Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στον Άμπακο θα φας τον... άμπακο και θα σου κεράσουν και το γλυκό!

16 Μαρτίου 2018 12:07
Στον Άμπακο θα φας τον... άμπακο και θα σου κεράσουν και το γλυκό!

«Άμπακος» είναι η ονομασία που πήρε το πρώτο βιβλίο πρακτικής αριθμητικής που εκδόθηκε στα ελληνικά από τον Εμμανουήλ Γλυνζώνιο επί Τουρκοκρατίας.

Ο όγκος του συγγράμματος ήταν τέτοιος που θεωρήθηκε από τον λαό -που δεν είχε ιδιαίτερες μαθηματικές γνώσεις- ως «τέρας σοφίας». Ετσι η φράση «ξέρει τον άμπακο» συνδέθηκε με αυτόν που έχει πολλές γνώσεις. Η λέξη «άμπακος» απέκτησε τη σημασία της «μεγάλης ποσότητας». Σήμερα, όταν λέμε «έφαγε τον άμπακο», εννοούμε έφαγε πάρα πολύ.

Το ίδιο θα σου συμβεί αν επισκεφθείς το μαγαζί του οποίου το όνομα υπόσχεται φαγοπότι μέχρι τελικής πτώσης. Βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος 66.

Ο «Αμπακος» ξέρει καλά πώς να σε χορτάσει: είναι meeting point για τους καλοφαγάδες που έχουν αδυναμία στα ψητά.

Το επιχειρηματικό εγχείρημα των Μιχάλη Ιατρόπουλου, Νεκτάριου Γαλίτη, Ιωάννη Κομνηνού και Γιώργου Γλυκογιάννη στέφθηκε από επιτυχία και οι φίλοι του μαγαζιού είναι πιστοί στο ραντεβού τους με το καλό φαγητό.

Ο chef του μαγαζιού, Δήμος Κουρογιάννης, έχει βάλει όλη του τη μαεστρία για να σε παρασύρει σε μια γευστική περιπλάνηση. Σε έναν πολύ ζεστό και φιλόξενο χώρο, με κυριάρχο διακοσμητικό στοιχείο το ξύλο, ο «Αμπακος» σε περιμένει με παρείστικη διάθεση σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια κάνει αξιόλογη προσπάθεια στο χώρο της εστίασης.

Αυτό το BBQ Steakhouse βρίσκεται στην καρδιά της Τρούμπας που συνεχώς αναβαθμίζεται.

Δεν θα βρεις τίποτα τυποποιημένο σε αυτό το μαγαζί. Ολα είναι χειροποίητα από το ψωμί μέχρι τις τηγανητές πατάτες. Τα πιάτα του καλύπτουν όλα τα γούστα ενός κρεατοφάγου. Η ποικιλία από καπνιστά, το Rib-eye Steak black angus και η πικάνια Ουρουγουάης είναι πρώτα στις προτιμήσεις. Τα κρέατα ψήνονται σε φούρνο με ξυλοκάρβουνα που τους προσδίδει μια εκλεκτή μυρωδιά.

Το μαγαζί έκλεισε ένα χρόνο ζωής και από τις 9/10 μέχρι και σήμερα 12/10 σου κερνά το γλυκό για να το γιορτάσει!

Φίλωνος 66, Πειραιάς

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share