Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μια αξέχαστη ημέρα στο Κολωνάκι! 9+1 προτάσεις για να περάσεις την ημέρα σου στην πιο κοσμική downtown συνοικία!

13 Ιουλίου 2017 10:40
Μια αξέχαστη ημέρα στο Κολωνάκι! 9+1 προτάσεις για να περάσεις την ημέρα σου στην πιο κοσμική downtown συνοικία!

Από τις πιο κοσμικές downtown συνοικίες στη σκιά του Λόφου του Λυκαβηττού και ελάχιστα λεπτά από το Σύνταγμα.

Με ορμητήριο του την πλατεία Φιλικής Εταιρείας, γνωστή ως πλατεία Κολωνακίου, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τις επιβλητικές κατοικίες, την ενημερωμένη αγορά, ενώ δεν λείπουν σπουδαία μουσεία και γκαλερί.

Και βεβαία κεφάλαιο από μόνη της , αποτελεί η ολοζώντανη πιάτσα του, που πάλλεται από ενέργεια πρωί-βράδυ σε κλασάτα μαγαζιά, trendy πιο εναλλακτικά, με θαμώνες επώνυμους και μη, γιάπις και grand dames, προσελκύοντας κόσμο όλων των ηλικιών, από όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Άλλωστε, τόσο στις κεντρικές Πατριάρχου Ιωακείμ, Σκουφά, Ηροδότου όσο και στους ολοζώντανους πεζόδρομους της Μηλιώνη, της Τσακάλωφ και Χάρητος συγκεντρώνεται όλη η κίνηση με δεκάδες προτάσεις διασκέδασης. Το πρωί πολιτικοί. δικηγόροι, επιχειρηματίες αλλά και shopaholics κάνουν διάλειμμα τους και κλείνουν συμφωνίες σε ιστορικά cafes, ενώ τα μεσημέρια απολαμβάνουν lunch break με μια γκάμα από street food και city bistros μέχρι εστιατόρια υψηλής αισθητικής.

Όσο για το βράδυ, εκεί αποδεικνύει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, με εξαιρετικές, διεθνείς γαστρονομικές προτάσεις, trendy bars, ενώ Παρασκευές και Σάββατα ανεβάζει τα vibes στα λίγα αλλά... famous clubs του!

Δείτε εδώ μερικές εξαίρετες προτάσεις για να περάσετε σχεδόν όλη την ημέρα σας στο Κολωνάκι:

Για καφέ:

Το Τσάι

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ : "Το τσάι": Το πρώτο ελληνικό teahouse που τιμήθηκε στα ευρωπαϊκά βραβεία αρχιτεκτονικής!

Ευτοπία:

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: Ευτοπία: Ένα παραδοσιακό καφενείον άνοιξε στην καρδιά του Κολωνακίου!

Πορτατίφ

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ : Άναψα το Πορτατίφ στο Κολωνάκι και βρέθηκα στον κόσμο της Αμελί!

Για φαγητό:

Mayor

Για περισσότερα δείτε εδώ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Mayor! Κάθε μέρα και μια διαφορετική εμπειρία στο νούμερο ένα στέκι στο Κολωνάκι!

Stinking Bishop

Για περισσότερα δείτε εδώ: Αποκλειστικό: Δείτε πρώτοι το ανανεωμένο Stinking Bishop! Ποιες αλλαγές μας επιφυλάσσει το αγαπημένο μας wine bar restaurant στο Κολωνάκι;

Nice n Easy

Για περισσότερα δείτε εδώ: Αυτό το μαγαζί στο Κολωνάκι είναι το πρώτο αυθεντικό organic bistro που ασπάζεται πλήρως τη φιλοσοφία του healthy eating-healthy living!

Pie Works

Για περισσότερα δείτε εδώ: Στο κέντρο της Αθήνας βρήκαμε ένα καταπληκτικό μαγαζί με τις καλύτερες παραδοσιακές πίτες που έχουμε φάει ποτέ! Σαν της γιαγιάς...

Για ποτό

Nixon

Για περισσότερα δείτε εδώ: Nixon... reloaded! Από τον Κεραμεικό... στο Κολωνάκι,το αγαπημένο στέκι ήρθε για να γράψει νέα ιστορία!

Para Siempre

Για περισσότερα δείτε εδώ: Para Siempre: Bαρκελωνέζικος αέρας στο πιο "νησιώτικο" σοκάκι του Κολωνακίου!

Minnie The Moocher

Για περισσότερα δείτε εδώ: Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που λατρεύουμε αυτό το μαγαζί στο Κολωνάκι!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share