Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάμε για ινδικό! 9 διευθύνσεις στην Αθήνα που θα σου μείνουν αξέχαστες!

10 Δεκεμβρίου 2017 09:21
Πάμε για ινδικό! 9 διευθύνσεις στην Αθήνα που θα σου μείνουν αξέχαστες!

Μια κουζίνα με πολύ μακρά παράδοση και ιστορία που μετράει πάνω από 5.000 χρόνια.

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι το ινδικό φαγητό είναι βαρύ ή καυτερό. Η αλήθεια είναι ότι οι Ινδοί αγαπούν πολύ τα μπαχαρικά και τα χρησιμοποιούν κατά κόρον στις συνταγές τους: κάρυ, κάρδαμο, κύμινο, κιτρινόριζα (κουρκουμάς ή τούρμερικ), πιπερόριζα (τζίντζερ), σκόρδο, κορίανδρο, καυτερή πιπεριά (τσίλι), το περίφημο garam masala (ζεστό μείγμα), γαρύφαλλο, κανέλλα, δίνουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά, ενώ ταυτόχρονα έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες, οπότε η ινδική κουζίνα μόνο βαριά δεν είναι για το στομάχι. Όσο για το αν είναι καυτερά ή όχι, αυτό εξαρτάται από τις δικές σας προτιμήσεις. Εμείς γυρίσαμε πάντως και βρήκαμε τα πιο hot στέκια για καλό ινδικό φαγητό, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

1) India Masala

Ένα οικονομικό και ατμοσφαιρικό εστιατόριο κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου, σε κεραμιδί αποχρώσεις και με μια χαριτωμένη αυλή για όσους καπνίζουν, που τιμάει την αρωματική ινδική παράδοση. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή και μπορείτε να παρακολουθήσετε την προετοιμασία του γεύματός σας.Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του είναι το καυτερό seekh kebab αλλά και η σπεσιαλιτέ του, το κοτόπουλο Tikka μαγειρεμένο με μείγματα μπαχαρικών.

Ερμού 129, Θησείο, 2103219412

2) Little India

H μικρή Ινδία της ηθοποιού Θάλειας Ματίκα προσφέρει συνταγές της ινδικής παράδοσης σε μια πιο ευρωπαϊκή εκδοχή. Τα έντονα χρώματα και ο γαλάζιος ελέφαντας που αποτελεί σήμα κατατεθέν του συνιστούν ένα μοντέρνο και φιλόξενο περιβάλλον που θα σας κατακτήσει. Δοκιμάστε το Saag Aloo, με σπανάκι, πατάτα, ντομάτα και κόλιανδρο, τα Onion Bhaji, απίθανες τηγανιτές κροκέτες από κρεμμύδια και πιπεριές μαριναρισμένες σε ινδικά μπαχαρικά, ενώ αν αγαπάτε τις πιο πικάντικες γεύσεις, διαλέξτε chicken chilli, ήτοι τρυφερά φιλετάκια κοτόπουλου σε σάλτσα τσίλι με κομματάκια κόκκινης πιπεριάς.

Π. Ιωακείμ & Κρήνης 2, Ν. Ερυθραία, 213 0328876

3) Indian Chef

Ζεστό και πολύχρωμο εστιατόριο, που αγαπάει τα καυτερά φαγητά,οπότε όταν το επισκεφτείτε, πρέπει να ενημερώσετε το ευγενικό του προσωπικό πώς επιθυμείτε το πιάτο σας. Δοκιμάστε πακόρα κοτόπουλο, δηλαδή παναρισμένα σε ρεβυθάλευρο τρυφερά φιλετάκια κοτόπουλο, τηγανισμένα με ινδικά μπαχαρικά, ή εναλλακτικά πακόρα ψαριού, μαριναρισμένο σε μείγμα από τα αυγά και το κρέας καβουριών, τίκα μανιταριού με κρεμμύδια και πιπεριές, μαριναρισμένο σε γιαούρτι και μπαχαρικά, αλλά και το καλομαγειρεμένο κλασικό Tikka Masala, ενώ χαζεύετε στην τηλεόραση του μαγαζιού ταινίες του Bollywood.

Αθανασίου Διάκου 22, Ακρόπολη, 210 9233585

4) Jaipur Palace

Θεωρείται η Μέκκα των καλοφαγάδων της Αθήνας και φημίζεται για την εξωτική του ατμόσφαιρα και την αρχοντική του διακόσμηση: όλα τα έπιπλα προέρχονται από το ευρύτερο ασιατικό χώρο και κάποια από αυτά στόλιζαν τα Παλάτια των Μαχαραγιάδων. Αυθεντίες Ινδοί Chefs αλέθουν τον κάθε σπόρο και τον σοτάρουν με το ραφιναρισμένο Ινδικό βούτυρο, προκειμένου να απελευθερώσουν όλο του το άρωμα, ενώ στον πλούσιο κατάλογό του θα βρείτε πολλές σπεσιαλιτέ από διάφορες περιοχές της Ινδίας. Το κατάστημα κάνει και delivery, ενώ τις Κυριακές έχει μπουφέ με δεκαπέντε ευρώ ανά άτομο.

Λεωφόρος. Ελευθερίας 6, Άλιμος, 9812009

Ναυάρχου Αποστόλη 8, Ψυρρή, 210 8088318

5) Indian Haveli

Το όνομα του σημαίνει «αρχοντικό» στα ελληνικά και η αισθητική του δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του: ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, πολυέλαιοι, τοιχογραφίες από την ινδική θρησκευτική παράδοση και πολλά διάσπαρτα έθνικ διακοσμητικά δημιουργούν ένα μπολιγουντιανό περιβάλλον. O κατάλογος είναι τόσο μεγάλος που θα μπερδευτείτε, οπότε ζητήστε βοήθεια από το παιδιά του μαγαζιού που είναι πολύ εξυπηρετικά.

Σήμα κατατεθέν του είναι τα πιάτα με κάρυ, που διαφέρουν από όσα έχετε δοκιμάσει γιατί εδώ χρησιμοποιούν λιγότερο λάδι, καθόλου τεχνητά χρώματα και πολύ φρέσκα υλικά, γι ’αυτό άλλωστε είναι εξαιρετικά ελαφριά.

Λεωφόρος Συγγρού 12, Μακρυγιάννη, 210 9244522

6) India Kitchen

Θα το βρείτε στην Απόλλωνος, στον πιο έθνικ δρόμο του κέντρου και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ινδική κουζίνα. Ο κάτω χώρος είναι λίγο μικρός, οπότε καλύτερα να επιλέξετε το πατάρι. Επίσης προσφέρει μα αρκετά μεγάλη ποικιλία χορτοφαγικών πιάτων, όπως το Aloo Gobi με κουνουπίδι και πατάτα σωταρισμένα με μπαχαρικά, ή το Pesawari Nan, το παραδοσιακό γεμιστό ψωμάκι, που εδώ φτιάχνεται με φρούτα και καρύδα. Πολύ καλό είναι και το Lamb Buhna, δηλαδή κομμάτια αρνιού, μαγειρεμένα με κρεμμύδι και ντομάτα.

Απόλλωνος 6, Σύνταγμα, 2103237720

7) Red Elephant

Ο Μοχάμεντ Ιμρά πρωτοάνοιξε το εστιατόριο του στην περιοχή του Μεταξουργείου, αλλά πλέον έχει μετακομίσει στη συνοικία της Πανόρμου. Το ντεκόρ θυμίζει ταινία του Μπόλιγουντ με τη θεά Κάλι να πρωταγωνιστεί σε μια από τις τοιχογραφίες. Δοκιμάστε το καυτερό κοτόπουλο Jalfarezi με σάλτσα από κόκκινες πιπεριές, αλλά και το άρντα πουλάο, ένα γλυκό ρύζι με σαφράν σε γάλα καρύδας.

Λαρίσης 42, Αμπελόκηποι, 210 6924421

8) Pink Elephant

Ένα λιλιπούτειο ινδικό εστιατόριο που άνοιξε το 2011 στο Χαλάνδρι, ενώ πρόσφατα απέκτησε και δεύτερο κατάστημα στα Εξάρχεια. Στην κουζίνα του παρασκευάζονται καθημερινά δεκάδες μαρινάδες και σάλτσες με φρέσκα υλικά, σπάνια μπαχαρικά και εξωτικά φρούτα.Εδώ δεν θα βρείτε μόνο τα παραδοσιακά ινδικά καυτερά πιάτα αλλά και άλλες κρεμώδεις, φρουτώδεις και δροσερές γεύσεις για όλες τις προτιμήσεις, χειμώνα καλοκαίρι. Δοκιμάστε τη γλυκιά Kashmir πίτα με πράσινα φιστίκια, σταφίδες και ινδοκάρυδο, καθώς και το Botti Mutton αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και ινδικά βότανα. Επίσης ο Ροζ ελέφαντας αναλαμβάνει και catering.

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, 210 6814603

Δερβενίων 4α Αθήνα, 210 3632780

9) Indi-go

Μόλις περάσετε την πόρτα του, θα νομίζετε ότι έχετε αλλάξει ήπειρο: καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χρώματα και ατμοσφαιρικός φωτισμός δίνουν μια αίσθηση Ανατολής. Οι επιλογές εδώ είναι πάρα πολλές, καθώς ο κατάλογος είναι μεγάλος και πληθωρικός. Δοκιμάστε Μάκνι Παράθα,που είναι πίτα σφολιάτας με βούτυρο φτιαγμένο από καφέ αλεύρι, κοτόπουλο με σάλτσα Μαντράς, που αποτελείται από μια σειρά καυτερών μπαχαρικών,ντομάτας και καρύδας, αρνί Καντάχν, μαγειρεμένο με τζίντζερ (πιπερόριζα), κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ντομάτες σε βαθύ τηγάνι, ενώ για τους vegetarian μια καλή επιλογή είναι το Nταλ Μάκνι, με ολόκληρες μαύρες φακές που έχουν σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεμένες με κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο και ντομάτες.

Κωνσταντινουπόλεως 15, Γλυφάδα, 210 9680643

Πηγή: bovary.gr
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share