Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Kατέπληξε τα πλήθη με την αστείρευτη ενέργειά του o Nick Cave στο κατάμεστο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

17 Νοεμβρίου 2017 12:26
Kατέπληξε τα πλήθη με την αστείρευτη ενέργειά του o Nick Cave στο κατάμεστο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

Kατέπληξε τα πλήθη το βράδυ της Πέμπτης ο Nick Cave με το συγκρότημα «The Bad Seeds» στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Με την αστείρευτη ενέργειά του, ο Νικ Κέιβ, έδωσε μια συναυλία που θα μνημονεύεται για καιρό σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι που τον περιμένει ξανά το ελληνικό κοινό.

Τραγούδια γεμάτα ένταση, πάθος, αλλά και μπαλάντες εναλλάσσονταν από έναν Νικ Κέιβ εκρηκτικό, ορεξάτο, ευαίσθητο και ευγενικό. «Ευχαριστώ Αθήνα», εξάλλου, ήταν οι δυο λέξεις που επαναλάμβανε συχνά και στις δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

Η συναυλία ξεκίνησε γύρω στις 10 παρά τέταρτο με τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ «Skeleton Tree», όπως τα «Antrocene», «Jesus Alone» και το υπέροχο «Magneto». Η συνέχεια αφιερώθηκε σε παλαιότερα άλμπουμ, όπως το «Push the sky away», από το οποίο ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, το «Higgs Boson Blues» και το «Jubilee Street», με το οποίο η θερμοκρασία ανέβηκε στα ύψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Voice: Αυτοί είναι οι 14 παίκτες που πέρασαν από τα Battles! (videos)

Και δεν ήταν η μόνη φορά. Από το «From Her to Eternity» και το «Into my Arms» ως το «Mercy Seat» σε «πειραγμένη» εκτέλεση και το «Tupelo», οι αφορμές για ενθουσιασμό ήταν πολλές. Κάποια στιγμή ακούστηκε το όνομά του στα ελληνικά, «Νίκος», και ζήτησε από το κοινό να το επαναλάβει. Δεν χρειάστηκε να το πει δεύτερη φορά. Χιλιάδες θεατές άρχισαν να το φωνάζουν και ο Κέιβ φάνηκε να το ευχαριστιέται: «Είναι πολύ ωραίο», είπε στη γλώσσα του και χαμογέλασε.

Με τα «Girl in Amber» και «I need you», καθώς και με άλλα, το τελευταίο άλμπουμ του «επέστρεψε» στη σκηνή. Μια σκηνή όπου πραγματικά «σάρωνε» από τη μια άκρη στην άλλη, έχοντας συνεχώς για «συντροφιά» τα απλωμένα χέρια των θεατών που τον άγγιζαν και τα άγγιζε. Στο μεταξύ, καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, μεγάλες οθόνες δεξιά και αριστερά «έφερναν» τον ίδιο και τους μουσικούς του πιο κοντά, ειδικά προς τους απομακρυσμένους θεατές, ενώ μαυρόασπρες προβολές πλαισίωναν το πίσω μέρος της σκηνής, δίνοντας μια όμορφη, ονειρική ατμόσφαιρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυστηρή προειδοποίηση για την κακοκαιρία και από τον Τάσο Αρνιακό: Νέα επιδείνωση και κυκλώνας! - Δείτε σε ποιες περιοχές

Αν και οι εκρηκτικές στιγμές δεν ήταν λίγες κατά τη διάρκεια της συναυλίας, που κράτησε συνολικά 2,5 ώρες, αυτό που πραγματικά απογείωσε τη βραδιά ήταν το τέλος. Δηλαδή, στο ανκόρ όταν ο Νικ Κέιβ τραγούδησε το «The Wheeping Song», κατέβηκε στην αρένα και περπάτησε ανάμεσα στον κόσμο που τον αποθέωνε, ειδικά όταν στάθηκε στη μια πλευρά και «καθοδήγησε» το χειροκρότημα. Αλλά και όταν η σκηνή γέμισε από κόσμο, κυρίως νέα παιδιά, που προσκάλεσε ο ίδιος, συμμετέχοντας στα δυο τελευταία τραγούδια: Το «σκληρό» «Stagger Lee» και το αιθέριο «Keep the sky away», που έκλεισαν μια βραδιά όπου όλα τα συναισθήματα ήταν παρόντα.

Δείτε τα βίντεο:

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share