Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο!

11 Ιανουαρίου 2018 12:59
Επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο!

Αυτό το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, μπορείτε να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν ποικίλους τομείς και θεματικές! Οι εκδηλώσεις αυτές είναι με ελεύθερη είσοδο και πρόκειται για παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις για θέματα υγείας, θέατρο, αθλητικά παιχνίδια, σινεμά, εικαστικές εκθέσεις και διαλέξεις. Πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα. Δείτε παρακάτω:

1. Ταξιδέψτε με τον Ευγένιο Τριβιζά στο Public στο The Mall Athens (παρουσίαση βιβλίου)

Τα καταστήματα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα μας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά.

Θέλετε να μάθετε:

Πόσα στραγάλια χωράνε σε μια μαύρη τρύπα του διαστήματος; Πού βρίσκεται κρυμμένο το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου; Και γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν γαλάζιες γλώσσες;

Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον Ευγένιο Τριβιζά το Σάββατο 13/01 και ώρα 11.30 καταφτάνει με τον Εξπρές των Ονείρων με την βοήθεια των Public και των εκδόσεων Διόπτρα στο Public at The Mall για να λύσει όλες μας τις απορίες εκτός από τρείς…

Μια μοναδική ευκαιρία:

Για να θαυμάσετε από κοντά το χρυσό τόπι της πριγκίπισσας Φλουρένιας από το παραμύθι «Πλατς Μουτς!», να δοκιμάσετε ένα μικρό κομματάκι από την καρυδόπιτα που πήγαινε στη γιαγιά της η Κοκκινομπλουτζινίτσα στο παραμύθι «Η Κοκκινομπλουτζινίτσα» και να δείτε το μαγικό χαλάκι με το οποίο ταξίδεψαν τα φευγάτα στολίδια στο παραμύθι «Έξι στολίδια ταξιδεύουν».

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ώρα:
Προσέλευση 11.30
Έναρξη 12.00

Πού:
Public Μαρούσι (The Mall Athens)
Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες

2. «Η Ζωή με Διαβήτη… Ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ (διαδραστική συζήτηση)

Το Τμήμα Παιδικού & Εφηβικού Διαβήτη του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ, μια διαδραστική συνάντηση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 με θέμα Η Ζωή με Διαβήτη… Ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, όπου κατά τη διάρκεια της οποίας, το ιατρικό δυναμικό του τμήματος θα μιλήσει με γονείς και παιδιά για ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με το διαβήτη, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να πραγματοποιήσουν μια δωρεάν εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Ιπποκράτης –Ιπποπόταμος, η μασκότ του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, όπου θα αναλάβει να ψυχαγωγήσει τα παιδιά με τη βοήθεια της παιδαγωγού του νοσοκομείου μας.

Η εκδήλωση θα τελεσθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.).

Ώρα:
11.00

Πού:
Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» (Κλινική Μητέρα)
Ερυθρού Σταύρου 6, Χαλάνδρι

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

3. Έκθεση γλυπτικής από την Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ στη Γκαλερί Ευριπίδης (εικαστικές τέχνες)

Γλυπτά κατασκευασμένα κυρίως από οργανικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα, αλλά και δημιουργίες από μέταλλο, παρουσιάζει η Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ, στη νέα της έκθεσης, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 12.30 στο Art Shop της Εvripides Art Gallery.

Η Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ αναζητά μορφές και υλικά εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, επηρεασμένη από την παρατήρηση του ελληνικού τοπίου και τη ζωή της υπαίθρου.

Ώρα:
12.30

Πού:
Γκαλερί Ευριπίδη
Ηρακλείτου 10 και Σκουφά, Κολωνάκι

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

4. Εκδήλωση «Νόηση, γοητεία και συναίσθημα στα άνθη» στο Δημαρχείο Γλυφάδας (διάλεξη)

Tο Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γλυφάδας (Άλσους 15), με κεντρικό θέμα: «Νόηση, γοητεία και συναίσθημα στα άνθη».

Ομιλήτρια θα είναι η ομότιμος καθηγήτρια και συγγραφέας, κα Βούλα Λαμπροπούλου, ενώ, παράλληλα, θα παρουσιαστεί και το βιβλίο της «Τα άνθη στην αρχαία Ελλάδα» από την καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Ειρήνη Πέππα-Παπαϊωάννου και από την ομότιμο καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Θεώνη Μικρογιαννάκη.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, θα πλαισιωθεί από την καλλιτεχνική ομάδα «Μνημοσύνη», ενώ θα υπάρξει και η συμμετοχή της υψιφώνου, Ζαφείρως Χατζηφωτίου, η οποία με τη φωνή της θα ταξιδέψει το κοινό.

Ώρα:
19.00

Πού:
Δημαρχείο Γλυφάδας
Άλσους 15, Γλυφάδα

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

5. «Οι ηλίθιοι» του Neil Simon από την Θεατρική Ομάδα Δήμου Αγίου Δημητρίου (θέατρο)

Το κλασσικό έργο «Οι ηλίθιοι» του Neil Simon, ανεβάζει η θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε τρεις παραστάσεις, στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2018, στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου (Αργοστολίου & Δήλου).

Η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Αρτέμιδος Φλέσσα και η παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Η υπόθεση:
Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Ουκρανίας είναι ηλίθιοι εξαιτίας μιας παλιάς κατάρας. Στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να τη λύσουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ώσπου εμφανίζεται ο νέος δάσκαλος…

Ώρα:
20.30

Πού:
1ο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου
Αργοστολίου 55 – 59 και Δήλου, Άγιος Δημήτριος

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

6. Προβολή της ταινίας «Ο αγνοούμενος» στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς (σινεμά)

Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία «Ο αγνοούμενος» (Missing – 1982), προβάλλεται στο πλαίσιο του «Αφιερώματος στον Κώστα Γαβρά’.

Ώρα:
20.30

Πού:
Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
Βασιλικών 6, Περιστέρι

Πληροφορίες

Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

7. Παιχνίδια για οικογένειες στο ΚΠΙΣΝ (αθλητισμός και ευεξία)

Μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα µε παιχνίδια ειδικά σχεδιασµένα για µικρούς και µεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν µε τα παιδιά τους στο Πάρκο, συµµετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσµατά τους και στην ανάπτυξη της ευρηµατικότητάς τους. (Σχεδιασµός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

Για παιδιά 4-9 ετών µε τους γονείς τους.

Ώρα:
10.30

Πού:
Ξέφωτο
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

Είσοδος Ελεύθερη. Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Έως 50 συµµετοχές.

Πληροφορίες

Πηγή: mononews.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share