Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Penny Lane Comfort Food: Το μαγαζί στο Χαλάνδρι που θα φας το καλύτερο... brunch της ζωής σου!

20 Οκτωβρίου 2017 16:32
Penny Lane Comfort Food: Το μαγαζί στο Χαλάνδρι που θα φας το καλύτερο... brunch της ζωής σου!

Βρισκόμαστε στο Λίβερπουλ. Δύο φίλοι, ο John και ο Paul, συνηθίζουν να συναντιούνται στη διασταύρωση ενός δρόμου με το όνομα «Penny Lane» για να κατέβουν στο κέντρο της πόλης.

Αυτός ο δρόμος θα δώσει το όνομα του σε ένα τραγούδι του 1968 που έμεινε στην ιστορία. Oι δύο φίλοι ήταν ο John Lennon και ο Paul McCartney.

Και ερχόμαστε στο 2017. Κάπου πολύ μακριά από το Λίβερπουλ: στην οδό Θουκυδίδου 10, στο Χαλάνδρι για την ακρίβεια.

Το Penny Lane Comfort Food αποθεώνει το comfort food. Kαι τι θα πει comfort food σε απλά ελληνικά; Το φαγητό που φτιάχνεται απλά και σου γεννά θετικά συναισθήματα. Ευχαριστιέσαι να το βλέπεις, ευχαριστιέσαι να το τρως, ευχαριστιέσαι γενικώς.

Σε αυτό το μαγαζί, σε πιάνει ένα «θέλω να τα φάω όλα», χωρίς καμία τύψη. Δικαίως.

Στην αυλή του θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε μια κυριακάτικη γιορτή και οι οικοδεσπότες έχουν κέφια. Βρίκονται στην κουζίνα και μεγαλουργούν για να σε εντυπωσιάσουν και να σε χορτάσουν.

Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τα πιάτα του Penny Lane Comfort Food δημιουργούν μικρά, γευστικά θαύματα. To brunch, εκεί, αποκτά άλλη διάσταση. Τα πιο απλά υλικά (όπως πχ, τα αυγά που γίνονται επιστήμη!) ενώνονται σε συνδυασμούς που «λυγίζουν» και τον πιο «ασυγκίνητο» ουρανίσκο.

Για παράδειγμα: δε νοείται να πας στο Penny Lane Comfort Food και να μην δοκιμάσει το «Penny’s Benedict» του ονείρου. Ενα φρεσκοψημένο κρουασάν βουτύρου, με καπνιστό ζαμπόν, σπιτική ολλανζέζ (γιατί ΟΛΑ εκεί είναι χειροποίητα), μπέικον και αβγά ποσέ. Η’ croque monsier με καπνιστό ζαμπόν, τυρί emmental, παρμεζάνα και μπεσαμέλ, πάνω σε δύο φέτες του τοστ.

Aν ακούσεις «pulled brisket» χωρίς να το δεις ή να το δοκιμάσεις, σίγουρα δεν θα συγκινηθείς. Αν όμως δεις αυτό το σιγομαγειρεμένο (ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις ώρες, παρακαλώ!) μοσχαράκι πάνω σε τραγανό ψωμάκι, τηγανιτές πατάτες και coleslaw δεν μπορεί να μην παραδοθείς. Aν η ψυχή σου τραβάει κοτοπουλάκι, ε, τότε δοκίμασε το jerck chicken: κοτόπουλο με μια απίστευτη μαρινάδα από λάιμ, σόγια, μέλι και τσίλι.

Οπως κάθε μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Penny Lane Comfort Food, έχει ανοιχτή κουζίνα και βλέπεις πώς φτιάχνεται αυτό που θα φας. Τίμια πράγματα.

Για όλα αυτά, λοιπόν, θα πας εκεί και θα θες να ξαναπάς.

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι

Πηγή: bovary.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share