Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες μουσικές πρεμιέρες της Παρασκευής!

1 Φεβρουαρίου 2018 15:06
Αυτές είναι οι καλύτερες μουσικές πρεμιέρες της Παρασκευής!

Την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, μπορείτε να επισκεφθείτε μία από τις παρακάτω μουσικές πρεμιέρες αξιόλογων καλλιτεχνών και να περάσετε ένα όμορφο βράδυ! Από κλασσικούς ερμηνευτές που όλοι έχουμε αγαπήσει , μέχρι νέους καλλιτέχνες που κάνουν τα βήματά τους στον χώρο αυτό τον καιρό. Δείτε παρακάτω και επιλέξτε τη μουσική παράσταση που σας ταιριάζει.

1. Ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στη Σφίγγα

Ο Ορφέας Περίδης παρέα με την Λιζέτα Καλημέρη και τέσσερις εξαίρετους μουσικούς (ακουστική κιθάρα – λαούτο: Θοδωρής Δαμουράκης, βιολί – τραγούδι: Αλέξανδρος Ιακώβου, κοντραμπάσο – τραγούδι: Κώστας Σταυρόπουλος, κρουστά: Εύη Κανέλλου), θα πραγματοποιήσει μουσικές παραστάσεις τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου στο γνωστό μουσικό χώρο «Σφίγγα».

Το καλλιτεχνικό στίγμα του Ορφέα Περίδη, καθιστά δύσκολες και περιττές ίσως τις συστάσεις, μια και στην περίπτωση του, ο «συνθέτης» ξεπερνά τον «τραγουδοποιό», ο «τραγουδοποιός» ξεπερνά τον «τραγουδιστή» και εν τέλει τα ίδια τα τραγούδια που μας έχει χαρίσει με όλες τις παραπάνω του ιδιότητες, συγκροτούν μια καλλιτεχνική φυσιογνωμία που βάζει την υπογραφή της με καθοριστικό τρόπο στο χώρο του Ελληνικού τραγουδιού.

Η παρουσία του στις μουσικές αυτές παραστάσεις είναι δυναμική, ποιοτικά συνεπής και ανανεωμένη. Μας προτείνει ανάμεσα σε αγαπημένα τραγούδια ανθολογημένα απ’ όλη την μουσική διαδρομή του και καινούργια τραγούδια από δύο νέες μουσικές συλλογές που θα κυκλοφορήσουν σύντομα από το Ogdoo Music Group.

Η πρώτη είναι το «Paradise Plus» που θα επανακυκλοφορήσει με την προσθήκη δύο νέων τραγουδιών και η δεύτερη μουσική παραγωγή θα μας χαρίσει τραγούδια σε μουσικές του Ορφέα, στίχους Γιώργου Σιδερή και Ορφέα Περίδη και ερμηνεία από την Λιζέτα Καλημέρη.

Ο Ορφέας και η Λιζέτα ως γνωστό συναντιούνται επί σκηνής τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ έχουν συμπράξει ξανά και στο παρελθόν.

Η μουσική σχέση των δύο καλλιτεχνών φαίνεται κατά κοινή ομολογία πως είναι αγαπητή, ενδιαφέρουσα και καλοδεχούμενη στους ακροατές. Συγγενεύουν μουσικά και ανθρώπινα με εκείνο τον χαριτωμένο τρόπο που μας δείχνει ότι μία συνύπαρξη είναι εκ βαθέων φυσική τόσο επί σκηνής όσο και δισκογραφικά.

Ακόμα και σε μια εποχή που έχει να επιδείξει προκλητικά σπουδαία επιτεύγματα στο «τεχνητά ωραίο», το «φυσικά αρμονικό» εξακολουθεί ευτυχώς να είναι ακόμα αξία. Αυτό περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε από τον Ορφέα Περίδη και την Λιζέτα Καλημέρη στη «Σφίγγα» τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου.

Πρεμιέρα:
Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018
22.30

Υπόλοιπες παραστάσεις:
Παρασκευές 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου 2018


Πού:
Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Κιάφας και Ζωοδόχου Πηγής, Κέντρο Αθήνας

Τιμή:
Από 13 ευρώ

Πληροφορίες

2. Η Μαρίζα Ρίζου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Μετά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο εμφανίσεών της στην Αθήνα τη χρονιά που μας πέρασε, η Μαρίζα Ρίζου θα καλωσορίσει μουσικά το 2018 από τη σκηνή του “Σταυρού του Νότου” που θα την φιλοξενήσει όλες τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου.

Λαμπερή, θεατρική, ρυθμική και χειμαρρώδης, αλλά και συναισθηματική και εσωστρεφής όταν χρειάζεται, η τραγουδοποιός, που τα τελευταία χρόνια μάς εκπλήσσει διαρκώς ευχάριστα με τα τραγούδια και την παρουσία της, μάς καλεί να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, αλλά κυρίως να ονειρευτούμε μαζί της. Όπως εξάλλου λέει και το ομότιτλο τραγούδι που έγραψε πρόσφατα για τη θεατρική επιτυχία “Μαντάμ Σουσού”, «Αν πρώτα δεν ονειρευτείς βλαξ, πώς θα το ζήσεις…;».

Με τραγούδια όπως το «Μια άλλη ευτυχία», «Πετάω», «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα» που ανήκουν στην προσωπική της δισκογραφία, αλλά και πολύ αγαπημένα της κομμάτια άλλων, μεταμορφωμένα όμως και ενταγμένα στον προσωπικό της ήχο, φτιάχνει ένα κράμα μεσογειακής αύρας, latin αρωμάτων και θεατρικής τρέλας, στοιχείο που όσοι την έχουν δει έστω και μια φορά live ξέρουν καλά ότι τη χαρακτηρίζει.

Μαζί της οι :
Άγγελος Αϊβάζης – κιθάρες/γιουκαλίλι
Βαγγέλης Κατσαρέλης – τρομπέτα
Δημήτρης Κουζής – βιολί
Γιώργος Κωστελέτος -Τύμπανα
Γιώργος Μουχτάρης – κοντραμπάσο
Μάρκος Χαϊδεμένος – πιάνο/επιμέλεια ενορχηστρώσεων
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Επιμέλεια Ήχου: Γιώργος Κατσιάνος – Γιάννης Παξεβάνης
Συντονισμός Παραγωγής: Σίσσυ Νικολαϊδη
Οργάνωση – Επιμέλεια Παραγωγής: Menta Art Events

Πρεμιέρα:
Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018
22.30

Υπόλοιπες παραστάσεις:
Παρασκευές 9, 16, 23 Φεβρουαρίου 2018

Πού:
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Τιμή:
Από 13 ευρώ

3. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι Έηζολ 3 στο Club του Σταυρού του Νότου

Για «Πάρτυ» μας, από Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή

Special guests:
2/2: ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΥΜΑΡΗΣ (LOCOMONDO)
9/2: BD FOXMOOR (ACTIVE MEMBER)
16/2: ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ
23/2: ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ
Opening Act: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

Μια διαφορετική παράσταση! Εκεί που νομίζεις ότι τελείωσε ξαναρχίζει! Βγάζοντας στην επιφάνεια απρόβλεπτα τραγούδια να ενωθούν μ’ αυτά που περιμένουμε. Δημιουργώντας το περιβάλλον ενός Party που διέσχισε 3 δεκαετίες κι έφτασε στο σήμερα φρέσκο και σύγχρονο. Με ηλεκτρισμό και ένταση.

Εν μέσω ηχογραφήσεων και προετοιμασίας για το επετειακό «Πυξ Λαξ 2018», ο Φίλιππος Πλιάτσικας βάζει το καλώδιο του ενισχυτή στην πρίζα και ξαναβρίσκει την επαφή του με τον ηλεκτρικό ήχο. Απ’ την εποχή των ηχογραφήσεων της «Στίλβης» και του «Μπαμπούλα», του «Μοναξιά μου όλα» και του «Παραδείσου που πάνε οι Παλιές Αγάπες», άλλαξαν οι κιθάρες και τα μηχανήματα αλλά όχι η διάθεση…

Μαζί τους σ’ αυτό το Παρτυ αγαπημένοι του φίλοι και σημαντικοί τραγουδοποιοί που θα ολοκληρώσουν την παρέα: Μάρκος Κούμαρης (Locomondo), Bd Foxmoor (Active Member), Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Φίλιππος Πλιάτσικας & οι Έηζολ 3.

Ένας από τους επιδραστικότερους μουσικούς των τριών τελευταίων δεκαετιών που τα τραγούδια του μπήκαν όσο λίγα στη ζωή και στις παρέες μας, θα εμφανιστεί στην σκηνή του Σταυρού του Νοτου Club.

Μαζί του: Νίκος Σάλτας στα πλήκτρα, Χάρης Μιχαηλίδης στην ηλεκτρική κιθάρα και Γιώργος Λιβαδάς στα drums.

Πρεμιέρα:
Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018
22.30

Υπόλοιπες παραστάσεις:
Παρασκευές 9, 16, 23 Φεβρουαρίου 2018

Πού:
Σταυρός του Νότου – Club
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Τιμή:
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

4. Ο Αργύρης Μπακιρτζής με τους Κώστα Βόμβολο, Εύη Μάζη, Μιχάλη Σιγανίδη και τη χορωδία «Chorus vivendi» στο Half Note Jazz Club

«Θέλω να πάρω τα βουνά…»

Από την Παρασκευή 2 έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Άλλη μία απρόσμενη κι άκρως ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση θα λάβει χώρα στην φιλόξενη σκηνή του Half Note Jazz Club. Με βασικό άξονα τα ελαφρά τραγούδια και την ατμόσφαιρα του Μεσοπολέμου, αλλά και όχι μόνο, ο Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι) και η Εύη Μάζη (φλάουτο, πιάνο, τραγούδι) με τους Κώστα Βόμβολο (ακορντεόν, πιάνο), τον Μιχάλη Σιγανίδη (κοντραμπάσο) και τον συνεργάτη τους Γιάννη Βρυζάκη, αλλά και την 10μελή χορωδία «Chorus Vivendi» που ο τελευταίος διευθύνει, αναζητούν μαζί μας το .. ΡΕΤΡΟ!

Σημείο εκκίνησής τους γνωστά αλλά και άγνωστα αστικά και λαϊκά τραγούδια της περιόδου του Μεσοπολέμου, όμως το πρόγραμμα ανοίγεται συνειρμικά σε διάφορα μουσικά ιδιώματα και είδη, κατά την προσφιλή συνήθεια των συντελεστών, από τις χαρακτηριστικές παραστάσεις τους με τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Με την γνωστή τους αμεσότητα, το χιούμορ του Αργύρη και τις σύντομες πικάντικες ιστορίες, οι ξεχωριστοί συντελεστές μας δίνουν μία εντελώς διαφορετική θεώρηση και οπτική στα λαϊκά και ελαφρά τραγούδια της περιπετειώδους εκείνης -για την Ελλάδα και τον κόσμο- περιόδου.

Ο τίτλος της εκδήλωσης «..θέλω να πάρω τα βουνά και τους κρημνώδεις βράχους» προέρχεται απ’ το ομώνυμο τραγούδι του Θόδωρου Θεοδωρίδη σε στίχους του Αντρίκου Βέττα, Καβαλιώτη σατυρικού ποιητή των αρχών του προηγούμενου αιώνα, που ερμήνευσε ο Αργύρης Μπακιρτζής. Το πρόγραμμα στις παραστάσεις τους στο Half Note παρουσιάζεται στην πλήρη μορφή και χρονική διάρκειά του, καθώς είχε ετοιμαστεί για την Λυρική σκηνή το περασμένο καλοκαίρι, αλλά λόγω χρονικού περιορισμού της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε τελικά, μόνο ένα μέρος του εκεί. Για τέσσερις λοιπόν συναρπαστικές παραστάσεις σε ολοκληρωμένη πλέον μορφή, από την Παρασκευή 2 έως και Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, ο μοναδικός Αργύρης Μπακιρτζής κι οι εξαιρετικοί συντελεστές μας παίρνουν μαζί τους ..στα βουνά (!) αναζητώντας το Ρετρό με τραγούδια Μεσοπολέμου, στην ζεστασιά της σκηνής του Half Note.

Αργύρης Μπακιρτζής – τραγούδι
Εύη Μάζη – φλάουτο, πιάνο, φωνή
Κώστας Βόμβολος – ακορντεόν, πιάνο
Μιχάλης Σιγανίδης – κοντραμπάσο
Γιάννης Βρυζάκης – διεύθυνση χορωδίας
Συμμετέχει η χορωδία «Chorus Vivendi»

Πρεμιέρα:
Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018
22.30

Υπόλοιπες παραστάσεις:
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου – 22.30
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου – 21.30
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου – 21.30

Πού:
Σταυρός του Νότου – Club
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Τιμή:
Από 15 ευρώ

(Δευτέρα 5/2 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές)

Πληροφορίες

Πηγή:mononews

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share