Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για αυτό το Σάββατο!

19 Ιανουαρίου 2018 11:59
6 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για αυτό το Σάββατο!

Αν θέλετε να περάσετε το Σάββατό σας, είτε το απόγευμα είτε το βράδυ, πολύ οικονομικά, τότε μπορείτε να κάνετε κάτι από τα παρακάτω, καθώς δεν πρόκειται να σας στοιχίσουν τίποτα: από σινεμά και θέατρο, μέχρι δραστηριότητες, διαλέξεις και εικαστικές εξόδους. Δείτε τις έξι εκδηλώσεις που συγκεντρώσαμε παρακάτω και επιλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει, για το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018.

1. «Εθεάθην μισός» στο Zp87 (θέατρο)

Στο θέατρο Zp87 παρουσιάζεται για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 20, 27 Ιανουαρίου και 3, 10 Φεβρουαρίου 2018 η μουσικοθεατρική performance «Εθεάθην μισός», βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Γιάννη Κωσταρή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Γιατί εθεάθην μισός; Και πώς γίνεται να κυκλοφορείς άμα είσαι μισός; Και ποιος είναι ολόκληρος για να δει αυτόν που είναι μισός; Και αν κάποιος είναι μισός, πώς γίνεται να δει αυτόν που δεν είναι ολόκληρος;
Με άξονα ποιήματα της συλλογής τα οποία συνδιαλέγονται με σκηνικές δράσεις και μελωδίες, ο ποιητικός λόγος μετατρέπεται σε θεατρική πράξη.

Συντελεστές:
Ποίηση, κείμενα: Γιάννης Κωσταρής
Μελοποίηση ποιημάτων: Μιχάλης Καλογεράκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Δραματουργική σύνθεση, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Βαλεντίνη Σιόβα, Γιάννης Κωσταρής
Φωτογραφίες, αφίσα, teaser: Πάτροκλος Σκαφίδας
Φωτογραφίες παράστασης: Πάνος Καραδήμας
Παραγωγή: Zp87

Διάρκεια: 60 λεπτά

Πότε:
Σάββατο 20 Ιανουαρίου
21.00

Πού:
Zp 87
Ζωοδόχου Πηγής 87
Εξάρχεια – Νεάπολη

Πληροφορίες

2. 4η Συνομιλία του TyA στην Αθήνα «Τοξικομανία και εθισμός ως τρόπος ζωής» (διάλεξη)

To δίκτυο Τοξικομανία και Αλκοολισμός (TyA) – Ελλάδα, η Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής και το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» μας προσκαλούν στην 4η Συνομιλία του TyA στην Αθήνα, που θα γίνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, 10.00 – 15.00, στο Ανατολικό Αμφιθέατρο του ΓΝΑ » Γ. Γεννηματάς» με θέμα: «Τοξικομανία και εθισμός ως τρόπος ζωής».

Με τη συμμετοχή τoυ Pierre Sidon, Ψυχίατρου, Ψυχαναλυτή, μέλους της ECF, Δ/ντης του Τομέα εξαρτησιολογίας στην περιοχή του Παρισιού. Παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων από τη Δ. Ανδροπούλου και τον Δ. Τσερπέλη.

Θα υπάρξει παράλληλη μετάφραση.

Πότε:
Σάββατο 20 Ιανουαρίου
10.00

Πού:
Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»
Λεωφόρος Μεσογείων 154
Χολαργός

Πληροφορίες

3. Ομαδική έκθεση «Σουρεάλ … με ένα click» στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (εικαστικά)

Το κέντρο εικαστικών τεχνών VIVARTE, (χώρος επιμόρφωσης στα εικαστικά) παρουσιάζει στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στους χώρους της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Πόντου 12, Αθήνα) τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Σουρεάλ … με ένα click».

Οκτώ μέλη του τμήματος των προχωρημένων της φωτογραφίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους με εικόνες πέρα από την λογική. Ακροβατούν με τις συνθέσεις τους στον κόσμο του παραλόγου, τολμούν αυτούσιες και χωρίς μοντάζ σουρεαλιστικές ερμηνείες της πραγματικότητας.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Σταμάτης Τσαντάνης, Νατάσσα Αργυροπούλου, Παύλος Κοντολέων, Έλενα Τσιντανέλη, Παύλος Ιορδανίδης, Ευρυδίκη Θεοδωρίδου, Αλέξανδρος Περράκης και Αλέκα Μάνθου.

Επιμέλεια της έκθεσης: Γιώργος Τσιντανέλης.

Πότε:
Εγκαίνια: Σάββατο 20 Ιανουαρίου
19.30

Πού:
Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία
Πόντου 12
Ιλίσια

Πληροφορίες

4. «Αιχμάλωτοι στην ομίχλη / Polumgla» στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς (σινεμά)

Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία «Αιχμάλωτοι στην ομίχλη / Polumgla» (2006), προβάλλεται στο πλαίσιο του «Αφιερώματος στον Ρώσικο Κινηματογράφο».

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μια ομάδα Γερμανών αιχμαλώτων στέλνεται με την εποπτεία ενός Ρώσου αξιωματικού σε ένα χωριό της Σιβηρίας για να κατασκευάσει έναν πύργο επικοινωνιών. Μετά από μια επική πορεία στα χιόνια οι αιχμάλωτοι φτάνουν στον προορισμό τους και οι χωρικοί τους υποδέχονται εχθρικά. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χάσει συγγενείς στον πόλεμο. Το μίσος όμως εναντίον των “ναζιστών” δεν θα κρατήσει για πολύ. Η αναγκαστική κοινή συμβίωση θα οδηγήσει στη δημιουργία σεξουαλικών δεσμών ανάμεσα στους αιχμαλώτους και τις μοναχικές και απελπισμένες γυναίκες του χωριού που έχασαν τους άντρες τους στον πόλεμο.

Σε σκηνοθεσία Arthyom Antonov. Παίζουν: Yuri Tarasov, Sergey Gryaznov, Anastasiya Sheveleva

Πότε:
Σάββατο 20 Ιανουαρίου
20.30

Πού:
Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
Βασιλικών 6, Περιστέρι

Πληροφορίες

5. Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Χειμερινά λαχανικά στον κήπο και στο πιάτο μας στο ΚΠΙΣΝ (δραστηριότητα)

Εργαστήριο για τα χειμωνιάτικα λαχανικά, μέρος της μεσογειακής χλωρίδας που φιλοξενείται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μαθαίνουμε για την υψηλή διατροφική τους αξία, τα μυστικά της καλλιέργειάς τους, το έδαφος και το μικρόκοσμο που τα περιβάλλει.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc

Έως 30 συμμετοχές

Πότε:
Σάββατο 20 Ιανουαρίου
11.00 – 14.00

Πού:
ΠΕΥΚΩΝΑΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Πληροφορίες

6. «Μητέρα!» στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις» (σινεμά)

Μυστηρίου |2017| Διάρκεια 120’ Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για μια ταινία που θα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Γιατί η μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει. Η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ!Ο Ντάρεν Αρονοφσκι δηλώνει πως έγραψε την πρώτη εκδοχή του σεναρίου του «mother!» μέσα σε πέντε πυρετικές μέρες που πέρασε σκυμμένος μπροστά στο πληκτρολόγιό του, μόνος σε ένα άδειο σπίτι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έμπνευση για την ιστορία του ήρθε από την παράδοξη συνθήκη στην οποία ζει ο κόσμος μας, μια στιγμή στην οποία ακόμη κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, ίσως βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, το τέλος του είδους μας και του ίδιου μας του πλανήτη.

Πότε:
Σάββατο 20 Ιανουαρίου
20.00

Πού:
Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»
Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου

Πληροφορίες

Πηγή: mononews.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share