Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτά τα εστιατόρια ανεβάζουν τον πήχη ψηλά…

22 Σεπτεμβρίου 2017 11:00
Αυτά τα εστιατόρια ανεβάζουν τον πήχη ψηλά…

Τα παρακάτω γνωστά και φημισμένα εστιατόρια αντιπροσωπεύουν επάξια το επίπεδο της υψηλής γαστρονομίας στην πόλη!

Κάναμε μια λίστα premium επιλογών και σας την παρουσιάζουμε!

Της Κατερίνας Ρίγκου

Funky Gourmet

Βρίσκεται εδώ και 4 χρόνια στα 20 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ενώ το 2014 βραβεύτηκε με δεύτερο αστέρι Michelin. Το Funky Gourmet είναι κορυφαίος προορισμός και παρουσιάζει ένα μενού γευσιγνωσίας και μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Menou Degustation 1: 150ευρώ το άτομο (250 με κρασί και ποτό)

Menou Degustation 2 : 120ευρώ το άτομο (200 με κρασί και ποτό)

Τρ-Σαβ: 19:30-01:00 (Τελευταία παραγγελία 10:30)

Παραμυθιάς 13& Σαλαμίνος, Κεραμεικός Τ 210 5242727

Maori

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Oozora The House

Δίνει το στίγμα της νέας εποχής, είναι χαρακτηριστικό δείγμα τόσο υψηλής γαστρονομίας όσο και των upper class υπηρεσιών τόσο στον χώρο του bar και της διασκέδασης. Με κεντρικό άξονα το εστιατόριο Oozora the Restaraunt, πλαισιώνεται από το μπαρ Oozora the Bar, την περίφημη αυλή Oozora the Garden, ενώ talk of the town αναμένεται να γίνει το νέο concept, το Omu (παπαγάλος στα ιαπωνικά) που λειτουργεί ως αυτόνομο με gourmet street food.

Μπορείτε να γευστείτε σεβίτσε, σασίμι και διαφορετικά χοτ ντογκ αλλά και funky πίτσες, όπως duckgonzola με πάπια και γκοργκοντζόλα.

Καθημερινά 20:00-03:00 ( Η κουζίνα 20:00-01:00)

Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι Τ 210 8018515

Botrini's

Το βραβευμένο με αστέρι εστιατόριο του γνωστού Chef Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι στεγάζεται σε μια διατηρητέα μονοκατοικία με minimal εσωτερικό και καταπράσινο κήπο. Το μενού παρουσιάζει gourmet πιάτα αλλά και πιο απλές προτάσεις πάντα με υπογραφή του ίδιου.

A la carte&menu degustation: 40 ευρώ Τρίτη-Σαβ 20:00-00:00

Βασ.Γεωργίου β 24Β Χαλάνδρι Τ 210 6857324

Βασίλαινας

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

CTC- urban gastronomy

Το CTC με όνομα εμπνευσμένο από τη σίτιση, εκπροσωπεί επάξια τον εστιατορικό χάρτη της πόλης, την urban γαστρονομία. Ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, εμπνευσμένες από την Ελλάδα και τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη , που θα εξιτάρουν τις αισθήσεις σε ιδιαίτερους συνδυασμούς με πρώτη ύλη.

Menu: CTC (9 πιάτων): 85 ευρώ (115 συνοδεία ποτού) και CTC 6 πιάτων 65 ευρώ (90 με συνοδεία ποτού)

A la carte: Από 50 ευρώ

Τρ-Σαβ: 19:30-00:00

Ουμπλιανής 14& Διοχάρους 27, Τ 210 7228821

All senses gastronomy

Μια γαστρονομική εμπειρία διάρκειας 150 λεπτών όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Σε έναν πρωτοποριακό χώρο λανσάρει μια πρωτόγνωρη κουζίνα όπου η γεύση εμπλέκεται εκρηκτικά με τις υπόλοιπες αισθήσεις, αφού κατά την διάρκεια προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό που απογειώνει την ενδιαφέρουσα γκουρμέ περφόμανς και «ντιμάρει» εναλλασσόμενα τις αισθήσεις με κυρίαρχη εκείνη της γεύσης.

Degustation menu: Από 60 ευρώ - 8 stages- συν 30 ευρώ 5 ποτήρια κρασί και ποτό.

Τρι-Σαβ: 18:30-01:00

Λαζαράκη 12 Γλυφάδα, Τ 697 3881601

Cookovaya wise Cusine

Αποτέλεσμα της σύμπραξης πέντε μεγάλων σεφ, είναι από τα πιο πολυσητηζημένα εστιατόρια από την γαστρονομική σκηνή.

Από 30 ευρώ Καθημερινά 13:00 με 01:00

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσσια, Τ 210 7235005

Nikkei

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share