Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το γευστικό μπαλκόνι που βρίσκεται στο Κουκάκι και μυρίζει.... Ελλάδα! (Photo)

17 Ιουλίου 2017 18:15
Το γευστικό μπαλκόνι που βρίσκεται στο Κουκάκι και μυρίζει.... Ελλάδα! (Photo)

Στο μπαλκόνι ενός υπέροχου νεοκλασικού του 1920 στη Βεΐκου, στο πολυσύχναστο πλέον Κουκάκι, με θέα στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και την Ακρόπολη, θα βρείτε μια πραγματική όαση δροσιάς, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό σας και το δείπνο σας με άρωμα παλιάς αστικής Αθήνας.

Το κτίριο άλλοτε ήταν κατοικία,όμως πριν γίνει εστιατόριο,υπήρξε φροντιστήριο Αγγλικών και μάλιστα από τα πρώτα της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νομάδες: Ποιοι είναι οι διάσημοι που έχουν ήδη κλείσει στο νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1 που θα παίζει απέναντι στο Survivor 2;

Στον πρώτο όροφο, λοιπόν, σας περιμένει ένας καλαίσθητος χώρος, με το χρώμα της ελιάς να κυριαρχεί στους τοίχους και τα γήινα χρώματα στα έπιπλα. Στο επόμενο επίπεδο, θα συναντήσετε ένα κομψό μπαρ και το λιτό μπαλκόνι με την μοναδική θέα, που θα σας καθηλώσει. Οι ιδιοκτήτες του, ο Χάρης Μιχαλάκης, ο Βασίλης Σπηλιόπουλος και Γιώργος Τρεπιτσκάς, τρεις φίλοι που ξεκίνησαν την καριέρα τους σε άλλους κλάδους, πριν από τέσσερα χρόνια αποφάσισαν να συνεταιριστούν και να δημιουργήσουν αυτό τον ιδιαίτερο χώρο, για να μυήσουν τους πελάτες τους στα μυστικά της τοπικής ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας μέσα από μια μοντέρνα και δημιουργική προσέγγιση.

«Η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς και του στίγματος κάθε τόπου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στις εμπειρίες που αναζητούμε όλοι μέσα από την επίσκεψη μας σε μια άλλη χώρα και είναι ευχάριστο που η ελληνική κουζίνα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε αυτό το πεδίο, αφού αρκετοί Έλληνες σεφ ασχολούνται με το πώς θα καταφέρουν να δημιουργήσουν πιάτα με φρέσκιες πρώτες ύλες, στηριζόμενοι στην ελληνική παραγωγή», μου εξηγεί ο Χάρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το τρομερό κόλπο του Κωνσταντίνου Βασάλου που τον διατηρούσε καθαρό μέσα στο παιχνίδι!

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο σεφ Νίκος Φωτιάδης, που χρησιμοποιεί για τα ιδιαίτερα πιάτα του συνταγές, που θα σας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Μακεδονία και τον Πόντο μέχρι την Πελοπόννησο. Το μενού, βέβαια, ανανεώνεται τακτικά και κινείται ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι, οι συνταγές εμπνέονται σε μεγάλο βαθμό από την Νησιώτικη Ελλάδα, οπότε αφθονούν οι επιλογές σε θαλασσινά.

Όλα τα προϊόντα προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας και τα προμηθεύονται από τοπικούς παραγωγούς. Θα έχετε έτσι την ευκαιρία να δοκιμάστε γεύσεις του τόπου μας, που δεν μπορείτε εύκολα να βρείτε στην αγορά, όπως φρέσκο κατσικίσιο τυρί από τη Στερεά Ελλάδα, ή τα πέτρα Γιαννιτσών, ένα εξαιρετικό ζυμαρικό που μοιάζει με τις παπαρδέλες.

Μια εκπληκτική πρόταση είναι, επίσης, το νούμπολο, ένα αλλαντικό από την Κέρκυρα, σφουγγάτο Μυτιλήνης που συνοδεύει μοναδικά ένα πιάτο με αρνί και φυσικά η φημισμένη λιχουδιά του Βalcony, η τσαΐτια ,μια παραδοσιακή χορτόπιτα από την Μάνη που ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται με λαδολέμονο μάραθου, ενώ το μεδούλι από μοσχάρι με τρίμμα αυγοτάραχου κι αχινό είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο, από τα must του μαγαζιού, όπως και το καπνιστό χταπόδι με μους ψητής μελιτζάνας με ταχίνι, ντοματάκια Σαντορίνης γκλασέ και αφρό γλυκολέμονου, ή χέλι από την Άρτα, που τους θερινούς μήνες έχει την τιμητική του. Αν προτιμάτε το κρέας, οι σούβλες Μπαλκόνι, είτε με κοτόπουλο μαριναρισμένο με αρώματα Ανατολής,είτε με μοσχάρι black angus και Μεσογειακή μαρινάδα είναι μια επιλογή που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ζει και βασιλεύει" η φοροδιαφυγή στα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας! - Πάνω από το 50% των ελεγχθέντων είναι παραβάτες!

Η κάβα του μαγαζιού ακολουθεί την ίδια λογική με την κουζίνα κι αποτελείται αποκλειστικά από ετικέτες από μικρούς ελληνικούς αμπελώνες. Ο κατάλογος αλλάζει επίσης συχνά, ανάλογα με το μενού. Έχετε να επιλέξετεανάμεσα σε ασύρτικα, ξινόμαυρα, αγιωργίτικα κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, που είναι και τα πιο διαδεδομένα, αλλά θα βρείτε και πιο ψαγμένες επιλογές όπως Βιδιανό από τη Κρήτη, Κυδωνιστά από την Λακωνία, το ερυθρό Μούχταρο από τη Λιβαδειά. Στο τέλος, μπορείτε να απολαύσετε και home made επιδόρπιο: παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό κανέλα και κρέμα βερίκοκου, ένα αυτοσχεδιαστικό μιλφέιγ με μους σοκολάτας, λεβάντα και κουλί φράουλας, δικής τους επινόησης, και για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους μια κρέμα γιαουρτιού μεμαριναρισμένη φρουτοσαλάτα.

Ανά τακτά διαστήματα, μπορείτε να πετύχετε και live που κινούνται στους δρόμους της τζαζ. Ένα από τα αγαπημένα σχήματα του μαγαζιού είναι το Trio Sera Bellos με τη Ξένια Ντάνια, που γνωρίσαμε μέσα από την ταινία «America square». Επίσης, πολλά βράδια διοργανώνονται και αφιερώματα σε κουζίνες μιας συγκεκριμένης περιοχής με menu degustation, που αναλαμβάνουν πέρα από τον σεφ κύριο Φωτιάδη και άλλοι εκλεκτοί του συνάδελφοι που ειδικεύονται στις νοστιμιές του τόπου.

Οι τιμές ξεκινούν από 25 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί, αλλά μπορείτε να βρείτε και πιο οικονομικές λύσεις, που καλύπτουν όλα τα βαλάντια. Από τα πλεονεκτήματα του Βalcony είναι το εξυπηρετικό προσωπικό και η φιλική ατμόσφαιρα που θα σας χαλαρώσει.

Βεΐκου 1, Κουκάκι, 21 1411 8437

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share