Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tο μικροσκοπικό cafe-bistrot στο Κουκάκι σε ταξιδεύει πίσω σε μια άλλη, πιο ρομαντική, εποχή!

19 Νοεμβρίου 2017 12:14
Tο μικροσκοπικό cafe-bistrot στο Κουκάκι σε ταξιδεύει πίσω σε μια άλλη, πιο ρομαντική, εποχή!

Μια vintage πινελιά σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, είναι ο λόγος για να μπεις στο μετρό και να κάνεις τη βόλτα σου στο Κουκάκι και να πιεις μια κούπα ζεστό καφέ σε ένα cafe -bistrot που σε ταξιδεύει.

Απαλά παστέλ χρώματα με πρωταγωνιστή το φιστικί, φρέσκα λουλούδια που μοσχοβολούν, τσίγκινα μπρίκια, φλοράλ κουρτινάκια, καραμέλες τσάρλεστον, vintage βαλίτσες κι άλλα αντικείμενα, βεραμάν πορτμαντό συνθέτουν το μαγικό σκηνικό και δημιουργούν έναν παραμυθένιο μικρόκοσμο, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελεί την κατοικία κάποιου καλλιτέχνη από κάποια άλλη ρομαντική εποχή.

Το Lotte δεν γίνεται να μην σταματήσεις έστω για να το χαζέψεις καθώς περνάς από μπροστά του κι ακούς τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι ή ακόμα και κλασική μουσική ή jazz.

Αν και μικροσκοπικό, είναι κουκλίστικο. Πήρε το όνομα του από την πρωταγωνίστρια της ερωτικής ιστορίας του Γκαίτε, «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου» και δημιουργός του είναι η ηθοποιός Θεοδώρα Αθανασοπούλου, η οποία αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει το χώρο του ατελιέ που υπήρχε πριν εκεί και να κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε στο μυαλό της: ένα ωραίο bistot, όπου κανείς θα μπορεί να απολαμβάνει τον καφέ του, όπως και η ίδια.

Για να το βρεις θα πρέπει να ξέρεις ότι βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσαμή Καρατάσου και Μισαραλιώτου. Η διακόσμηση του είναι επηρεασμένη από τη γαλλική κουλτούρα αλλά έχει και κάποιες γερμανικές αναφορές, ενώ ταυτόχρονα φέρνει στο νου το παλιό καφενείο.

Μπορείς να το επισκεφτείς καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ και να απολαύσεις καφέ, τσάι και σοκολάτα σε χορταστικές κούπες, σπιτικά γλυκά διαφορετικά κάθε μέρα, όπως κέικ λεμόνι, κέικ πορτοκάλι, χειροποίητες πίτες ημέρας ή τάρτες, κρασί και ζεστά κοκτέιλ σε μια άκρως παρεΐστικη, χαλαρή ατμόσφαιρα, που σου επιτρέπει να έρθεις και μόνος, χωρίς να νιώθεις παράξενα και άβολα, αφού εδώ μπορείς να έρθεις για να γράψεις, να εμπνευστείς, να δημιουργήσεις και να συζητήσεις για τις τέχνες μαζί με ανθρώπους αυτού του χώρου.

Μάλιστα, στα σχέδια της ιδιοκτήτριας είναι να φτιάξει το υπόγειο του μαγαζιού, το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει για μικρές θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης, bazaar, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα, ενώ ήδη στο χώρο του cafe φιλοξενούνται χειροποίητα κοσμήματα.

Lotte cafe -bistrot

Διεύθυνση: 117 42, Τσάμη Καρατάσου 2

Τηλέφωνο: 21 1407 8639

Πηγή: bovary.gr
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share