Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κιουζίν: Η νέα γευστική άφιξη που έχει κάνει όλη την Αθήνα να παραμιλάει!

27 Σεπτεμβρίου 2017 16:57
Κιουζίν: Η νέα γευστική άφιξη που έχει κάνει όλη την Αθήνα να παραμιλάει!

Σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον, με vintage αισθητική στο Κολωνάκι, έχει ανοίξει εδώ και μερικούς μήνες το Κιουζίν, ένα εστιατόριο που έχει βάλει στόχο να μας κάνει να δούμε την ελληνική κουζίνα αλλιώς.

Οι φλοράλ ταπετσαρίες στους τοίχους, οι παλιοί καθρέφτες, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες και το ποδήλατο του ’58, που κρέμεται από το ταβάνι, θα σας ταξιδέψουν στον χρόνο, ενώ το μεγάλο, μοναστηριακό τραπέζι προσφέρεται για μεγάλε παρέες.

Ο κύριος Ιωάννης Δεληγιάννης είναι ο ιθύνων νους πίσω από την ιδέα του συγκεκριμένου καταστήματος μας εξηγεί την φιλοσοφία του: «Είμαστε στο χώρο της εστίασης πάρα πολλά χρόνια, από το 1996. Παρατηρώντας ότι υπάρχει μια έντονη τάση επιστροφής στα ελληνικά προϊόντα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Κιουζίν, ανανεώνοντας ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, με σύγχρονο τρόπο, αλλά καθόλου μίνιμαλ. Τα πιάτα μας είναι περίπλοκα και δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τα βρει αλλού. Χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της χώρας, κυρίως από τις Κυκλάδες, ενώ τα κρέατα έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα. Πολλά από τα προϊόντα μας μάλιστα είναι βιολογικά».

Η Λένα Σφυρόερα, η σεφ του καταστήματος, έχει εμπειρία στην υγιεινή διατροφή, καθώς εκείνη είχε δημιουργήσει το πρώτο βιολογικό fast food στην Αθήνα. Με φαντασία και μεράκι «πειράζει» παλιές δοκιμασμένες συνταγές χρόνων, που τις συνδυάζει με καινούργιες διατροφικές τάσεις. Γι’ αυτό σε πολλά πιάτα χρησιμοποιεί superfood, όπως κινόα, σπόρους Τσίας ή χαρούπι. Επίσης φτιάχνει ένα συγκλονιστικό ψωμί από χαρουπάλευρο, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και γλουτένης, κατάλληλο για όσους ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με ελληνικά ορεκτικά, όπως κολυκυθοκεφτέδες ή ρεθυδοκεφτέδες, αν και το must μαγαζιού είναι οι τριπλοτηγανισμένες πατάτες Νάξου, που σερβίρονται είτε σκέτες, είτε με αυγά κρέμα φέτας και σύγκλινο Μάνης. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με κουκουνάρι, σταφίδες, γεμιστά με αρσενικό Νάξου, παναρισμένα με σπόρους και σάλτσα ντομάτας, αλλά και τα ραβιόλια βασιλικού γεμιστά με πηχτόγαλο Χανίων, μπέικον μαύρου χοίρου και λάδι τρούφας.

Από σαλάτες μπορείτε να παραγγείλετε φακές μπελούγκα με κινόα, κράμπερις, ελιές, φιστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, ή αυτή με το δίκκοκο σιτάρι, με φαγόπυρο, μπρόκολο, πολύχρωμα καρότα και λαδολέμονο μουστάρδας.

Αν έχετε ταυτίσει τα ζυμαρικά με την ιταλική κουζίνα, το μαγαζί θα σας διαψεύσει, καθώς σερβίρει μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικά ζυμαρικά, όπως μακαρούνες Καρπάθου με ραγού άγριων μανιταριών και λάδι άγριας τρούφας. Από κρεατικά -όλα πρώτης ποιότητας- αξίζει να δοκιμάσετε το ψαρονέφρι με γλυκοπικάντικη σάλτσα, ενώ πολύ καλή είναι και η μπριζόλα τόνου με λαδολέμονο μουστάρδας, που σερβίρεται με αγριόριζο και λαχανικά. Οι Vegetarian δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στο Κιουζίν, καθώς υπάρχουν αρκετά πιάτα, όπως μπιφτέκι από σπανάκι, κινόα και μανιτάρια με σάλτσα από αβοκάντο.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποια από τις χειροποίητες πίτες ή τα πιάτα ημέρας, τα οποία έχουν τη δική τους προσωπικότητα. Ακόμα και η πιο απλή συνταγή, όπως ας πούμε μια τυρόπιτα, χάρη στη δημιουργική φαντασία της σεφ γίνεται μια μοναδική γευστική εμπειρία. Οι πίτες μάλιστα φτιάχνονται όλες από αλεύρι ΖΕΑΣ, ενώ η γέμισή τους αποτελείται κατά βάση από λαχανικά της εποχής.

Μεγάλη ποικιλία θα βρείτε και σε επιδόρπια. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε σιμιγδάλι με φιστίκι Αιγίνης, πορτοκάλι και κράνμπερι, ή μια ξυλικόπιτα με αλεύρι Ζέας, σιρόπι Αγαύης, κανέλα και καρύδια, που μοιάζει με τις παραδοσιακές δίπλες, ή μια μους ριζόγαλου με μεθυσμένες φράουλες. Ενα από τα πιο ιδιαίτερα γλυκά του μαγαζιού είναι το παγωτό χωρίς λακτόζη και ζάχαρη, που φτιάχνεται από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ενδείκνυται για διαβητικούς ή όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Στην κάβα του Κιουζίν μπορείτε να βρείτε λίγες αλλά καλές ετικέτες από Έλληνες οινοπαραγωγούς, που όμως καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα από ποικιλίες, μπύρες ελληνικές όπως η 56 από την Πάρο που πρόσφατα βραβεύτηκε, καθώς και ελληνικά αναψυκτικά.

Η διεύθυνση προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κουζίνα του καταστήματος σύντομα θα διοργανώσει και πάρτι, που θα γίνονται τα Σαββατοκύριακα, ενώ από τις αρχές του επόμενου μήνα θα προστεθεί και delivery, οπότε θα μπορείτε να φέρετε την παράδοση στο σπίτι ή στο γραφείο σας με ένα τηλεφώνημα.

Οι τιμές κυμαίνονται από 12 μέχρι 20 ευρώ το άτομο με ποτό.

Λυκαβηττού 16 Κολωνάκι

Τηλ. 21 0364 7407

Kiouzin.com

Πηγή: bovary.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share