Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πίσω στα μπαρμπέρικα της Αθήνας - Η ρετρό συνήθεια που αναβίωσε στην πόλη!

10 Οκτωβρίου 2017 16:39
Πίσω στα μπαρμπέρικα της Αθήνας - Η ρετρό συνήθεια που αναβίωσε στην πόλη!

Μπορεί πολλοί να πιστεύουν πως τα ελληνικά μπαρμπέρικα εδρεύουν μόνο σε σκηνές του παλιού ασπρόμαυρου κινηματογράφου, ωστόσο όλα δείχνουν πως οι άνδρες Αθηναίοι επιστρέφουν σε μία από τις παλαιότερες καλλωπιστικές συνήθειες, με τα μπαρμπέρικα να γνωρίζουν σήμερα στιγμές δόξας.

Πως θα σας φαινόταν αν έπρεπε να μπείτε σε λίστα αναμονής για ένα απλό τριμάρισμα; Μπαρμπέρικα παλιά και καινούρια αναβιώνουν στην πόλη μεταφέροντας τις ιστορίες τους από γενιά σε γενιά. Ποιος είπε άλλωστε πως οι άντρες δεν δικαιούνται λίγη χαλάρωση και περιποίηση; Η Αθήνα γίνεται σύγχρονα ρετρό φιλοξενώντας τα μικρά διαμαντάκια της σε όλες τις γωνιές της πόλης.

1900 The Barber Shop



Ένα από τα πρώτα, και πολύ πετυχημένα όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, νέο-μπαρμπέρικα που άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι, πριν από περίπου έξι χρόνια. Το «1900 The barber Shop» αποτελεί φαεινή ιδέα του Αιγύπτιου τέταρτης γενιάς, Παναγιώτη Γρηγορίου, ο οποίος αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στις παιδικές του μνήμες όταν ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί στο κουρείο, συνώνυμο τη ανδρικής λέσχης.

Όταν ήρθε στην Ελλάδα, απογοητεύτηκε από τα unisex κομμωτήρια όπου άνδρες σουλουπώνονται δίπλα σε μπικουτί και έτσι άνοιξε ένα χώρο αποκλειστικά για αρσενικά αναβιώνοντας το κλασικό κουρείο προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες που επιβάλλει η εποχή μας. Ανάμεσα σε αυθεντικά έπιπλα και αντικείμενα από το 1900, το αμόρε σου μπορεί να κουρευτεί και να ξυριστεί με φαλτσέτα ακούγοντας τζαζ στα 30 ευρώ έξτρα μπόνους την αποτρίχωση με κλωστή.

Υψηλάντου 35 & Πλουτάρχου, Κολωνάκι, τηλ. 210 7220511

DON Barber & Groom

Άλλο ένα φινετσάτο barber shop ανέβασε ρολά πριν από ένα χρόνο στο Κολωνάκι. Ο λόγος για το «DON Barber & Groom», νοσταλγός της ρετρό αισθητικής τόσο σε θέματα ανδρικής περιποίησης όσο στο design του. Με μια ευρεία γκάμα προϊόντων περιποίησης (και προς πώληση!) και υπηρεσιών για κάθε ανδρικό στιλ, ο κατάλογος του «DON Barber & Groom» περιλαμβάνει κούρεμα από 20 ευρώ, ξύρισμα τριών ειδών (κλασικό, don και Italian style) από 10 ευρώ, αποτρίχωση με κλωστή στα 7 ευρώ, trimming στο μούσι στα 5 ευρώ και μανικιούρ και πεντικιούρ για metrosexual τύπους από 5 ευρώ.

Αμερικής 16, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617507

Los Barberos

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο σε μια κάθετο της Αχαρνών έχει στηθεί εδώ και δέκα χρόνια μια ανδρική λέσχη περιποίησης και λοιπόν ανδρικών ζητημάτων που αναλαμβάνει μέχρι και τη διοργάνωση bachelor parties αφού στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέρνα barber shops που κινούνται σε σκοτεινές αποχρώσεις (για τον άντρα τον πολλά βαρύ, τον ασήκωτο), το «Los barberos» είναι ντυμένο σε γήινα φωτεινά χρώματα και διακοσμημένο με αντίκες που να παραπέμπουν σε αυθεντικό κουρείο εποχής. Το κούρεμα στοιχίζει 10 ευρώ, το ξύρισμα 5 ευρώ, η αποτρίχωση με κλωστή 5 ευρώ και το trimming 3 ευρώ.

Ζαχαρία Παπαντωνίου 19, Άγιος Ελευθέριος, τηλ. 210 8320188

The George Barber & Shop



Έχουν και τα νότια προάστια το stylish μπαρμπέρικο που τους χρειάζεται. Ακούει στο όνομα «The George Barber & Shop» και μεταφέρει τον καλό σου στην old school μυσταγωγία της ανδρικής περιποίησης.

Κοσμοπολίτικες design πινελιές, παραδοσιακή φαλτσέτα (10 ευρώ) αλλά και ιδιαίτερα tips ομορφιάς όπως hot towel shave τουτέστιν scrub απολέπισης, ενυδατική κρέμα και ζεστές πετσετούλες σαν κομπρέσες για αναζωογόνηση του προσώπου (15 ευρώ). Κούρεμα και λούσιμο πάνε πακέτο στα 18 ευρώ, το καμουφλάζ λευκών τριχών στα 15 ευρώ και το trimming στα 4 ευρώ.
Αγγέλου Μεταξά 46Β, Γλυφάδα, τηλ. 213 0049963

Μια…Ψύρρα έχει «φωλιάσει»στου Ψυρρή και κάνει την Αθήνα να παραμιλά με τις ρακόμελοκαταστάσεις της!

Barber Stories

Κάτω στον Πειραιά στο λιμάνι, τα αδέρφια Τασάκου τρέχουν εδώ και ένα χρόνο τη δική τους ανδρική λέσχη. Επηρεασμένο από την αγγλική κουλτούρα των barber shops, το «Barber Stories» σε βάζει στο κλίμα με τη σκακιέρα στο δάπεδο, το κλασικό τούβλο στους τοίχους και τα vintage δερμάτινα καθίσματα ενώ περιτριγυρίζεσαι από πορτρέτα macho θρύλων της έβδομης τέχνης, όπως ο Μπόγκαρτ, ο Κόνερι και ο Ντεν Νίρο.

Το απλό ξύρισμα κοστίζει 8 ευρώ, με ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου- βλέπε ενυδατικές κρέμες και άσπρες ζεστές πετσέτες- στα 14 ευρώ, το κούρεμα μαζί με το λούσιμο ανέρχεται στα 14 ευρώ και το παιδικό-φοιτητικό στα 10 ευρώ.

Κουντουριώτου 165, Πειραιάς, τηλ. 210 4296286

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share