Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Bobo: Το μαγαζί στο Κουκάκι με την πιο ενημερωμένη wine list και τα ωραία συνοδευτικά!

21 Φεβρουαρίου 2018 13:16
Bobo: Το μαγαζί στο Κουκάκι με την πιο ενημερωμένη wine list και τα ωραία συνοδευτικά!

Μπορεί ένας ρινόκερος στο κέντρο της Αθήνας να προκαλούσε πανικό, όμως το υπέροχο wine bar των Παναγιώτη Χωραϊτη, Βασίλη Δήμου, Θεοδόση Τοπαλίδη και Χρήστο Ναλμπάντη στο Κουκάκι, BoBo, σίγουρα δεν αποτελεί απειλή, αλλά έναν πειρασμό για όσους ξέρουν από καλό κρασί.

Σε ένα παλιό μαγαζί ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στο ύψος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και πολύ κοντά στο θέατρο του Νέου Κόσμου, οι τέσσερις φίλοι, αποφάσισαν να στεγάσουν το όνειρό τους για έναν χώρο όπου η οινογνωσία συναντάει τη διασκέδαση.

Η industrial αισθητική του χώρου και η αύρα 60’s που αποπνέουν οι παλιές ταμπέλες και τα φωτιστικά, τους κέρδισαν και σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τσονίδη αποφάσισαν να διατηρήσουν όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζοντάς τα με την οικειότητα ενός αστικού σαλονιού: έτσι λοιπόν κατέληξαν στην bohème- bourgeois αισθητική, όπως την ονομάζουν, που τα αρχικά της έδωσαν και το όνομα στον ρινόκερο-μασκότ του μαγαζιού.

Στο κέντρο του μαγαζιού κυριαρχεί η μαρμάρινη μπάρα και το μαρμάρινο τραπέζι, που θυμίζει ελαφρά αρτ ντεκό, ενώ τα καταπράσινα φυτά δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Μια εσωτερική σκάλα οδηγεί σε ένα μικρό πατάρι, ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες που περιβάλλουν τον χώρο, ξεκουράζουν το μάτι.

Στα συν κι ο μαυροπίνακας πάνω στον οποίο γράφονται με κιμωλία τα προτεινόμενα κρασιά ημέρας, τα συνοδευτικά πιάτα, αλλά και πληροφορίες σχετικά με επερχόμενα event. Οι ιδιοκτήτες του αγαπούν το κρασί και ψάχνουν τα καλύτερα καταρχάς για τους ίδιους.

«Ψάχνοντας στις γειτονιές της Αθήνας, στόχος μας ήταν να βρούμε μια γωνιά που χαλαρώνεις και μαθαίνεις για τις ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες κρασιών μέσω της δοκιμής και όχι μόνο, μέσω ενός expert κρασιού ο οποίος σε κατευθύνει με την "ειδική" του γνώση», λένε συγκεκριμένα εξηγώντας τη φιλοσοφία του χώρου τους.

Έτσι, εδώ θα βρείτε πολλές ετικέτες, (128 περίπου, εκ των οποίων οι 35 σερβίρονται και σε ποτήρι ) που προέρχονται από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, με μια ιδιαίτερη προτίμηση στον ελληνικό αμπελώνα που τα παιδιά στηρίζουν αβλεπί, ενώ θα βρείτε και φοβερά βιοδυναμικά κρασιά από διεθνείς ποικιλίες, που ανακαλύπτουν μετά από έρευνα και συνεργασία με έμπειρους, εξειδικευμένους scouters.

Φυσικά από ένα τέτοιο μέρος δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι βραδιές οινογνωσίας, όπου άνθρωποι από τον οινικό χώρο έρχονται και μας συστήνουν εκλεκτά κρασιά.

Ανάμεσα στις ετικέτες που ξεχωρίζουν είναι το Chardonnay Γεροβασιλείου και η Μαλαγουζιά Μάτσα, ή κάποιες πολύ σπάνιες όπως το Ημεροβίγλι του Πάρη Σιγάλα, το Καβαλιέρο Ασύρτικο 2014 ΠΟΠ, το Massolino Barolo 2012 DOCG, ενώ πολύ ιδιαίτερα είναι τα αφρώδη Amalia Brut, που θα βρείτε σε δύο εκδοχές: λευκό από την ποικιλία Μοσχοφίλερο και ροζέ από 100% Αγιωργίτικο.

Για να συνοδεύσετε το ποτό σας, μπορείτε να παραγγείλετε από τα deli,όπου θα βρείτε μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών ελληνικής υπαίθρου, ή και σκέτο τυρί Νιβατό Βερδικούσας με καραμελωμένο κρεμμύδι, ενώ εξαιρετικά είναι τα αποξηραμένα σύκα Ταξιάρχη Ευβοίας με τυρί Πρέντζα Ζακύνθου και γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι.

Η ελληνική παράδοση κυριαρχεί στην κουζίνα του Bobo, που σερβίρει απάκι Κρήτης, με σάλτσα ντομάτας, θυμάρι και γιαούρτι, πολίτικο χούμους και πολύσπορο ψωμί με καρύδι, τραγανό κιουνεφέ με μαρμελάδα ντομάτα, αλλά και ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι σε μια συνταγή που θυμίζει πραγματικά τα ντολμαδάκια της γιαγιάς μας.

Το must, πάντως, του μαγαζιού που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι τα φρεσκοτηγανισμένα λαλάγγια με παραδοσιακή γραβιέρα Καλαμάτας και αρωματικές ελιές.

Αν,όμως, πεινάτε, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη χειροποίητη τάρτα της Χαράς με βάση από αλεύρι Ζέας, το ψητό λουκάνικο μόσχου κρασάτο με ταμπουλέ, ή το τρυφερο ψαρονέφρι καπνισμένο σε ξυλόφουρνο με πικάντικη μουστάρδα και ψητές πατάτες Baby. Στο τέλος, αφήστε χώρο για να δοκιμάσετε και την παραδοσιακή μελόπιτα του ΒοΒο.

Τα Σαββατοκύριακα σερβίρουν και brunch: brioche, καγιανά, σολωμός, κρουασάν, scrumbled eggs, pancakes, είναι κάποιες από τις επιλογές του καταλόγου, που μπορείτε να συνοδεύσετε με pink wine, prosecco και mimoza cocktails για να ξεκινήσει απολαυστικά η μέρα σας.

Συχνά εδώ διοργανώνοντα πάρτι, αλλά και κεφάτα live από σημαντικούς καλλιτέχνες της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, όπως η Idra Kayne.

Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι, 2109244244

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share