Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Port Défilés: Blue eye collection το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Pirée

21 Φεβρουαρίου 2018 13:59
Port Défilés: Blue eye collection το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Pirée

Η μόδα είναι έμπνευση, είναι στυλ, είναι τρόπος ζωής. Είναι τέχνη.

Το Pirée παρουσιάζει τα Port Défilés, ένα νέο θεσμό στο χώρο των fashion galas, που προβάλλουν τη μόδα ως έκφραση τέχνης, συνδέοντας την με ανατρεπτικά performances και δρώμενα που αναμειγνύονται δημιουργικά μεταξύ τους. Η διαφορετικότητα και η ανάγκη για νέες προτάσεις στην Ελληνική fashion σκηνή, συνθέτουν μια νέα σειρά ζωντανών παρουσιάσεων μόδας που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους και νέους σχεδιαστές να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από το έργο τους.

Στο 1ο Port Défilé η θάλασσα φέρνει στον Πειραιά την Ελευθερία Καρδάμη | Blondie.e με εργαλείο το εννοιολογικό της ρούχο ως ύφος. Για την Ελευθερία Καρδάμη η καθημερινότητα και η μόδα συνδέονται άμεσα. Στις 3 Μαρτίου θα τη δούμε πιο ευαισθητοποιημένη από ποτέ, καθώς θα παρουσιάσει τη Βlue Eyes collection, που απέσπασε το πρώτο βραβείο της Athens Xclusive Designers Week, με μια καινοτόμα εικαστική αντίληψη αυτή τη φορά, επεκτείνοντας την έκφρασή της και με άλλες μορφές παραστατικών τεχνών. Το μπλε και το μαύρο παύουν να αποτελούν μια έκφραση αποτυπωμένη στο ρούχο, καθώς αναβιώνουν τη σύγκρουση που βίωσε και βιώσαμε όλοι μας με τη πετρελαιοκηλίδα τον Σεπτέμβρη του 2017 στις ακτές μας. Η Ελευθερία μας παρουσιάζει μια ήσυχη διαμαρτυρία εκθειάζοντας τη θάλασσα μέσα από την ασχήμια της ομορφιάς που προκλήθηκε.

Η συνεχή της ανησυχία δε τελειώνει εδώ, αλλά σα στάση και τρόπο έκφρασης την παροτρύνει στη χρήση λογότυπων που στην ουσία φέρουν μηνύματα πάνω στα ρούχα της θέλοντας να μας ευαισθητοποιήσει για μια πιο ριζοσπαστική θέση ως προς την ισορροπία του περιβάλλοντος.

Στο εγχείρημα της Ελευθερίας Καρδάμη διασταυρώνονται παράλληλα και οι καλλιτέχνες:

Βιλελμίνη Ανδριώτη Artistic Director, Concept

Κατερίνα Βερβέρη Τραγούδι

Νίκος Σταδιάτης Ακορντεόν

Μαρία Φραντζεσκάκη TAVROS JEWELS, Κόσμημα

Άγγελος Γαβριήλ SADHU HAIR, Hair Styling

Fashion Gala: Σάββατο 3/3 • 21.00

Pop Up Show Room: Σάββατο 3/3 • 18.00 - 23.00 | Κυριακή 4/3 • 13.00 – 23.00

Η Ελευθερία Καρδάμη είναι σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας. Σε πολύ νεαρή ηλικία της έγινε πρόταση να σχεδιάσει τη συλλογή ρούχων ονομαστής εταιρίας και αυτό ήταν και το κίνητρο που την ώθησε να ακούσει την εσωτερική της φωνή συνειδητά. Καλλιέργησε την αισθητική της σπουδάζοντας στη Zer Fam όπου μετουσίωσε το ταλέντο της σε άποψη. Ένα ανήσυχο πνεύμα στην αναζήτηση της απλότητας και βαθιά εμπνευσμένη από την Rei Kawakubo, κρατάει τον μινιμαλισμό της μεγάλης σχεδιάστριας και συνεχίζει ξεδιπλώνοντας το δικό της στυλ. Η επιχειρηματική της δράση ξεκινάει το 2008 ανοίγοντας το Model 1, κατάστημα στο Πειραιά. Λίγο αργότερα, το 2014 ιδρύει την επωνυμία της, Blondie.e υπογραμμίζοντας δυναμικά την επικαιρότητα της μόδας.

Με την πρωτοποριακή της στάση Blue Eyes τον Οκτώβριο 2017 καθιερώνεται στη βιομηχανία της μόδας αποσπώντας το πρώτο βραβείο της Athens Xclusive Designers στο Ζάππειο Μέγαρο. Αποκαλυπτική, με εξαίρετη τόλμη σπάει παλιούς κώδικες στη πασαρέλα τόσο με την παρουσία των μοντέλων της όσο και με τα αέρινα και ταυτόχρονα δωρικά ρούχα από οργάντζα. Σε αυτή τη κολεξιόν οι αποχρώσεις της παλέτας της εστιάζεται στο μπλε και μαύρο χρώμα. Επικεντρώνεται στο λεπτό ύφασμα και παίζει με το μυστήριο του διάτρητου και της διαφάνειας καθώς και με εναλλαγές κοψιμάτων αγκαλιάζοντας αισθησιακά το επιτηδευμένα ανεπιτήδευτο, μια ανέμελη δροσερή προσέγγιση, μια θαλασσινή αύρα.

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της πρωτοποριακής σχεδιάστριας στο Πειραιά ακολουθεί η συμμετοχή της στο MadWalk στις 19 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας και η επίδειξη της Winter 2019 collection στις 30 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

[ Model 1 • Πραξιτέλους 147, Πειραιάς ]

PIRÉE

Κάστορος 78, Πειραιάς

+30 2104082700-02

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share