Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ότι πρέπει για τον χειμώνα: Τα 5 άκρως χουχουλιαστά café της Αθήνας!

17 Νοεμβρίου 2017 13:22
Ότι πρέπει για τον χειμώνα: Τα 5 άκρως χουχουλιαστά café της Αθήνας!

Τα πιο ζεστά μέρη, τα πιο παραμυθένια σκηνικά, το πιο αρωματικό τσάι, οι πιο νόστιμες λιχουδιές σε πέντε άκρως χουχουλιαστά café της Αθήνας.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446

Το μέσα δωματιάκι της Κιμωλίας, του πιο arty café του κέντρου, είναι κάτι ανάμεσα στο σαλονάκι της γιαγιάς μας και το κρυφό καταφύγιο ενός καλλιτέχνη. Εδώ, στον vintage καναπέ, μας φτιάχνει η διάθεση χάρη στο αρωματικό τσάι, τον αχνιστό καφέ, τις χαλαρωτικές τζαζ μουσικές και το πολύχρωμο σκηνικό. Εξίσου πολύχρωμο και ευχάριστο είναι το φόντο και στην κυρίως σάλα, πλάι στην μπάρα και το πιάνο.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 0125454

Οι καναπέδες της γίνονται ανάρπαστοι και όχι άδικα: Εδώ, στο μοντέρνο αλλά τόσο οικείο σκηνικό του εσωτερικού χώρου της Κόκκινης Σβούρας, αράζουμε για ώρες. Και απολαμβάνουμε όχι μόνο καφεδάκια και brunch, αλλά και την αγαπημένη μας φθινοπωρινή «αμαρτία»: Φρεσκοψημένα cookies, που μπαίνουν στο φούρνο εκείνη την ώρα, αφού διαλέξουμε τον γευστικό τους συνδυασμό και καταφθάνουν σε πελώριο μέγεθος.

Στυλίτης
Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικομήδειας, Καισαριανή, τηλ: 210 7235572

Ένας παραμυθένιος χώρος στην Καισαριανή, ο Στυλίτης διαθέτει μία σάλα και ένα cozy πατάρι, διακοσμημένα με μεράκι και στιλ: Παλιά σεντούκια, αντίκες, φωτιστικά, ποδήλατα, ρολόγια, ταξιδιάρικα στοιχεία και αναφορές σε παραμύθια συνθέτουν το σκηνικό, όπου απολαμβάνουμε από νωρίς φτηνά καφεδάκια (από 2,50€), λιχουδιές όπως τάρτες, κέικ και μπισκότα (υπέροχη η τάρτα σοκολάτας με μαρμελάδα σμέουρο), και αργότερα ποτά από 5€.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

Ένας παραμυθένιος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας, μόλις περάσουμε τις πόρτες του Little Kook. Διακοσμημένο με μια διαφορετική θεματική κάθε εποχή, κάτι μας λέει ότι αυτή την περίοδο, μετά το Halloween πλησιάζει η σειρά των Χριστουγέννων να έχουν την τιμητική τους. Στα vintage τραπέζια και τα ρετρό σκεύη των δύο ορόφων, καταφτάνουν λαχταριστά γλυκά, κέικ, cupcakes, τάρτες, αλλά και ζεστά καφεδάκια, αχνιστές τσαγιέρες και επικές ζεστές σοκολάτες. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι το κρυφό δωματιάκι στον πάνω όροφο έχει ελάχιστα τραπέζια και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση όλο τον χρόνο.

Petite Fleur
Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685

Καναπεδάκια, τραπέζια στολισμένα σα να βρισκόμαστε στη Μονμάρτη, ζεστή ατμόσφαιρα, τζαζ μουσικές από το πικάπ, ζεστή σοκολάτα που… αγαλλιάζει τον ουρανίσκο μας και γλυκά-βάλσαμο για το στομάχι μας, είναι τα συστατικά της παριζιάνικης συνταγής του Petite Fleur. Το τελευταίο «παιδί» της οικογένειας έχει ανοίξει μία γλυκύτατη γωνιά στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι και είναι ό,τι πρέπει για ρομαντικά ραντεβουδάκια ή ήρεμα απογεύματα με φίλους για χουχούλιασμα.

πηγή: in2life.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share