Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Crust: H πιτσαρία που θα σε ταξιδέψει από του Ψυρρή στην... Νέα Υόρκη!

4 Οκτωβρίου 2017 14:02
Crust: H πιτσαρία που θα σε ταξιδέψει από του Ψυρρή στην... Νέα Υόρκη!

Μια πιτσαρία αλλιώτικη από τις άλλες άνοιξε αυτό το καλοκαίρι στου Ψυρρή, για να φέρει την αυθεντική νεοϋορκέζικη πίτσα στην πόλη μας.

Σε τι διαφέρει καταρχάς από την ιταλική; Είναι πολύ λεπτή, τραγανή ζύμη και τα κομμάτια της αρκετά μεγάλα, που χρειάζεται να τα διπλώσεις στα δυο για να τα φας με το χέρι. Το όνομά της η Crust, όμως, δεν το πήρε μόνο από τη ζύμη της, αλλά παραπέμπει και σε ένα μουσικό κίνημα της δεκαετίας του ’80, γιατί οι ιδιοκτήτες της είναι φανατικοί λάτρεις της μουσικής. Αν μάλιστα κατεβείτε τις σκάλες του μαγαζιού, θα βρείτε ένα υπόγειο εντελώς ατμοσφαιρικό, όπου συχνά διοργανώνονται lives από ιδιαίτερα συγκροτήματα, που παίζουν ως επί το πλείστον rock και metal. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε γνήσιες ροκιές, τρώγοντας την πίτσα σας, ή απλώς να πιείτε την μπίρα σας- μέσα στους επομένους μήνες όμως ο χώρος θα λειτουργήσει πλήρως ως μπαρ, όποτε θα έχετε και άλλες επιλογές.

Εδώ όλες οι πίτσες ψήνονται στον ξυλόφουρνο, που κυριαρχεί στον καλαίσθητο industrial χώρο του καταστήματος και έχουν την υπογραφή του σεφ Στέλιου Βάλβη. Φτιάχνονται από ιταλικά κι ελληνικά προϊόντα πρώτης ποιότητας, γιατί οι ιδιοκτήτες αν και θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα του street food, επιμένουν στην ποιότητα.

H Crust σερβίρει δώδεκα διαφορετικές πίτσες, που μπορείτε να τις απολαύσετε στο χέρι (2,80 ή 3 ευρώ το κομμάτι). Φυσικά, αν πεινάτε πολύ, μπορείτε να παραγγείλετε και μια ολόκληρη (από 10 έως 12 ευρώ).

Υπάρχουν πίτσες με βάση αρωματικής σάλτσας ντομάτας και φρέσκιας μοτσαρέλας, όπως η λιτή Maggie με ντοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα, ηBud Spencer με προσούτο crudo, ρόκα, φλούδες παρμεζάνας, η Lawless με πεπερόνι, πικάντικο σαλάμι calabrese, κασέρι, τσένταρ, αλλά και η πίτσα του Lemmy με σπασμένο πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια, κασέρι και τσένταρ, ή ηZanetti με ρεγκάτο, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα, ντοματίνια και η KPV με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές, κάπαρη, φέτα και πιπεριές.

Αν πάλι προτιμάτε μια πιο πλούσια γεύση, δοκιμάστε την Shroom, που κερδίζει και τις προτιμήσεις των περισσότερων, με τρούφα, ντοματίνια, άγρια μανιτάρια, φλούδες παρμεζάνας, τη Snow White με άγρια μανιτάρια, ιταλική καπνιστή πανσέτα, προσούτο cotto, φλούδες παρμεζάνας, ή την πολύ ιδιαίτερη Foghorn με γάλα καρύδας, ψητό κοτόπουλο σε κύβους, μαριναρισμένο μπρόκολο, γλυκό κρεμμύδι και φλούδες παρμεζάνας.

Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, τότε έχετε δυο επιλογές που έχουν ως βάση σάλτσα BBQ (και φυσικά, φρέσκια μοτσαρέλα): τη Smoker με καπνιστό χοιρομέρι, μετσοβόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια, σύγκλινο και τη Lucha Libre με αρωματικό μοσχαρίσιο κιμά, καλαμπόκι, κόκκινο φασόλι, καπνιστό χοιρομέρι, καραμελωμένο κρεμμύδι, πιπεριές και φρέσκια ντομάτα.

Τέλος υπάρχει και μια γλυκιά εκδοχή που σερβίρεται ως επιδόρπιο, η Sweet Tooth με πραλίνα φουντουκιού, μπισκότο τριμμένο και σοκολάτα bueno.

Συνοδεύστε το γεύμα μας με μια δροσερή σαλάτα, όπως η Crust με ρόκα, σπανάκι, παντζάρι, πορτοκάλι, σταφίδες, κάσιους, ρικότα, αρωματική σως φρέσκιας ρίγανης, η Julius με καρδιές σαλατικών, ψητό κοτόπουλο, σαλάμι Νάπολι, καλαμπόκι, κρουτόν, παρμεζάνα και caesar σως, η Tropic Thunder με καρδιές σαλατικών, μαριναρισμένο πλιγούρι, αγγούρι, ντοματίνια, αβοκάντο, σως γιαουρτιού με μοσχολέμονο και μυρωδικά και η Greek freak με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κρεμμύδι, πιπεριές, κριθαρένιες μπουκιές, κάπαρη, φέτα.

Το κατάστημα είναι ανοιχτό από τις 17:00 μέχρι τις 02:00 καθημερινά (και μέχρι τις 04:00 Παρασκευή και Σάββατο), αλλά σύντομα θα προστεθεί delivery, οπότε θα αλλάξει και ωράριο.

Πρωτογένους 13, Ψυρρή, 21

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share