφέδες και την urban ατμόσφαιρα που το έβαλαν στη λίστα του Buzzfeed με τα πιο ενδιαφέροντα café του πλανήτη, το Manor House (Βεάκη 36) με τη βιομηχανική διακόσμηση και τις ωραίες μουσικές.
…Για φαγητό: Στο Πρωτοράκι και τη Γιαγιά Κούκου (Πελασγίας 7), που μοιράζονται την ίδια κουζίνα και σερβίρουν από τυρόπιτες και χούμους με λουκάνικα μέχρι φαλάφελ, σπετζοφάι, κοτόπουλο γιουβέτσι και μπιφτεκάκια. Στο Αγροτικόν (Καρπενησίου 52) για ατμόσφαιρα καφενείου, ρακές και ελληνικούς μεζέδες.
…Για σινεμά: Στον Φοίβο (Εθν. Αντιστάσεως 3) με τα άνετα καθίσματα και την ιστορία τεσσάρων δεκαετιών. Αυτή την εβδομάδα προβάλλει την οσκαρική ταινία «3 πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι». Τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου συνήθως προβάλλει παιδικές ταινίες, ενώ από Δευτέρα ως Τετάρτη η γενική είσοδος στοιχίζει 5€ (τις υπόλοιπες ημέρες 7,50€).

Πηγή:in2life

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share