Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επιτέλους: Από σήμερα μπορείτε να βγάλετε ηλεκτρονική κάρτα για τα ΜΜΜ μέσω ίντερνετ! Δείτε πως

10 Ιανουαρίου 2018 13:59
Επιτέλους: Από σήμερα μπορείτε να βγάλετε ηλεκτρονική κάρτα για τα ΜΜΜ μέσω ίντερνετ! Δείτε πως

Οι προσωποποιημένες κάρτες για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card για ανέργους και ΑμΕΑ καθίσταται πλέον δυνατή μέσω διαδικτύου.

Σε συνέχεια της επανεξέτασης του τρόπου έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επιτρέπεται η έκδοση των εν λόγω καρτών, με καταχώρηση στοιχείων, μέσω διαδικτύου και αποστολής τους στους δικαιούχους με ταχυδρομείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαράζουν καρδιές στην κηδεία της 44χρονης από το Μεσολόγγι! Τραγικές φιγούρες τα 3 της παιδιά! (photos)

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στις κατηγορίες επιβατών με ολόκληρο κόμιστρο, στις κατηγορίες μειωμένου κομίστρου (επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών) και στους επιβάτες - δικαιούχους δωρεάν μετακινήσεων (άνεργοι, ΑμΕΑ).

Η έκδοση της κάρτας γίνεται με καταχώρηση στοιχείων, μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr, η οποία παρέχει το σύνολο των σχετικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ξεπεράσει τις 400.000. Ο αντίστοιχος μέσος όρος μηνιαίων Καρτών, με το παλιό σύστημα, ανέρχονταν στις 250.000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O 22χρονος σατανιστής της Γλυφάδας που έσφαξε μια άστεγη έξω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου! (photos)

Οδηγίες για ανέργους και ΑμΕΑ

Οι ειδικές ομάδες, άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) και ΑμΕΑ, καλούνται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Η τελική ενεργοποίηση της Κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, πατήστε ΕΔΩ.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share